ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Κοντομηνάς του Άρη: Ό,τι αρχίζει ωραίο, τελειώνει με πόνο! (video)

Ιούνιος 1998… Ο Άρης έχει επιστρέψει από τον Γολγοθά της Β’ εθνικής και μοιάζει έτοιμος για τη μεγάλη υπέρβαση περνώντας στα χέρια του Δημήτρη Κοντομηνά, ενός κολοσσού της οικονομικής και επιχειρηματικής πραγματικότητας της χώρας.

Η ημέρα του “γάμου” έμοιαζε βγαλμένη από ταινία του Χόλιγουντ. Ο επιχειρηματίας πέταξε με το προσωπικό του αεροπλάνο από την Αθήνα για τη Θεσσαλονίκη και έχοντας στο πλάι του τον πρόεδρο της ΠΑΕ Λάκη Ιωαννίδη ανακοίνωσε δημόσια την απόφασή του να επενδύσει 1 δισεκατομμύριο δραχμές(!), ποσό απλησίαστο για εκείνη την εποχή, ειδικά για τα δεδομένα του Άρη.

Επακολούθησε ντελίριο ενθουσιασμού στον κόσμο μετά και τις “προγραμματικές δηλώσεις” σύμφωνα με τις οποίες: “Στόχος είναι η δημιουργία μιας ΠΑΕ-προτύπου που θα πρωταγωνιστεί στο γήπεδο”.

Επί των ημερών του έγιναν πολλές μεταγραφές, με αυτή του Μάριο Αγαθοκλέους να είναι η πιο ακριβή μέχρι τις μέρες με 600.000.000 ευρώ, όταν “ξεπεράστηκε” από τον Αμπουμπακάρ Καμαρά με τα 3.500.000 ευρώ.

Τρία χρόνια μετά, όμως, ο Κοντομηνάς εγκατέλειψε τον Άρη στα κρύα του λουτρού, υπό το βάρος αποδοκιμασιών και έντονης αμφισβήτησης για την ουσιαστικά οχι πετυχημένη θητεία του, βάσει της δικής του εμβέλειας και των προσδοκιών που καλλιέργησε. Στις 12 Ιουλίου 2001 πούλησε την ΠΑΕ στον Γιάννη Ζαχουδάνη, όταν και ξεκίνησε ακόμη μια διοικητική περιπέτεια με τον Άρη να βυθίζεται στην κρίση. Παράλληλα, ήταν μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ Άρης από το 1998, όταν τα ΤΑΚ μετατράπηκαν σε ΚΑΕ, έως το 2000.

Ο Κοντομηνάς δεν ασχολήθηκε ξανά με το ποδόσφαιρο, δηλώνοντας αρκετούς μήνες μετά ότι “ήταν η μοναδική μέχρι τώρα επιχειρηματική μου αποτυχία”.

To Top