Ο Καστίγιο αντιστέκεται από τη… γκιλοτίνα

Από τη γκιλοτίνα, στην επιστροφή, με πολλές μεταπτώσεις της αξίας του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο. Στο Μεξικό γνωρίζουν καλά τον Νέρι Καστίγιο και παρουσιάζουν με αφορμή τις νέες σελίδες στην καριέρα του, ένα ενδιαφέρον στόρι για την ποδοσφαιρική μετοχή του.

Η «El Economista» και ο συντάκτης της Llanely Rangel Medina παρουσιάζουν ένα ενδιαφέρον άρθρο με τίτλο: «Νέρι Καστίγιο, η ιστορία μιας υποτίμησης» αναφερόμενος στην υποτίμηση και τις μεταπτώσεις της «μετοχής» του 27χρονου επιθετικού.

«O Νέρι Καστίγιο αντιστέκεται. Όταν ο αθλητικός κόσμος θεωρούσε ως δεδομένο την έξοδό του από τον Άρη Θεσσαλονίκης, αυτός κατάφερε να σκοράρει μετά από 10 μήνες. Η αποχώρηση του προπονητή Μίχαλ Πρόμπιερζ του έδωσε μια νέα ευκαιρία να κλωτσήσει την μπάλα και πάλι…» γράφει χαρακτηριστικά η μεξικάνικη εφημερίδα για να συμπληρώσει:

«Τώρα έχει ένα νέο στόχο: να ανακτήσει την αξία του, η οποία έχει υποτιμηθεί έξι φορές τα τελευταία τέσσερα χρόνια  από τα 15 εκατομμύρια σε 2,5 εκατομμύρια ευρώ» γράφουν οι μεξικάνοι και κάνουν μια αναδρομή στην καριέρα του…

«Από τότε που αποκτήθηκε από τον ουκρανικό σύλλογο Σαχτάρ το 2007, με το ποσό των 15 εκατομμυρίων ευρώ, έχει περιπλανηθεί από σε Μάντσεστερ Σίτι, Ντνίμπρο, Σικάγο Φάιαρ και Άρη Θεσσαλονίκης. Σε καμία δεν έχει καταφέρει να επιτύχει το βέλτιστο επίπεδο.

Μετά την μεταγραφή από τον Ολυμπιακό και την Ελλάδα στην Σαχτάρ, που πήγε κάτω από μεγάλες προσδοκίες, ως μια από τις πιο ηχηρές υπογραφές Μεξικάνου στην Ευρώπη, απέτυχε να σκοράρει σε οκτώ παιχνίδια, και μειώθηκε η αξία του για να δοθεί δανεικός στη Μάντσεστερ Σίτι».

Στην Αγγλία όπως θυμούνται στο Μεξικό πέρασε πολλά από τις περιπέτειες που είχε με τον Σβεν Γκόραν Έρικσον και τον Μαρκ Χιουζ ενώ ο δημοσιογράφος Ben Lyttleton της βρετανικής εφημερίδας «The Sunday Telegraph», θυμάται: «Ο Νέρι ήθελε να έρθει, ακόμα και να καταβάλλει το ήμισυ από το δανεισμό του. Στη συνέχεια ήρθε στο σύλλογο για έξι μήνες, αλλά εξαιτίας του τραυματισμού δεν μπορούσε να σκοράρει».

Η συνέχεια γνωστή. Νέα περιπέτεια στις ΗΠΑ, νέα μείωση της αξίας του και τώρα ο Άρης… Όπως γράφει ο συντάκτης του άρθρου: «Ήδη από στον Άρη κατάφερε να αυξήσει την αξία της μετοχής του σε 2,5 εκατομμύρια, ποσό το οποίο παραμένει μέχρι σήμερα, μέχρι που μετά από τις…συνήθεις εναλλαγές της διάθεσης του, φαινόταν να έχει βάλει στην γκιλοτίνα στο λαιμό του. Όμως, η αλλαγή τεχνικής ηγεσίας του έδωσε την ευκαιρία να παίξει, σκόραρε και αυτό τον κράτησε στην ομάδα…».

To Top