ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Ο Λάσκαρης και η επιχειρηματολογία για την επιλογή της FIBA

Με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο και κυρίως με επιχειρήματα και όχι λόγια του αέρα ο Νίκος Λάσκαρης εξήγησε στον κόσμο του Άρη γιατί επέλεξε την FIBA από την Ευρωλίγκα.

Στην πρόσφατη συνέντευξή του στην εφημερίδα Goal News ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ αποκάλυψε πως επί της ουσίας ποτέ η Ευρωλίγκα (ο Τζόρντι Μπερτομέου δηλαδή…) δεν είχε στο πλάνο της τον Άρη και απλώς ήθελε τους κίτρινους για να “γεμίσει” το Γιούροκαπ, το οποίο στην πράξη αποδείχθηκε ότι δεν προσφέρει οικονομικά ανταλλάγματα, αλλά μόνο έξοδα.

Πρέπει να έχει στο μυαλό του κανείς ότι διαφημίσεις εταιρειών που είχαν συνάψει συμφωνίες με το Γιούροκαπ και υπήρχαν στο Παλέ φέτος δεν απέφερν ούτε ευρώ στους κίτρινους (ή σε οποιαδήποτε άλλη ομάδα), όπως επίσης το γεγονός ότι η Ευρωλίγκα σύναψε συμφωνία με το Eurosport επίσης ήταν μια συμφωνία που δεν έφερε ούτε ευρώ στον Άρη ή σε κάποια άλλη ομάδα.

Μέχρι και πέρσι όλες οι ομάδες έπρεπε να πληρώνουν 25.000 ευρώ για τη συμμετοχή τους, τα έξοδα των διαιτητών και φυσικά τα δικά τους έξοδα για τα ταξίδια, χωρίς να εισπράττουν απολύτως τίποτα από την διοργάνωση.

Είναι επίσης πολύ σημαντικό αυτό που επεσήμανε και πάλι ο Λάσκαρης (μετά την ομιλία του στο Παρίσι) για την αδιαφάνεια της Ευρωλίγκας ως προς την καταβολή των χρημάτων που υποσχέθηκε να δίνει από την επόμενη χρονιά. Απάντηση δεν δόθηκε ποτέ που να ικανοποιεί τον Άρη…

 

To Top