ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Ο Λάσκαρης δίνει μεγάλη σημασία στο Γιούροκαπ ενόψει… Ευρωλίγκας

Ο Νίκος Λάσκαρης έχει αναφερθεί δημόσια για την επιστροφή του Άρη στην Ευρωλίγκα. Για τον ίδιο – και αυτό θα πρέπει να ισχύει για όλους – το πρώτο που έχει να κάνει ο Άρης ως ομάδα μπάσκετ είναι να αποδείξει ότι αξίζει να παίζει εκεί.

Στις 4 Σεπτεμβρίου, όταν ο Νίκος Λάσκαρης έδωσε την πρώτη μεγάλη συνέντευξη Τύπου, μέσα από την οποία παρουσιάστηκε στον κόσμο της ομάδας είχε τονίσει μετά από σχετικό ερώτημα για την Ευρωλίγκα: “Εμείς παίζουμε Γιούροκαπ, θέλουμε να παίξουμε στην Ευρωλίγκα, θέλουμε να παίξουμε με τους πιο δυνατούς αντιπάλους. Θα δούμε αν αξίζουμε να παίξουμε σε αυτό το επίπεδο. Δεν είμαστε κολλημένοι. Καταλαβαίνουμε ότι τίποτα δεν χτίζεται σε μια μέρα ή σε δύο χρόνια. Θέλει χρόνο. Αν κάποιος έχει αυταπάτες ότι θα πάρουμε την Ευρωλίγκα, τι να πω; Μακάρι, αλλά δεν είναι έτσι. Είναι νωρίς να μιλάμε για αυτά. Ας αποδείξουμε πρώτα ότι αξίζει να είμαστε στο Γιούροκαπ”.

Λίγο μετά την συνάντησή του με τον Τζόρντι Μπερτομέου στην Θεσσαλονίκη τόνισε: “Μπορεί να παίξουμε στην Ευρωλίγκα και από του χρόνου. Αυτό είναι κάτι σχετικό. Πρωτίστως θα πρέπει να μας απασχολεί κάτι άλλο. Εμείς έχουμε να αποδείξουμε ότι αξίζουμε να παίξουμε στη συγκεκριμένη διοργάνωση. Κι αυτό έχει να κάνει με τον αριθμό των φιλάθλων που θα παρακολουθούν τους αγώνες αλλά και θέμα βίας”.

Είναι πολύ σημαντικό για την Ευρωλίγκα να διαπιστώνει ότι οι αγώνες του Άρη στο Αλεξάνδρειο γίνονται σε γεμάτο γήπεδο και χωρίς να συμβεί το παραμικρό. Οι κίτρινοι παρακολουθούνται γιατί το πρότζεκτ τους είναι καταρχήν ελκυστικό όπως έχει παρουσιαστεί, όμως πρέπει να εφαρμοστεί στην πράξη και εκεί χρειάζονται πράξεις και όχι λόγια, από όλους.

To Top