Ο Κοντοβαζαινίτης την υπεράσπιση του Άρη, αισιοδοξία ότι θα τιμωρηθεί τελικά με πρόστιμο

Το γεγονός ότι ο Ανδρέας Παππάς δεν διέκοψε τον αγώνα, αυτόματα, απάλλαξε τον Άρη από τον μηδενισμό και την αφαίρεση των βαθμών. Βάσει του φύλλου αγώνα, οι κίτρινοι απειλούνται μόνο με πρόστιμο… Αν και στην Ελλάδα είμαστε.

Συγκεκριμένα, ο Παππάς έγραψε στο φύλλο αγώνα για «Διακοπή 15′ λόγω εισόδου περίπου 20 οπαδών του Άρη στον αγωνιστικό χώρο. Κατόπιν συνεννοήσεως με τους παράγοντες του Άρη και την αστυνομία, η οποία κινήθηκε τάχιστα, αποχώρησαν και έτσι ξανάρχισε το παιχνίδι και ολοκληρώθηκε».

Το θετικό μέσα στις τόσες ανοιχτές πληγές του Άρη είναι ότι δεν αναγράφθηκε πουθενά (δεν έγινε κι άλλωστε κάτι τέτοιο) ότι υπήρχαν βιαιοπραγίες κατά προσώπων ή φθορές.

Όπως σημειώσαμε και χθες σε άλλο ρεπορτάζ σύμφωνα με το άρθρο 15, παράγραφος 4 του πειθαρχικού κώδικα της ΕΠΟ, για την είσοδο των οπαδών προβλέπεται:

«Α. χρηματική ποινή 20.000-95.000 ευρώ, εφόσον η είσοδος των οπαδών δεν συνδέεται με βιαιοπραγίες κατά προσώπων ή φθορές ιδιοκτησίας.

Β. Εάν η είσοδος των οπαδών συνδέεται με βιαιοπραγίες κατά προσώπων ή φθορές ιδιοκτησίας, χρηματική ποινή 40.000 ευρώ-240.000 ευρώ, ποινή διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές 2-4 αγωνιστικές και επιπρόσθετα ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών».

Με βάσει τα παραπάνω ο Άρης δεν κινδυνεύει με τιμωρία της έδρας του βάσει των όσων έγραψε ο Παππάς στο φύλλο αγώνα και του τι προβλέπει ο ΚΑΠ. Όλα δείχνουν ότι θα του επιβληθεί χρηματικό πρόστιμο από 20.000 έως 95.000 ευρώ, όπως αναφέρει ο ΚΑΠ.
Την υπεράσπιση του Άρη ανέλαβε ο νομικός Βασίλης Κοντοβαζαινίτης, ο οποίος σε επικοινωνία του με τους ανθρώπους του Άρη εξέφραζε την αισιοδοξία του, ότι η ομάδα θα αποφύγει την τιμωρία της έδρας. Μάλιστα, όπως επισήμανε είναι θετικό ότι ο Παππάς σημείωσε στο φύλλο αγώνα την προσπάθεια των ανθρώπων του Άρη για να κυλήσουν όλα ομαλά.

Σε πρώτη ανάγνωση, λοιπόν, οι κίτρινοι φαίνεται ότι αποφεύγουν τα (πολύ) χειρότερα, κυρίως γιατί ολοκληρώθηκε κανονικά το παιχνίδι. Το μοναδικό δύσκολο σημείο είναι ότι οι κίτρινοι θεωρούνται υπότροποι.

Βάσει τη διαδικασίας, μετά από την αναμενόμενη κλήση από τον αθλητικό δικαστή, οι κίτρινοι θα απολογηθούν την Πέμπτη.

To Top