Ο… καπετάν Σωτήρης Καλυβάτσης μιλά για τον Άρη και γουστάρει!


«Ο καλός ο καπετάνιος στη φουρτούνα φαίνεται» και αυτό ταιριάζει αδιαμφισβήτητα στην περίπτωση του Σωτήρη Καλυβάτση. Γνωστός στο πανελλήνιο για τον αντισυμβατικό του χαρακτήρα, μια και διαμένει σε πλωτή κατοικία, ο επιτυχημένος κωμικός και τηλεπαρουσιαστής οφείλει όπως φαίνεται μέρος της… τρέλας του στο «κίτρινο» γονίδιο!

Παρότι ζει εδώ και χρόνια μακριά από τη Θεσσαλονίκη, ο Σωτήρης Καλυβάτσης παραμένει πιστός στην ιδέα του Άρη, παρακολουθεί την ομάδα έστω και εξ αποστάσεως και δεν χάνει την ευκαιρία να πει στους… πρωτευουσιάνους «Γίνε Άρης να γουστάρεις», είτε εντός είτε εκτός τηλεοπτικού πλάνου!

Πώς δημιουργήθηκε η αγάπη που τρέφεις για τον Άρη;
Η αιτία ήταν ο πατέρας μου, ο οποίος ανήκε στην κατηγορία του «Γίνε Άρης να γουστάρεις»! Η μητέρα μου πάλι ήταν ΠΑΟΚ και, όπως καταλαβαίνεις, εκτός από το γονίδιο λόγω μπαμπά, ήθελα να της κάνω και αντίσταση.

kalivatsis2Πότε ήταν η πρώτη φορά που πήγες γήπεδο;
Αυτή δεν τη θυμάμαι, όχι. Ήμουν πολύ μικρός. Με πήγαν δηλαδή, δεν πήγα μόνος μου, γι’ αυτό και δεν μου έρχεται στο μυαλό. Μετά από μόνος μου, μια και είχα το ελεύθερο λόγω ηλικίας, πιο πολύ πήγαινα στο μπάσκετ, γιατί είχα την επαφή με το συγκεκριμένο άθλημα, δεδομένου ότι έπαιζα μπάσκετ στη ΧΑΝΘ. Πολλές φορές μάλιστα, η ώρα της προπόνησής μας στο Αλεξάνδρειο συνέπιπτε με την λήξη της αντίστοιχης του Άρη, οπότε και έβλεπα από κοντά τους αγαπημένους μου αθλητές. Επίσης ο Γιώργος Δοξάκης ήταν για δυο – τρία χρόνια προπονητής μου στη ΧΑΝΘ κι έτσι είχα μια ακόμα επαφή με τον μπασκετικό Άρη.

Τι είναι αυτό που σου αρέσει περισσότερο στους φιλάθλους του Άρη;
Στον κόσμο του Άρη, έτσι όπως έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια, μου αρέσει ότι είναι εκεί, δίπλα στην ομάδα ό,τι και να γίνει. Πλέον δείχνουν μια υπομονή και μια ωριμότητα και κατανοούν ότι δε γίνεται μια ομάδα μόνο να κερδίζει. Από την άλλη πάλι, είναι πολύ εύκολο να θυμηθούμε και τα παλιά, οπότε όλα αυτά μου αρέσουν.

Συνεχίζεις να παρακολουθείς φανατικά τους αγώνες της ομάδας;
Δυστυχώς όχι. Προσπαθώ λίγο από ειδήσεις, λίγο από το ίντερνετ και κυρίως από φίλους που μιλάμε στο τηλέφωνο. Γενικώς έχουμε τα νεύρα μας φέτος.

Πού θεωρείς ότι βρίσκεται η αιτία για τα αγωνιστικά σκαμπανεβάσματα της ομάδας τη φετινή χρονιά;
Πραγματικά δεν ξέρω, γιατί δεν είμαι τόσο κοντά ώστε να έχω μια ολοκληρωμένη άποψη και να πω «αυτό είναι, αυτό φταίει». Εκείνο που σίγουρα εγώ θα ήθελα να βλέπω στην ομάδα και το λέω εδώ και καιρό, είναι να χρησιμοποιούνται οι παίκτες από την ομάδα των νέων, οι οποίοι έχουν πάρει τόσα πρωταθλήματα και είναι τόσο λεβεντόπαιδα. Είναι καιρός να αρχίσουν να παίζουν μόνο αυτοί και να σηκωθούν να φύγουν όλοι οι αυτοί οι μισθοφόροι που δεν τους ξέρουμε. Καλύτερα θα τα πηγαίναμε, αν έπαιζαν μόνο οι πιτσιρικάδες, έχοντας παράλληλα τη στήριξη και την καθοδήγηση από άλλους τρεις – τέσσερις πιο έμπειρους παίκτες.

Ποιο είναι το τελευταίο ματς που σου έρχεται στο μυαλό;
Το τελευταίο ματς που μου έρχεται στο μυαλό είναι το 3-1 με τον Παναθηναϊκό. Είχε πλάκα, γιατί στο θέατρο δύο από τους τεχνικούς ήταν «γαύροι» και δύο «βάζελοι». Μετά το ματς οι δυο πρώτοι με φιλούσαν και οι άλλοι δυο μου έλεγαν: «Καλά, με μας βρήκατε»; Πρέπει όμως να ομολογήσω ότι μας συμπαθούν έτσι και αλλιώς και οι μεν και οι δε, κάτι που μπορεί να μην το γνωρίζετε καλά στη Θεσσαλονίκη. Οφείλω να σας ενημερώσω ότι δεν τρέφουν για παράδειγμα τα ίδια αισθήματα που τρέφουν για τον ΠΑΟΚ. Τον Άρη τον εκτιμούν.

kalivatsis3Θα ενθάρρυνες τους μικρούς συγγενείς σου ή ένα παιδί, αν αποκτούσες, να ενταχθεί στην οικογένεια του Άρη και να ασχοληθεί με κάποιο άθλημα;
Ναι, βέβαια, γιατί όχι; Ο αθλητισμός είναι κάτι που πιστεύω. Απλά δεν τραβάω κάποιο ζόρι για τον πρωταθλητισμό. Ποτέ δεν είχα τέτοιες βλέψεις. Θεωρώ ότι κάθε παιδάκι πρέπει να περνάει από αυτό το στάδιο, να δοκιμάζει διάφορα αθλήματα και να «τραβολογάει» τους γονείς από δω και από κει. Φυσικά, βασική προϋπόθεση είναι να έχει και ταλέντο, όπως και κλίση σε κάποιο άθλημα, γιατί δεν είμαστε όλοι αθλητές. Είναι καλό να περνάμε όλοι μέσα από τον αθλητισμό, έστω και για λίγο.

«Γίνε Άρης να γουστάρεις» σε βλέπαμε να λες στους διαγωνιζόμενους του τηλεπαιχνιδιού γνώσεων που παρουσίαζες στον «Alpha». Πώς αντιμετώπιζε ο κόσμος αυτό σου το «πείραγμα»;
Εκεί ήταν δικοί μου! Τους είχα φέρει στα δικά μου τα μέτρα, οπότε γουστάρανε, γελούσαν και τους άρεσε.

Έχεις περάσει από τον χώρο της παρουσίασης, αγαπάς την υποκριτική, ενώ δε δίστασες να βρεθείς και οn stage δίπλα σε σημαντικά ονόματα της μουσικής και του θεάματος. Τι σε αντιπροσωπεύει τελικά περισσότερο;
Ό,τι έχω κάνει, το κάνω με την ψυχή μου και περνάω και καλά, φαίνεται άλλωστε και εκ του αποτελέσματος. Δεν είμαι άνθρωπος που θα καταπιεστώ και θα κάνω κάτι μόνο για να το κάνω ή για να βρεθώ σε κάποιο χώρο. Το καθένα από αυτά που ανέφερες είχε να μου δώσει πράγματα όπως και εγώ είχα κάτι να δώσω σε αυτό. Γούσταρα πολύ που ήμουν στην «Ακτή Πειραιώς» και όλα τα παιδιά που ήμασταν μαζί τότε, ο Μπουλάς, ο Ζουγανέλης και οι υπόλοιποι, κι εκείνοι δεν είχαν κάποιο πρόβλημα, γιατί θα μου το έλεγαν. Το ίδιο ισχύει και με το θέατρο τώρα και με την τηλεόραση παλιότερα. Μάλλον εσείς θα πρέπει να πείτε πώς τα βλέπετε όλα αυτά που κάνω, παρά εγώ.

Έχεις υποδυθεί σχεδόν τα πάντα. Ποιος είναι ο ρόλος που αγάπησες περισσότερο και γιατί;
Όλους αυτούς τους ρόλους τους γούσταρα και τους γουστάρω γιατί βγαίνουν από μέσα μου. Απλά αυτά τα πράγματα που κάναμε στο «ΑΜΑΝ», όλοι αυτοί οι ρόλοι, το παιδάκι, ο ταξιτζής, ο κλειδαράς, επειδή διάρκεσαν και 10 χρόνια, είναι οι πιο αγαπητοί μες στο κεφάλι μου.

Τι μας ετοιμάζεις για το κοντινό μέλλον;
Έτσι όπως έχει γίνει η χώρα μας μέντιουμ πρέπει να είσαι για να μπορέσεις να μιλήσεις για το μέλλον. Δε νομίζω ότι είναι κάποιος σε θέση να κάνει σχέδια και πλάνα για το μέλλον του. Την υγειά μας να έχουμε, για να μπορούμε να κάνουμε ωραία πράγματα.

kalivatsis4Στεριά ή θάλασσα;
Ωραία είναι η στεριά, αλλά η θάλασσα είναι μεγαλύτερη και σε πάει σε πιο πολλές στεριές.

Θεσσαλονίκη ή Αθήνα;
Η καθεμία έχει τη χάρη της. Η Θεσσαλονίκη είναι μάλλον για τους ανθρώπους που έχουν λυμένο το πρόβλημά τους. Στην Αθήνα από την άλλη βρίσκονται καλώς ή κακώς όλες οι δουλειές. Εκεί πάνω ζοριζόμαστε λίγο παραπάνω και τα αποτελέσματα δεν είναι πάντοτε αυτά που θέλουμε, γιατί λείπουν βασικά πράγματα. Αλλά εννοείται ότι καλά περνάω και πάνω και κάτω.

Τι έχεις να ευχηθείς για τον Άρη;
Να πετύχουμε όλους τους στόχους μας φέτος, να αξιοποιήσουμε τα πιτσιρίκια μας, να βγούμε στην Ευρώπη και σύντομα να αντιμετωπίσουμε την Μπαρτσελόνα, η οποία πρέπει επιτέλους να βρει έναν σοβαρό αντίπαλο!

Ξεκίνα τώρα με Bonus 125 € από την expekt.com!

To Top