Ο Μέσι δίνει ελπίδα στα τυφλά παιδιά

Μία πρωτοπόρος συσκευή θα αλλάξει πολλές ζωές ανθρώπων με προβλήματα όρασης και αυτό θα οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη βοήθεια του Λιονέλ Μέσι.

Ο Αργεντινός επιθετικός της Μπαρτσελόνα, συνεργάστηκε με την OrCam, μια ισραηλινή εταιρεία, η οποία δημιουργεί συσκευές που βοηθούν τα άτομα με προβλήματα όρασης, να κατανοήσουν κείμενα και να αναγνωρίζουν αντικείμενα, μέσω ηχητικού μηνύματος.

Ο Μέσι έχει χαρίσει τη συσκευή «MyEye» της OrCam σε πολλούς νέους, φίλους του ποδοσφαίρου, με προβλήματα όρασης σε όλο τον κόσμο, συναντώντας μερικούς από αυτούς προσωπικά. «Το συναίσθημα ήταν απίστευτο. Η συνάντηση με αυτήν την καταπληκτική ομάδα ανθρώπων από όλο τον κόσμο ήταν πραγματικά μαγική και εμπνευσμένη στιγμή» είπε ο Μέσι.

Παρακολουθώντας τα μέλη της «Dream Team» (φίλοι Μέσι στο twitter) να δοκιμάζουν τις δυνατότητες του OrCam, MyEye, ήταν σαφές ότι αυτή είναι μια συσκευή που αλλάζει τη ζωή για καθένα από αυτά».

Ένα από αυτά τα άτομα που έλαβαν τη συσκευή ήταν ο 10χρονος οπαδός της Άρσεναλ, Μάικι Πούλι. Ο Μάικι έχασε την όρασή του ως παιδί, αλλά δεν έχει χάσει το πάθος του για το ποδόσφαιρο και παρακολουθεί προπονήσεις για τυφλούς ποδοσφαιριστές με την ελπίδα ότι μια μέρα θα εκπροσωπήσει την Αγγλία. Μαθήματα ζωής από κάποιους που αρνούνται να παραδοθούν.

To Top