Ο Κούβαλης στο PRESSARIS: «Η καρδιά μου πάντα στον Άρη»

Ο Βασίλης Κούβαλης φόρεσε την φανέλα του Άρη για δυόμιση χρόνια στα μέσα της δεκαετίας του ‘90. Ο Αρκάδας αριστερός οπισθοφύλακας είχε αναδειχτεί κορυφαίος αμυντικός στη Β΄ εθνική και μεταπήδησε αμέσως στον Άρη από τον Παναργειακό το 1995. Μπορεί να ζει και να εργάζεται στην Τρίπολη, μακριά από τη Θεσσαλονίκη, ο Άρης όμως αποτελεί σταθμό στη ζωή του, κάτι που δεν κρύβει όσες φορές του δίνεται η ευκαιρία.

Το ποδόσφαιρο είναι ακόμα και σήμερα η βασική του ενασχόληση, μάλιστα το συνδυάζει πρακτικά με τη επάγγελμά του.

Εδώ και μία δεκαετία εργάζεται στην Ελληνική Ραδιοφωνία και την ΕΡΑ ΣΠΟΡ ως ανταποκριτής, ενώ παράλληλα ασκεί την προπονητική σε ομάδα της περιοχής του, την ΑΕΚ Τρίπολης.

Έχουν αλλάξει με τα χρόνια τα αισθήματά σου για τον Άρη;   

-Όχι ανήκουν στον Άρη. Αυτό δεν αλλάζει όσα χρόνια κι αν περάσουν. Το έχω πει πολλές φορές, ευκαιρία να το ξαναπώ. Θέλω να βλέπω τον Άρη να παίζει καλό ποδόσφαιρο, θέλω να είναι δυνατός και υγιής σαν σύλλογος.

Νιώθεις το ίδιο κοντά με τον Αστέρα, την ομάδα της πόλης σου;

-Είναι καλό για την πόλη και γενικότερα για την Σούπερ λίγκα να υπάρχουν ομάδες όπως ο Αστέρας Τρίπολης, τις χρειάζεται το ελληνικό ποδόσφαιρο. Θέλουμε όλοι να έχει ανταγωνιστική ομάδα και φυσικά να σταθεροποιηθεί στη μεγάλη κατηγορία.

Έχεις διαμορφώσει άποψη για τον φετινό Άρη;

-Περιμένω να δω ένα πλάνο, γιατί παρακολουθώ την ομάδα, δεν έχει δείξει τη σταθερότητα που οφείλει να έχει. Κάτι σαν κρύο-ζεστό, αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα του φετινού Άρη. Η αγωνιστική φιλοσοφία και σταθερότητα.

Σε τι βαθμό παίζει ρόλο η παρουσία του Τσιώλη;

-Η διοίκηση περιμένει πολλά από τον Σάκη Τσιώλη. Το ίδιο συμβαίνει με τον κόσμο, περιμένουν όλοι να δουν επιθετικό ποδόσφαιρο και φυσικά άμεσα αποτελέσματα. Είναι ιδιαίτερα δημοφιλής, φαντάζομαι ότι για τον ίδιο θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι με τον Άρη, κυρίως  συναισθηματικά.    

Τα προγνωστικά σου για την αναμέτρηση;

-Δύσκολο και για τους δυο. Είναι ομάδες με το ίδιο πρόβλημα, τα σκαμπανεβάσματα. Ο Άρης για να κερδίσει πρέπει να είναι δυνατός και διαβασμένος. Ο Αστέρας είναι αήττητος στην έδρα του. Ειδικά με τις μεγάλες ομάδες μεταμορφώνεται. Από τον Άρη περιμένω να δω ένα σερί νικών, μπορεί να το κάνει. Αν περάσει με νίκη από την Τρίπολη θα έχει κάνει σημαντικό βήμα ανάκαμψης.

Θα πανηγύριζες νίκη του Άρη;

-Φυσικά, είμαι με τον Άρη…

To Top