ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ

Συνεχίζει στη Ρουμανία ο Κώττας

Στο Ρουμάνικο Πρωτάθλημα και στην ομάδα της Τίργκου Ζίου θα συνεχίσει να αγωνίζεται ο Θωμάς Κώττας.

Ο 26χρονος σέντερ ο οποίος φόρεσε τη φανέλα του Άρη και μόλις το καλοκαίρι αποκτήθηκε από την Καρδίτσα, ανακοινώθηκε από την ομάδα της Ρουμανίας.

Αναλυτικά η ενημέρωση από την επίσημη ιστοσελίδα της Τίργκου Ζίου αναφέρει:

Ο όμιλος CSM Târgu Jiu εξασφάλισε τις υπηρεσίες του Έλληνα πίβοτ Θωμά Κώττα, μπασκετμπολίστα με σχεδόν δέκα σεζόν σε επίπεδο πρώτου πρωταθλήματος στην Ελλάδα. Ο πίβοτ των 2,08 μ. έπαιξε σε όλη την καριέρα του σε ΠΑΟΚ και Άρη Θεσσαλονίκης και τη σεζόν 2022 στον ΑΣΚ Καρδίτσας. Ο Έλληνας Θωμάς Κώττας υπέγραψε με CSM Târgu Jiu μέχρι το τέλος της φετινής σεζόν. Είναι η πρώτη μεταγραφή που έκανε ο όμιλος Gorje μετά την ανάληψη της ομάδας Porter Troupe ως προπονητής.

Γεννημένος στις 27 Απριλίου 1996 στην Πτολεμαΐδα της Ελλάδας, ο Θωμάς Κώττας ξεκίνησε να παίζει μπάσκετ στις νεανικές ομάδες του συλλόγου APS Ajax Amynteo. Το καλοκαίρι του 2011 ο Κώττας συνέχισε την νεανική του περίοδο με τις ομάδες νέων του διάσημου συλλόγου ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης. Στα νεανικά του χρόνια, ο Θωμάς Κώττας ήταν μέλος των εθνικών ομάδων εφήβων της Ελλάδας. Με τις ελληνικές εθνικές ομάδες νέων έπαιξε στο Πρωτάθλημα FIBA ​​Ευρώπης κάτω των 16 ετών 2012 και στο Πρωτάθλημα FIBA ​​Ευρώπης κάτω των 18 ετών 2013 και 2014. Έπαιξε επίσης στο Παγκόσμιο Κύπελλο U19 της FIBA ​​2015, στο Πρωτάθλημα Ευρώπης 2015 FIBA ​​Under-20 και στο 2016 FIBA ​​Europe Under-20 Championship Division B Division 2, όπου κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο.

Μετά από δύο χρόνια τζούνιορ στη Θεσσαλονίκη, ο Κώττας ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία το 2013, στην ηλικιωμένη ομάδα του ΠΑΟΚ. Έπαιξε για τρεις σεζόν για τον όμιλο της Θεσσαλονίκης, μετά την οποία, το 2016, ο Κώττας εντάχθηκε στην ομάδα Ρέθυμνο Cretan Kings, στο πρώτο πρωτάθλημα μπάσκετ της Ελλάδας. Μετά από δύο σεζόν στο Cretan Kings, το 2018 ο Κώττας υπέγραψε με την πρόσφατα ανεβασμένη ΑΕ Χολαργός Αθηνών. Το 2019 ο Κώττας μετακόμισε στον Ιωνικό Νίκαιας. Μετά τη σεζόν που πέρασε στον Νίκαια, ο Κώττας υπέγραψε με την BC Larisa και το 2021 ο Κώττας επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη, όπου υπέγραψε με τον Άρη. Από το καλοκαίρι του 2022 ο Κώττας μετακόμισε στον όμιλο ΑΣΚ Καρδίτσας, επίσης στην πρώτη κατηγορία της Ελλάδας. Από το φθινόπωρο του τρέχοντος έτους, ο Θωμάς Κώττας είναι ο νέος παίκτης του CSM Târgu Jiu.

To Top