Ο Λαβιγενί ξεπέρασε τον Μπούμπκα! Απίστευτο παγκόσμιο ρεκόρ στο άλμα επί κοντώ! (video)

Το παγκόσμιο ρεκόρ στο άλμα επί κοντώ, σε ανοιχτό και κλειστό στίβο, κατέρριψε ο σπουδαίος Γάλλος αθλητής Ρενό Λαβιγενί στο διεθνές μίτινγκ του Ντόνετσκ, που διοργάνωσε ο Σερκγέι Μπούμπκα, ο οποίος στις 21 Φεβρουαρίου του 1993 στο ίδιο στάδιο, είχε σημειώσει την κορυφαία επίδοση όλων των εποχών στον κλειστό στίβο (6.15μ).

Ο Λαβιγένι ο οποίος ξεκίνησε τη σεζόν με 6.08μ, πετυχαίνοντας τη δεύτερη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών, άλλαξε κοντάρι μετά τα 6.01μ, καταφέρνοντας να περάσει πάνω από τον πήχη που βρισκόταν στα 6.16μ καταρρίπτοντας ένα από τα μακροβιότερα παγκόσμια ρεκόρ.

«Είναι τρελό», δήλωσε μετά τη μεγάλη του επιτυχία ο χρυσός Ολυμπιονίκης, ο οποίος στη συνέχεια έβαλε τον πήχη στα 6.21μ, έπεσε όμως άτσαλα στο πλάι του διαδρόμου, έχοντας στη συνέχεια ενοχλήσεις στον αστράγαλο.

Το παγκόσμιο ρεκόρ του ανοιχτού στίβου το κατείχε και πάλι ο σπουδαίος Ουκρανός Σεργκέι Μπούμπκα από τις 31 Ιουλίου του 1994 σε μίτινγκ στο Σεστριέρε της Ιταλίας. Συνολικά ο Μπούμπκα είχε σπάσει το ρεκόρ 35 φορές.

Μιλώντας στο TheTOC.gr o εθνικός προπονητής της ομάδας στίβου Δημήτρης Ευαγγελόπουλος, δήλωσε ότι το παγκόσμιο ρεκόρ «ήταν κάτι που ο χώρος του στίβου το περίμενε». «Ήταν θέμα ημερών να γίνει, από έναν αθλητή με τεράστιες δυνατότητες, παρότι δεν έχει τα σπουδαία προσόντα του Σεργκέι Μπούμπκα».

Πηγή: thetoc.gr

To Top