Ο Μοράντ αναδείχθηκε παίκτης της εβδομάδας στην επιστροφή του

Ο γκαρντ του Μέμφις, Τζα Μοράντ, αναδείχθηκε παίκτης της εβδομάδας στη Δυτική Περιφέρεια την Τρίτη, καθώς επέστρεψε από 25 αγωνιστικές τιμωρία και οδήγησε τους Γκρίζλις σε τρεις σερί νίκες.

Ο πρώτος αγώνας του Μοράντ στη σεζόν έγινε κόντρα στους Νιού Όρλινς Πέλικανς στις 19 Δεκεμβρίου, όπου ο 24χρονος σημείωσε 34 πόντους συμπεριλαμβανομένου ενός νικηφόρου floater στη λήξη για να ολοκληρώσει ένα comeback 24 πόντων.

Σημείωσε 20 πόντους και οκτώ ασίστ στον πρώτο του εντός έδρας αγώνα στις 21 Δεκεμβρίου εναντίον της Ιντιάνα και σημείωσε το πρώτο του double-double της σεζόν με 30 πόντους και 11 ασίστ στις 23 Δεκεμβρίου στην Ατλάντα.

Ο Μοράντ είχε κατά μέσο όρο 28 πόντους, εννέα ασίστ και 5,7 ριμπάουντ για τους Γκρίζλις, που κέρδισαν τρία διαδοχικά ματς για πρώτη φορά στη φετινή σεζόν.

Ο Μοράντ τέθηκε σε αναστολή 25 αγώνων χωρίς αμοιβή τον Ιούνιο, αφού η λίγκα διαπίστωσε ότι είχε επιδείξει ένα πυροβόλο όπλο σε ένα αυτοκίνητο σε ένα βίντεο που μεταδόθηκε ζωντανά στις 13 Μαΐου.

Ο δύο φορές All-Star είχε προηγουμένως αποκλειστεί για οκτώ αγώνες τον Μάρτιο, αφού εμφανίστηκε σε ένα άλλο βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κρατώντας ένα όπλο σε ένα νυχτερινό κέντρο διασκέδασης.

Ο επίτροπος της Λίγκας Άνταμ Σίλβερ χαρακτήρισε τη συμπεριφορά του «απερίσκεπτη και ανεύθυνη» τη στιγμή της αναστολής και είπε ότι ανησυχεί ότι οι νεαροί οπαδοί του θα μπορούσαν να προσπαθήσουν να τον μιμηθούν.

Ο Μοράντ ανέλαβε την ευθύνη για τις ενέργειές του την ανακοίνωση της τιμωρίας, ζητώντας συγγνώμη από το ΝΒΑ, τους Γκρίζλις και την πόλη του Μέμφις.

Οι Γκρίζλις δεν ξεκίνησαν καλά τη σεζόν χωρίς τον μεγάλο αστέρα τους και αυτή τη στιγμή έχουν ρεκόρ 9-19, που τους φέρνει στην 13η θέση της Δυτικής Περιφέρειας.

To Top