ΑΠΟΨΕΙΣ

Ο κόσμος είδε χθες όλα τα θετικά και όλα τα αρνητικά του φετινού Άρη

Ο Άρης που εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο κοινό του χθες το απόγευμα, παρουσίασε όλα τα τα θετικά και όλα τα αρνητικά που θα έχει στη διάρκεια της φετινής χρονιάς.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με 300+ ειδικά στοιχήματα σε κάθε αγώνα του Άρη!

Στόχος του Βαγγέλη Αγγέλου και των συνεργατών του είναι να μπορέσει να βγάλει περισσότερες φορές τα θετικά, “κρύβοντας” μέσα από την τακτική και μπασκετικές αποφάσεις τα αρνητικά.

Ο Άρης είναι μια ομάδα με τρομερή ενέργεια και αθλητικότητα. Είναι μια ομάδα που έχει μεγάλα κορμιά ακόμα και στην περιφέρεια και αυτό την βοηθάει πολύ να έχει σωστή αμυντική λειτουργία. Οι κίτρινοι είναι ικανοί να “πνίξουν” τον αντίπαλο στην άμυνα και να τρέξουν σε πρώτο ή δεύτερο χρόνο στον αιφνιδιασμό.

Εκεί υπάρχουν ακόμα προβλήματα – και είναι λογικό – διότι αυτό που κάνει μια ομάδα να ξεχωρίζει είναι να παίζει γρήγορα και όχι βιαστικά χωρίς να κάνει λάθη και να έχει σωστές επιλογές.

Παρά την έλλειψη συγκέντρωσης στο χθεσινό παιχνίδι, στην οποία αναφέρθηκε ο Αγγέλου, οι παίκτες έβγαλαν αρκετές φορές πολύ καλές άμυνες, έβγαλαν επιθετικότητα και ένταση και εξουδετέρωσαν τους αντιπάλους τους.

Επίσης, στις περισσότερες περιπτώσεις κατάφεραν να προστατεύσουν την ρακέτα και το αμυντικό ριμπάουντ, εκεί όπου κυριάρχησε ο Γκάρι ΜακΓκι στο διάστημα που αγωνίστηκε.

Βέβαια, η έλλειψη συγκέντρωσης έδωσε χθες εύκολους πόντους στην ΙΒΒ, όπως παρατήρησε άλλωστε ο τεχνικός του Άρη η ομάδα του δέχθηκε 20 πόντους (από τους 38) από πικ εν ρολ λόγω κακών αντιδράσεων στο πρώτο ημίχρονο.

Επιθετικά υπάρχει το μεγαλύτερο θέμα στον φετινό Άρη. Υπάρχει δυσκολία στο σκοράρισμα, γιατί δεν υπάρχει μεγάλο επιθετικό ταλέντο. Αν συνυπολογίσει κανείς και τις 15 χαμένες βολές – είναι φαινόμενο που παρατηρήθηκε και στα προηγούμενα φιλικά – τότε το πρόβλημα γίνεται πιο μεγάλο.

Το βαρόμετρο λέγεται… Μποχωρίδης

Ο Λευτέρης Μποχωρίδης είναι βαρόμετρο στην επιθετική λειτουργία του Άρη, διότι είναι ίσως ο μόνος που μπορεί να συνδυάσει σε υψηλό επίπεδο και το σκοράρισμα και τη δημιουργία. Χθες δεν ήταν σε καλή μέρα και αυτό έριξε ένα επίπεδο όλη την ομάδα. Ενδεχομένως η δική του μέτρια παρουσία να είχε αντίχτυπο και στην απόδοση του Μάικαλ Κάιζερ, διότι ο συγκεκριμένος παίκτης θέλει καλούς δημιουργούς για να δράσει, να βρει ρυθμό και να προσφέρει λύσεις.

Όταν ο Μποχωρίδης παίξει σαν… Μποχωρίδης, τότε όλοι γύρω του θα γίνουν καλύτεροι και η ομάδα θα ανεβάσει κατακόρυφα την απόδοσή της. Είναι βέβαιο αυτό.

Ο Λάκι Τζόουνς είναι… σκύλος, μέσα στις φάσεις πάντα σε άμυνα και επίθεση, αλλά εξακολουθεί να βγάζει μια… τσαπατσουλιά στο παιχνίδι του, ίσως από την υπέρμετρη θέληση να πετύχει τον στόχο του.

Σε μέτρια μέρα βρέθηκαν χθες επιθετικά και οι Ραμόν Χάρις και Γκάρι ΜακΓκι. Ο πρώτος απείλησε ελάχιστα, ο δεύτερος δεν είχε ούτε ένα σωστό τελείωμα μέσα στη ρακέτα σε σετ επίθεση. Είναι πράγματα που σαφώς και διορθώνονται όμως…

Ο Γκάρι Μπελ είναι, καταρχήν, αγνώριστος σωματικά. Έχει “στεγνώσει” και προφανώς δούλεψε πολύ όλο το καλοκαίρι, βγάζει μια τελείω διαφορετική διάθεση μέσα στο γήπεδο και αυτό τον βοηθάει να βρει ρυθμό, καλά σουτ και να είναι εύστοχος.

Ο Μπορίς Νταλό ήταν επίσης θετικός χθες, έχοντας περισσότερες καλές από ότι κακές στιγμές και συμμετείχε σε πολλές πτυχές του αγώνα. Πήρε ριμπάουντ, σκόραρε, μοίρασε ασίστ, έκανε κλεψίματα. Αυτός είναι ο Νταλό και θα πρέπει να βρει σταθερότητα μίνιμουμ σε αυτό το επίπεδο.

Για τους Έλληνες τα είπε χθες ο Αγγέλου. Οι Σλαφτσάκης, Φλιώνης και ο γιος του ήταν αυτοί που άλλαξαν τον ρυθμό και την εικόνα του αγώνα γενικότερα στο τέλος, ενώ ο Βεργίνης είναι ακόμα ανέτοιμος αφού έχασε πολλές προπονήσεις και όλα τα προηγούμενα φιλικά.

Σταθερά η άμυνα τουλάχιστον στο ξεκίνημα

Για τα πρώτα επίσημα παιχνίδια της σεζόν είναι ξεκάθαρο ότι ο Άρης θα επιδιώξει να τα κερδίσει μέσα από την άμυνά του, αφού μοιάζει δύσκολο μέσα στο επόμενο 10ήμερο να αλλάξουν πολλά στην επιθετική λειτουργία του, πέρα από την αλλαγή προσώπου του Μποχωρίδη και τον καλύτερο ρυθμό που μπορεί να έχουν οι Χάρις και ΜακΓκι.

Όσο περνάει ο καιρός είναι λογικό να αποκτά όλο και μεγαλύτερη ομοιογένεια το σύνολο του Αγγέλου και αυτό θα φέρει και αυτοματισμούς στην επίθεση. Προς το παρόν η σταθερά πρέπει να είναι – και είναι – η άμυνα.

To Top