Ο εφιάλτης έγινε ελπίδα! Και τώρα… καλούνται να περάσουν οι επενδυτές! Ιδού η (κιτρινόμαυρη) Ρόδος

Μια χρονιά η οποία εξελισσόταν σε μια από τις χειρότερες στην 99χρονη ιστορία του συλλόγου, καταλήγει να έχει θετικό πρόσημο! Οι λόγοι προφανείς! Ο Άρης κατάφερε να παραμείνει στην Σούπερ λίγκα και να γλιτώσει την αγωνιστική διάλυση, ενώ έχει μπει στη διαδικασία για την υπαγωγή του στο ευεργετικό «άρθρο 99»!

Από πέρσι τον Σεπτέμβριο ο Άρης μέσα από χίλια, μύρια προβλήματα ξεκίνησε την προσπάθεια της επιβίωσής του. Από τότε ξεκίνησε η νομική μάχη για την υπαγωγή στο άρθρο 99 της ΠΑΕ Άρης. Μετά από τις 21 Σεπτεμβρίου, όταν και δόθηκε η προσωρινή διαταγή μέχρι και τις 17 Μαΐου πέρασαν οκτώ μήνες, δύσκολοι και ανηφορικοί.

Το νομικό επιτελείο του Άρη έδωσε μάχες, αγώνες και τελικά άκουσε, μαζί με όλη την κιτρινόμαυρη οικογένεια, την ευχάριστη είδηση.

Η ΠΑΕ Άρης άνοιξε την διαδικασία για το άρθρο 99 και με τη βούλα! Ουσιαστικά ανοίγει η διαδικασία εξυγίανσής της. Ο αριθμός της απόφασης-σταθμός είναι 10334/2013! Μια απόφαση που δίνει την δυνατότητα, σε όποιον πραγματικά θέλει να επενδύσει στον Άρη να προχωρήσει πάνω σε συγκεκριμένο πλάνο ρεαλισμού και προοπτικής!

Τα λόγια σώθηκαν! Ο Άρης είναι στο 99, μπορεί να έχει διαχειρήσιμο χρέος, μεγάλο μεν, αλλά ικανό να εξυπηρετηθεί, έχει υλικό, κόσμο και ιστορία να προτάξει κι απομένει να βρει ανθρώπους με όραμα, αλλά και χρήματα!

Βάσει του σχεδίου εξυγίανσης που κατατέθηκε ο Άρης πρέπει να έρθει σε συμφωνία με το δημόσιο σε ποσοστό 100% του χρέους και να το διακανονίσει σε 90 ή 120 δόσεις. Από κει και πέρα πρέπει να έρθει σε συμφωνίες με τους πρώην παίκτες και τους πιστωτές της.

Μόλις ολοκληρωθεί το στάδιο των διαπραγματεύσεων, θα πρέπει να παρουσιαστεί στο δικαστήριο όλο το «πακέτο» για να σημειωθεί η πλήρης υπαγωγή στο άρθρο 99 και την εξυγίανση.

Υπενθυμίζεται ότι ο Άρης βρίσκεται κοντά στο να αποπληρώσει και τις οφειλές του στο άρθρο 44, καθώς απομένουν ακόμη δύο δόσεις των 75.000 ευρώ η κάθε μία. Συνεπώς η ομάδα θα γλιτώσει από έναν ακόμη «βραχνά». Βεβαίως όπως και στο 44 έτσι και στο 99 οι δόσεις θα πρέπει να καταβάλλονται με μεγάλη συνέπεια καθώς οι κυρώσεις σε διαφορετική περίπτωση είναι σημαντικές.

Ιδού η Ρόδος, λοιπόν για τους ενδιαφερόμενους επενδυτές! Ή με απλά… «ελληνικά»: show me the money!

To Top