ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Ο Κάουαν Νο1 και στην πράξη! Κουβαλά στις πλάτες του και το βάρος του… Χάνλαν και δικαιώνεται

Όχι άδικα ο Άντονι Κάουαν αναδείχθηκε ο MVP της νίκης του Άρη επί του ΠΑΟΚ την Μεγάλη Τετάρτη στο… φλεγόμενο Αλεξάνδρειο.

Ο βραχύσωμος Αμερικάνος “υπέγραψε” το 77-76, αλλά η συνολική του εικόνα, όπως και αυτή των τελευταίων αγώνων, μετά την αποχώρηση του… φυσικού ηγέτη μέχρι τότε του Άρη, Ολιβιέ Χάνλαν, κατέγραψε μια πραγματικότητα: ο 25χρονος γκαρντ είναι Νο1 και στην πράξη, όχι απλά και μόνο γιατί φοράει το συγκεκριμένο νούμερο.

Με τον ΠΑΟΚ έκανε αυτό που κάνει στα τελευταία παιχνίδια. Πέτυχε 18 πόντους, “μοίρασε” 7 ασίστ και αποτέλεσε τον πολυτιμότερο παίκτη του Άρη, βάσει του συστήματος αξιολόγησης, συγκεντρώνοντας 24 βαθμούς.

Είναι ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος με 324 πόντους, ενώ μετράει κι άλλες δυο πρωτιές: στις βολές (πόσο πολύτιμες αποδείχθηκαν την Μ. Τετάρτη στο τέλος…) έχοντας και στα κερδισμένα φάουλ με 141.

Φυσικά, πέρασε στην ιστορία, φτάνοντας τις 112 ασίστ στην κανονική περίοδο που ακόμη εξελίσσεται, σημείωσε τη μεγαλύτερη επίδοση από οποιονδήποτε άλλον παίκτη στην ιστορία του Άρη σε αυτό το κομμάτι του Πρωταθλήματος από το 1992-93. Τριάντα χρόνια κοντά και πέντε χρόνια πριν… γεννηθεί ο ίδιος!

Με τις επτά ασίστ που είχε στο ντέρμπι και φτάνοντας τις 112, πήρε το ρεκόρ που κρατούσε από το αντίστοιχο κομμάτι του Πρωταθλήματος 2014-15 ο Μουχάμεντ Πάσαλιτς με 111 ασίστ. Η επίδοση του τον φέρνει στην 3η θέση σε όλη τη λίγκα. Στην 3η θέση είναι και στα κλεψίματα με 31.

Είναι γεγονός ότι μετά τη μεταγραφή του Χάνλαν στη Βαλένθια, πήρε στις πλάτες του την ομάδα και κατάφερε να κολυμπήσει στα βαθιά. Έχει και το ταλέντο, αλλά το πάθος και κυρίως τη ψυχραιμία να ανταποκρίνεται στην πίεση, ανταποκρινόμενος στις απαιτήσεις του Άρη στην πρώτη του εμπειρία στα Ευρωπαϊκά παρκέ.

Δείτε εδώ τις επιδόσεις του στις σχετικές κατηγορίες:

To Top