ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Ο Ευρωπαϊκός… δρόμος του κυπελλούχου Ελλάδας

Με βάση τα τωρινά δεδομένα σε περίπτωση που ο Άρης κατακτήσει το Κύπελλο στον τελικό της 25ης Μαΐου κόντρα στον Παναθηναϊκό τότε θα ξεκινήσει πιο νωρίς από κάθε άλλη σεζόν το ευρωπαϊκό ταξίδι, κι αυτό γιατί θα εισαχθεί στον πρώτο προκριματικό γύρο του Europa League.

Αυτό σημαίνει ότι ο διαθέσιμος χρόνος για τη δημιουργία ομάδας θα είναι συντριπτικά λιγότερος σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια καθώς οι πρώτες αγώνες θα διεξαχθούν στις 11 και 18 Ιουλίου, ενώ οι αντίστοιχοι του δεύτερου γύρου στις 25 Ιουλίου και 1η Αυγούστου, ενώ οι κληρώσεις των δύο πρώτων προκριματικών φάσεων θα πραγματοποιηθούν στις 18 και 19 Ιουνίου.

Βάσει του ευρωπαϊκού “χάρτη” της επόμενης σεζόν στον πρώτο προκριματικό θα αγωνιστούν 15 Κυπελλούχοι, ενώ από τον δεύτερο και έπειτα θα αυξάνεται και ο βαθμός δυσκολίας λόγω των ομάδων που θα εισάγονται στη διοργάνωση.

Για την ώρα το κύπελλο έχουν κατακτήσει η πολωνική Βίσλα Κρακοβίας, η σουηδική Έλφσμποργκ, η Ρούζομπεροκ από τη Σλοβακία και η Τομπόλ από το Καζακστάν.

Η πλειοψηφία των τελικών θα γίνουν την ερχόμενη εβδομάδα και μέσω αυτής της διαδικασίας θα προκύψουν οι υποψήφιοι αντίπαλοι του Κυπελλούχου Ελλάδας.

To Top