Ο προπονητής του Εξέβιερ για τον Βεζένκοφ: “Ο Άλεξ και η οικογένειά του ένιωσαν πως αυτή είναι η τέλεια επιλογή”

Ο τεχνικός του Εξέβιερ, Κρις Μακ μίλησε στο επίσημο σάιτ του πανεπιστημίου για τον Αλέξανδρο Βεζένκοφ όντας κάτι παραπάνω από σίγουρος πως ο νεαρός φόργουορντ θα παίξει εκεί την επόμενη χρονιά και υπογράμμισε πως ο Βεζένκοφ είναι πολύ πρόθυμος να γίνει μέλος της κοινότητας του Εξέβιερ!

Ο Αμερικανός τεχνικός είχε κάνει το ταξίδι στην Θεσσαλονίκη στις αρχές Φλεβάρη για λιγότερο από 24 ώρες προκειμένου να πείσει τον Βεζένκοφ να αποδεχθεί την υποτροφία. “Είμαι ενθουσιασμένοι που καλωσορίζουμε τον Άλεξ στο πρόγραμμά μας”, είπε αρχικά ο Μακ και πρόσθεσε: “Ο Άλεξ είναι ένας υψηλών προσόντων φόργουορντ, που μπορεί να σουτάρει, να πασάρει και σκέφτεται το παιχνίδι σε ένα πολύ υψηλό επίπεδο. Το καλοκαιρινό του πρόγραμμα θα είναι γεμάτο με διεθνείς αγώνες (πανευρωπαϊκό νέων), αλλά περιμένουμε να μπει στο πρόγραμμά μας το φθινόπωρο σαν πρωτοετής στο Εξέβιερ. Είναι πολύ πρόθυμος να γίνει μέλος της κοινότητας του Εξέβιερ από το φθινόπωρο και φέρνει έναν πλούτο εμπειρίας στην ομάδα μας”.

Ο Μακ αναφέρθηκε στην οικογένεια του Βεζένκοφ λέγοντας πως “ο Άλεξ και η οικογένειά του ένιωσαν πως η εκπαίδευση στις Ηνωμένες Πολιτείες σε συνδυασμό με την ευκαιρία να αναπτύξει την καριέρα του στην Big East (περιφέρεια του NCAA που παίζει το Εξέβιερ), ήταν η τέλεια επιλογή. Ο Άλεξ είναι ένα πολύ εύστροφο νέο παιδί, που ακολούθησε αμερικανικό σχολείο τα τελευταία τρία χρόνια. Η οικογένειά του ήταν πολύ επιμελής στο να προστατέψει τον Άλεξ ως προς το να παραμείνει ερασιτέχνης. Ο πατέρας του Άλεξ είναι τζένεραλα μάνατζερ και προπονητής επαγγελματικής ομάδας στην Βουλγαρία και έχει μεγάλη εμπειρία ως προς τη FIBA, ενώ και η αδελφή του Άλεξ είχε πάρει υποτροφία μερικά χρόνια πριν για αμερικανικό πανεπιστήμιο”.

Οι δηλώσεις του Κρις Μακ αν μη τι άλλο έρχονται σε αντιδιαστολή με όλα όσα υποστηρίζει η πλευρά του παίκτη για όχι οριστική απόφαση. Θα έκανε τέτοιες δηλώσεις ένας προπονητής ενός πολύ καλού πανεπιστημίου στις Ηνωμένες Πολιτείες, αν δεν ήταν βέβαιος για την “απόκτηση” του παίκτη; Μακάρι να έχει προτρέξει…

To Top