ΑΠΟΨΕΙΣ

Ο «κούκος» Κέλι ,ο λαός και η κατάθεση ψυχής όλων των παικτών

«Ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη» λέει ο σοφός λαός . Όμως στην Πάτρα διαψεύσθηκε  καθώς ένας «κούκος» που άκουγε στο όνομα Τζέιμς Κέλι έφερε την αγωνιστική άνοιξη του μπασκετικού Άρη που παρά τα προβλήματα του παρουσιάστηκε μεταμορφωμένος προς το καλύτερο επέβαλε πλήρως τον ρυθμό και έφθασε σε μια πολύ μεγάλη νίκη  επί του Προμηθέα που χρειαζόταν πάρα πολύ σ΄αυτήν την δεδομένη χρονική στιγμή για να αναπνεύσει βαθμολογικά.

Ήμουνα ένας από αυτούς που επέμεναν ότι ο Άρης χρειαζόταν έναν παίκτη που θα έκανε αισθητή την παρουσία του κάτω από τα καλάθια και θα βοηθούσε την ομάδα τόσο στα  ριμπάουντ όσο και στο σκοράρισμα. Και ο Αμερικανός  ήταν παίκτης που τα είχε αυτά  αλλά απλά αυτό που με προβλημάτιζε ήταν η αγωνιστική του απραξία. Στο γήπεδο φάνηκε όμως ότι έχει δουλέψει τους προηγούμενους μήνες και ήρθε σε καλή φυσική κατάσταση.

Μεγάλος μαχητής κάτω και από τα δυο καλάθια  (μάζεψε 15 ριμπάουντ ) ενώ είχε και εξαιρετική επιθετική συγκομιδή (18 πόντους).
Και το πάθος που έδειξε στο παιχνίδι του λες και το μετέδωσε σε όλη την ομάδα.

Δεν υπήρξε παίκτης που να έπαιξε από πλευράς Άρη και να μην κατέθεσε την ψυχή του στο γήπεδο για να έρθει αυτή η νίκη.

Όλοι στο κίτρινο στρατόπεδο ήξεραν ότι αυτό ήταν ένα παιχνίδι χωρίς γυρισμό ..Και αυτό τους το θύμιζαν με την συγκλονιστική παρουσία τους 300 και πλέον ηρωικοί  Αρειανοί  φίλαθλοι από την Πάτρα  και την Πελοπόννησο και όχι μόνο . Από Αθήνα , Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις Αρειανοί οπαδοί βρέθηκαν στο πλευρό της ομάδας και την έδωσαν με την παρουσίας τους το ψυχολογικό ντοπάρισμα που χρειαζόταν .

Ο Άρης ήταν σαν να έπαιζε στο Παλέ  καθώς οι φίλοι της ομάδας κέρδισαν κατά κράτος την μάχη της κερκίδας.

Είχα σταθεί στον επαγγελματισμό του Λόκετ στο προηγούμενο παιχνίδι και αυτό συνέβη και χθες . Αν και αμφισβητείται και ήρθε άλλος παίκτης για να τον αντικαταστήσει αυτός πάλεψε με όλες του τις δυνάμεις για την νίκη της ομάδας .

Το ότι θα παίξει και με τον Ηρακλή αυτό είναι σίγουρο καθώς ο υποψήφιος αντικαταστάτης ο Αιζάια Κάζινκς  ήρθε με πρόβλημα τραυματισμού κάτι που θα τον αφήσει πάνω από ένα μήνα εκτός γηπέδων. Είναι πιθανόν να μας αποχαιρετήσει ο νέος Αμερικανός πριν καλά καλά γνωρίσει την Θεσσαλονίκη .

Σας έλεγα στο προηγούμενο σχόλιο  κάποιους που αμφισβητούσατε τον Χάνλαν να κάνετε υπομονή καθώς είναι καλός παίκτης αλλά δεν μπορεί μόνος του να κερδίζει τα παιχνίδια. Κόντρα στον Προμηθέα έδειξε την αξία του.

Όσο για τον κόουτς σαυτό το παιχνίδι έδειξε καλά διαβασμένος και στην σκακιέρα του γηπέδου ήταν αυτός που επικράτησε .
Πιστεύω ότι τα όσα συνέβησαν στα παιχνίδια που ακολούθησαν τον αγώνα της πρεμιέρας με ΠΑΟ να έχουν γίνει μάθημα σε όλους και να μην νομίσουν ότι μαυτήν την νίκη τελείωσαν όλα και θα έχουν εύκολο έργο .

Όχι θα πρέπει να τα δώσουν όλα και στην συνέχεια. Ακολουθεί ένα παιχνίδι με Ηρακλή στο Παλέ που πρέπει να κερδηθεί πάση θυσία .

Είναι ένας ακόμη τελικός .

To Top