ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Ο Κάουαν «ξέθαψε» την επίδοση του Καστλ και κατέγραψε κι άλλα ρεκόρ!

Ο Άρης πήρε το χθεσινό παιχνίδι με τον Ιωνικό για τη 15η αγωνιστική της Stoiximan Basket League με τον Άντονι Κάουαν να κάνει κάτι που κανείς παίκτης του Άρη δεν έκανε τα τελευταία 15 χρόνια. Έγινε ο πρώτος μετά τον Τερέλ Καστλ από την περίοδο 2006-07 με περισσότερες από μία επιδόσεις 10+ κερδισμένων φάουλ.

Ο Αμερικανός φόρτωσε τους αντιπάλους του με 10 φάουλ, κάτι που είχε κάνει και στο ματς στην Πάτρα με τον Προμηθέα. Θα πρέπει λοιπόν να γυρίσουμε στην περίοδο 2006-07 για να βρούμε την τελευταία φορά που παίκτης του Άρη είχε δύο τουλάχιστον διψήφιες επιδόσεις κερδισμένων φάουλ. Τότε ο Καστλ είχε φτάσει σε αυτήν πέντε φορές στους 35 αγώνες του στο Πρωτάθλημα εκείνης της σεζόν.

Ο Κάουαν έχει μέσο όρο 6,21 κερδισμένων φάουλ και είναι ο δεύτερος της σχετικής λίστας, όντας οριακά πίσω από τον συμπαίκτη του Ολιβιέ Χάνλαν (6,33). Οι δύο πρώτοι δηλαδή της σχετικής λίστας είναι οι γκαρντ του Άρη.

Ακόμη ο Άντονι Κάουαν έκανε, βάσει του ranking, την καλύτερη από τις 14 εμφανίσεις του στη Stoiximan Basket League έχοντας 27 βαθμούς, τρεις περισσότερους από τους αγώνες στη Λάρισα. Ο Αμερικανός ισοφάρισε παράλληλα το ατομικό ρεκόρ του στο σκοράρισμα με τους 25 πόντους του όσους είε και στο ματς του πρώτου γύρου.

Στα δύο παιχνίδια του Άρη με τον Ιωνικό δηλαδή είχε 50 πόντους με 6/8 βολές, 10/22 δίποντα, 8/18 τρίποντα, τρία ριμπάουντ, εννιά ασίστ, έξι κλεψίματα, έξι λάθη και 43 βαθμούς στο ranking.

Τέλος, ο Αμερικανός γκαρντ έγινε ο τέταρτος παίκτης του Άρη στη φετινή Stoiximan Basket League που έφτασε σε επίδοση τεσσάρων κλεψιμάτων. Την ίδια σημείωσαν πριν από αυτόν ο Στέλιος Πουλιανίτης, ο Ζίριους Ουίλιαμς και ο Τζέιμς Κέλι.

To Top