ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Ερμής Ξενόφος blog-ΑΡΗ: “Μάθημα ηγεσίας”

Ο Ερμής Ξενόφος σε μια προσπάθεια αποκρυπτογράφησης της ανακοίνωσης της ΠΑΕ ΑΡΗΣ, σχολιάζει:

Ο Θόδωρος Καρυπίδης στην ανακοίνωσή του μεταξύ άλλων παραδέχτηκε τα λάθη του, δικαιώνοντας πανηγυρικά όλους όσοι ασκούσαν κριτική για συγκεκριμένα ζητήματα του ποδοσφαιρικού τμήματος. Και τώρα αυτοί που ειρωνευόντουσαν και επιτίθονταν τους “αντιφρονούντες” για την “κακοπροαίρετη” όπως χαρακτήριζαν κριτική τους, τώρα επιβραβεύουν τις δηλώσεις του. Το λες και παρανοϊκό…

Όταν τα ίδια τα γεγονότα “ξεσκεπάζουν” τα λάθη που κρύφτηκαν κάτω από το χαλάκι, η “ομολογία” της αλήθειας είναι μονόδρομος.

“Στον ΑΡΗ ο μόνος που στηρίζει ακόμα και στα πιο δύσκολα χρόνια είναι ο κόσμος του. Είναι φυσιολογικό να είναι στεναχωρημένος με τη βαθμολογική θέση της ομάδας, αλλά προσωπικά ο τρόπος αντίδρασης χθες, μετά το 0-1, έδειξε σε όλους μας ποιος είναι ο δρόμος.

Ο προπονητής και οι παίκτες μας χρειάζονται στήριξη από τον κόσμο, στήριξη και από την δική μου πλευρά σε θέματα ενίσχυσης, οργάνωσης, λειτουργίας.

Μόνο ενωμένοι απέναντι σε αυτές τις συνθήκες, που έχουν διαμορφωθεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο, μπορούμε να έχουμε έναν ΑΡΗ πρωταγωνιστή, που θα κάνει πρωταθλητισμό.

Αυτός είναι ο στόχος μου από την πρώτη μέρα που ήρθα στον ΑΡΗ και αυτό θα συνεχίσω να υπηρετώ, ώστε να έρθει η δικαίωση μέσα από διακρίσεις και τίτλους”.

Απομονώνω το συγκεκριμένο απόσπασμα των δηλώσεων του  Θόδωρου Καρυπίδη, όχι γιατί δεν συμφωνώ και στα υπόλοιπα που ανέφερε αλλά γιατί  ίσως άφησε το καλύτερο κομμάτι για το τέλος. Εκανε την πιο κατάλληλη δήλωση ίσως στην καταλληλότερη χρονική στιγμή, δείχνοντας έμπρακτα ότι πιάνει το σφυγμό του κόσμου. Ο λόγος του ενωτικός και κυρίως ηγετικός, απευθυνόμενος σε έναν πολύ πικραμένο κόσμο, ο οποίος τη δεδομένη δύσκολη ψυχολογικά στιγμή είχε απόλυτη ανάγκη ν’ακούσει τον “καπετάνιο” του.

Όπως λέγαμε όταν έπρεπε και όχι κατόπιν εορτής τα αρνητικά, έτσι θα πιστώσουμε και τα θετικά στον Θόδωρο Καρυπίδη που εν προκειμένω “πήρε άριστα” στο “μάθημα” ηγεσίας. Πολύ απλά, γιατί δεν είναι έντιμο να είσαι άδικος και να διακατέχεσαι από προσωπικά πάθη κρίνοντας τις πράξεις ενός ανθρώπου. Το θετικό πρόσημο από κάποιον που ασκεί στοιχειώδη κριτική με δικαιοσύνη, έχει μεγαλύτερη αξία από κάποιον που συνέχεια χτυπάει παλαμάκια…

Εις το επανιδείν

Ερμής Ξενόφος 

To Top