ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Λοτζέσκι MVP 11ης αγωνιστικής της STOIXIMAN.GR Basket League

Ο Ματ Λοτζέσκι έκανε ρεκόρ πόντων στην παρουσία του στο ελληνικό πρωτάθλημα, που χρονολογείται από την σεζόν 2013-14, στην νίκη του Ολυμπιακού στο επί του ΠΑΟΚ και παράλληλα αναδείχθηκε STOXIMAN.GR MVP της 11ης αγωνιστικής της STOIXIMAN.GR Basket League.

Ο 31χρονος περιφερειακός των Πειραιωτών σκόραρε 28 πόντους, ενώ το προηγούμενο ρεκόρ του στο ελληνικό πρωτάθλημα, ήταν 23 στην εκτός έδρας νίκη επί του Αρκαδικού (103-60) για την 16η αγωνιστική της Basket League της προηγούμενης σεζόν.

Ο Λοτζέσκι, επίσης, συγκέντρωσε 33 βαθμούς στο ράνκινγκ (28 πόντοι με 8/10 βολές, 7/9 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 2 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 7 κερδισμένα φάουλ, 2 φάουλ εναντίον, ένα κλέψιμο, ένα λάθος σε 28’ και 54’’ συμμετοχής), περισσότερους από κάθε άλλο παίκτη νικήτριας ομάδας στην 11η αγωνιστική.

Ο 31χρονος περιφερειακός του Ολυμπιακού αναδεικνύεται για την δεύτερη φορά STOIXIMAN.GR MVP της αγωνιστικής την φετινή σεζόν. Την 2η αγωνιστική είχε μοιραστεί την διάκριση με τον Μουχάμεντ Φαγιέ του Προμηθέα Πάτρας.

«Ποτέ δεν ευθύνεται ένας, ούτε στις νίκες, αλλά ούτε και στις ήττες», σχολίασε ο 31χρονος περιφερειακός του Ολυμπιακού και τόνισε για την πορεία της ομάδας του: «Μέχρι στιγμής τα έχουμε πάει αρκετά καλά, αλλά τίποτα δεν μπορεί να κριθεί τον Δεκέμβριο».

– Τι σημαίνει για σένα η ανάδειξη σε STOIXIMAN.GR MVP της 11ης αγωνιστικής της STOIXIMAN.GR Basket League σε συνδυασμό με την εκτός έδρας νίκη του Ολυμπιακού επί του ΠΑΟΚ παρά τις απουσίες των Βασίλη Σπανούλη, Γιώργου Πρίντεζη;

«Δεν είναι τετριμμένο, ούτε θέλω να παριστάνω τον καλό, αλλά είναι η απόλυτη αλήθεια. Από τη στιγμή που κέρδισε η ομάδα, είμαι χαρούμενος. Εγώ ήμουν ο MVP, αλλά και ο Πάτρικ έκανε σπουδαία δουλειά, έτσι δεν είναι; Το ίδιο και ο Παπανικολάου και ο Μάντζαρης, όλοι, όλοι πάλεψαν για το καλύτερο και ως ομάδα νικήσαμε. Όπως και όταν χάνουμε, το κάνουμε ως ομάδα. Ποτέ δεν ευθύνεται ένας, ούτε στις νίκες, αλλά ούτε και στις ήττες».

– Εκτός από STOIXIMAN.GR MVP με τους 28 πόντους που πέτυχες χθες έκανες και ατομικό ρεκόρ πόντων στο ελληνικό πρωτάθλημα. Πως καταφέρνεις κάθε χρόνο να είσαι και καλύτερος;

«Δεν θυμόμουν πoιό ήταν το ρεκόρ μου (γέλια). Χαίρομαι που έκανα ρεκόρ, ελπίζω να κάνω και νέο. Αυτό που θέλω είναι να κερδίζει η ομάδα, να βοηθάω για να καταφέρνουμε τους στόχους μας. Πλέον, είμαι αρκετά χρόνια εδώ και ξέρω πρόσωπα και καταστάσεις, έχω προσαρμοστεί και μου είναι πλέον πιο εύκολο να βοηθάω την ομάδα. Στόχος μου, όποτε μπαίνω στο παρκέ, είναι να βοηθάω με όλες μου τις δυνάμεις να κερδίζουμε».

– Πως αξιολογείς την μέχρι τώρα πορεία του Ολυμπιακού και τι να περιμένουμε από την ομάδα σου στην συνέχεια της σεζόν;

«Θεωρώ πως μέχρι στιγμής τα έχουμε πάει αρκετά καλά. Είμαστε μέσα και στους τρεις στόχους μας, παλεύουμε κάθε παιχνίδι, στην Ελλάδα είμαστε πρώτοι και στην Ευρωλίγκα στην πρώτη τετράδα. Ξέρουμε, όμως, όλοι μας πως τίποτα δεν μπορεί να κριθεί τον Δεκέμβριο. Είτε αρνητικά, είτε θετικά. Γι αυτό και πρέπει να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό σε Ελλάδα και Ευρωλίγκα και τον Μάη να δούμε τι θα έχουμε πετύχει. Δυστυχώς και φέτος έχουμε τραυματισμούς και μάλιστα σοβαρούς, αλλά θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μην μας επηρεάσουν και θα δώσουμε το 110% των δυνάμεων μας για να καταφέρουμε τους στόχους μας».

To Top