Απολογείται ο Άρης για τα γεγονότα της Βέροιας

Το γεγονός ότι ο Ανδρέας Παππάς δεν διέκοψε τον αγώνα Βέροιας-Άρη, αυτόματα, απάλλαξε τον Άρη από τον μηδενισμό και την αφαίρεση των βαθμών. Βάσει του κατηγορητηρίου, οι κίτρινοι απειλούνται μόνο με πρόστιμο. Σήμερα στη 1 μ.μ. η απολογία.

Σύμφωνα με το άρθρο 15, παράγραφος 4 του πειθαρχικού κώδικα της ΕΠΟ, για την είσοδο των οπαδών προβλέπεται:

«Α. χρηματική ποινή 20.000-95.000 ευρώ, εφόσον η είσοδος των οπαδών δεν συνδέεται με βιαιοπραγίες κατά προσώπων ή φθορές ιδιοκτησίας.

Β. Εάν η είσοδος των οπαδών συνδέεται με βιαιοπραγίες κατά προσώπων ή φθορές ιδιοκτησίας, χρηματική ποινή 40.000 ευρώ-240.000 ευρώ, ποινή διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές 2-4 αγωνιστικές και επιπρόσθετα ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών».

Με βάσει τα παραπάνω ο Άρης δεν κινδυνεύει με τιμωρία της έδρας του βάσει του κατηγορητηρίου. Όλα δείχνουν ότι θα του επιβληθεί χρηματικό πρόστιμο από 20.000 έως 95.000 ευρώ, όπως αναφέρει ο ΚΑΠ.

Την υπεράσπιση του Άρη ανέλαβε ο νομικός Βασίλης Κοντοβαζαινίτης (η εκδίκαση είναι για τη 1μ.μ.), ο οποίος έχει δηλώσει χαρακτηριστικά για το θέμα: «Δεν έχουμε εκτεταμένα επεισόδια, ούτε ρίψη αντικειμένων, ούτε συμπλοκές. Θα τιμωρηθεί με πρόστιμο. Άκουσα κάτι για το ότι είναι υπότροπος. Ο Άρης δεν είναι υπότροπος. Είχε τιμωρηθεί με μια αγωνιστική το Δεκέμβριο, έκανε έφεση και την κέρδισε. Βάσει των στοιχείων του φύλου αγώνος και του καταστατικού της ΕΠΟ δε θεμελιώνεται τιμωρία της έδρας, αλλά δεν μπορώ να αποκλείσω τα δικαστήρια. Θα δοθεί μάχη, θα φέρουμε μάρτυρες και θα προσπαθήσουμε να διαψεύσουμε τις εκθέσεις. Επίσης στο τέλος έχει ευθύνη ο διαιτητής γιατί, ενώ έχει δώσει πέντε λεπτά καθυστερήσεις, μπαίνει γκολ στο έκτο λεπτό και ο Άρης χάνει την ισοβάθμια με τη Βέροια».

Για το αν αντιμετωπίζει ο Άρη τον κίνδυνο της τιμωρίας της έδρας: «Για να τιμωρηθεί η έδρα πρέπει να έχουμε επεισόδια. Άλλο είσοδος, άλλο επεισόδια. Επίσης δεν ξέρουμε αν η χωρητικότητα του γηπέδου ήταν επαρκής, αν δεν υπήρχε συνωστισμός. Επίσης αν οι σεκιούριτι του γηπέδου δεν ήταν επαρκείς, δεν μπορείς σε 6.000 θεατές να επιβάλεις τη τάξη με 15 άτομα. Το παιχνίδι δεν έγινε στο Χαριλάου και δεν είχε ο Άρης την ευθύνη».

Σε κάθε περίπτωση, το παιχνίδι με το Λεβαδειακό θα γίνει κανονικά με κόσμο.

To Top