Ο Καμπερίδης “παρουσιάζει” τους ξένους του Άρη: “Κοινό χαρακτηριστικό ότι είναι όλοι τους… συμπαίκτες!”

Ο Τόρεϊ Τόμας και ο Λαμάρκους Ριντ είναι παίκτες που δεν τους γνωρίζει η πλειοψηφία του κόσμου του Άρη. Ο Σάββας Καμπερίδης, άμεσος συνεργάτης του Δημήτρη Πρίφτη, τους “παρουσίασε”, στο περιθώριο της πρώτης συγκέντρωσης της ομάδας, αναλύοντας τι μπορούν να κάνουν στο γήπεδο και τι μπορούν να περιμένουν οι φίλαθλοι από αυτούς.

Καταρχήν ο Καμπερίδης αναφέρθηκε στην πρωτόγνωρη για τον ίδιο διαδικασία σκάουτινγκ και αναζήτησης μεταγραφικών στόχων το καλοκαίρι τονίζοντας πως “ήταν η πρώτη φορά που το έκανα αλλά είναι πολύ ωραία διαδικασία και όταν καταφέρνεις και έρχεσαι σε συμφωνία με τους παίκτες που καλύπτουν τις απαιτήσεις σου, νιώθεις μια μεγάλη ικανοποίηση στο τέλος”.

Ρωτήθηκε να αναλύσει τους ξένους της ομάδας και καταρχήν σχολίασε πως “αυτό που θέλω να πω για τους ξένους είναι ότι έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό. Είναι συμπαίκτες. Είναι πολύ σημαντικό αυτό γιατί βλέπουμε ότι πάρα πολλές ομάδες στελεχώνονται με ξένους που θεωρητικά είναι καλοί σκόρερ ή καλοί αθλητές, αλλά στη μέση της χρονιάς δημιουργούνται προβλήματα. Σε εμάς και οι τέσσερις παίκτες, επιλέξαμε να είναι πολύ καλοί συμπαίκτες, να είναι παιδιά με επίπεδο, καλοί χαρακτήρες. Είναι δεδομένο ότι είναι πολύ καλοί παίκτες και μέσα από το πλάνο του κόουτς, την δουλειά και την ομαλή λειτουργία, θα έχουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε”.

Για τον Τόρεϊ Τόμας είπε: “Εδώ και χρόνια παίζει στην Ευρώπη και έχει δείξει έως ένα σημείο τα διαπιστευτήριά του. Είναι πολύ καλός πλέι μέικερ. Είναι ικανός με τη μπάλα, πολύ καλός αμυντικός, ικανός στο transition (μεταφορά από την άμυνα στην επίθεση), καλός δημιουργός, καλός σουτέρ… Έχει όλα τα στοιχεία που χρειάζεται η ομάδα”.

Για τον Λαμάρκους Ριντ πρόσθεσε: “Είναι άλλο στιλ παίκτη. Είναι πολύ καλός αθλητής, τρέχει πολύ καλά το γήπεδο, επίσης είναι πολύ καλός συμπαίκτης και παιδί που δουλεύει πολύ. Είναι καλός σουτέρ και παρότι θα χρησιμοποιείται στο “3”, έχει την ικανότητα να παίξει με τη μπάλα στο έδαφος, πο επίσης είναι σημαντικό. Θέλουμε στο στιλ που θα παίξουμε να έχουμε όσο το δυνατόν περισσότερους παίκτες που θα μπορούν να παίξουν με τη μπάλα κάτω. Είναι και πολύ καλός χωρίς τη μπάλα. Κινείται σωστά, πηγαίνει στο επιθετικό ριμπάουντ. Καλύπτει τις απαιτήσεις μας πολύ καλά”.

Καταλήγοντας ρωτήθηκε για τον Άρη που θα δει φέτος ο κόσμος και απάντησε: “Θα είναι μια ομάδα με ενθουσιασμό με τη ταυτότητα του προπονητή και χωρίς κρούσματα απειθαρχίας. Θα είναι ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης”.

 

To Top