Ο Μουρατίδης για το μεταγραφικό πλάνο του Άρη, την παραμονή Βεζένκοφ, Μποχωρίδη και τους στόχους της νέας χρονιάς

O εκτελεστικός διευθυντής της ΚΑΕ Άρης, Παρασκευάς Μουρατίδης μίλησε μεταξύ άλλων για την πρώτη προπόνηση της ομάδας που πραγματοποιήθηκε χτες, για τις αρμοδιότητές του, για το μεταγραφικό σχεδιασμό, την παραμονή του Βεζένκοφ και για το πώς βλέπει την ερχόμενη σεζόν.

Aναλυτικά τα όσα είπε στα “ΑΝ 98,7”:

Στην αρχική του τοποθέτηση, αναφέρθηκε στη χτεσινή πρώτη συγκέντρωση της ομάδας, εν όψει της νέας σεζόν: «Η χτεσινή εικόνα και η ατμόσφαιρα ήταν πολύ ευχάριστη. Με την παρουσία και της διοίκησης και κάποιων ανθρώπων που είναι κοντά στον Άρη. Ξεκινάει μια χρονιά με πολλή διάθεση και αισιοδοξία».

 Για τις αρμοδιότητες που θα έχει στην ομάδα, είπε: «Προσπαθώ να βοηθήσω σε όποιο θέμα προκύψει. Είτε έχει να κάνει με το αγωνιστικό, είτε με τη λειτουργία της ομάδας. Δεν είναι ξεκάθαρο το τοπίο σχετικά με το που μπορώ να βοηθήσω, είναι πολλά πράγματα. Στο αγωνιστικό κομμάτι, υπεύθυνος είναι ο κ. Αγγέλου».

 Για το πώς προέκυψε η συμφωνία του με τον Άρη, ανέφερε: «Είχα προσωπική φιλία με τον κ. Αγγέλου. Με πρότεινε για αυτήν τη θέση και εγώ δέχτηκα την πρόταση, μετά από μεγάλη σκέψη. Θεώρησα ότι το εγχείρημα που προσπαθεί να κάνει ο Άρης, μπορεί να πετύχει. Ο Άρης είναι μια μεγάλη ομάδα και πρέπει να πάει ψηλότερα. Αυτό με έπεισε. Η φιλία μου με τον κ. Αγγέλου υπάρχει από πολύ παλιά».

Για το πώς είναι για τον ίδιο η αλλαγή από προπονητής σε εκτελεστικός διευθυντής, τόνισε: «Όπου και να βρίσκεσαι, το ρόλο και την ιδιότητα του κόουτς δεν την χάνεις ποτέ. Προσπαθώ και εγώ από τον τομέα μου να κοουτσάρω όσο μπορώ περισσότερο».

 Στη συνέχεια έκανε ένα σχόλιο για τον μεταγραφικό σχεδιασμό: «Μέχρι στιγμής, το πλάνο πηγαίνει πάρα πολύ καλά. Ο συνδυασμός παλιών και νέων παικτών και η προσπάθεια του Άρη να μπορέσει να βοηθήσει νέα παιδιά να εξελιχθούν και να κάνουν μεγάλη καριέρα είναι πολύ σημαντική. Όπως και η προσπάθεια της ομάδας να μπορέσει να πετύχει όσα πέτυχε την προηγούμενη χρονιά».

 Για τις περιπτώσεις των Λαρεντζάκη και Χριστοδούλου, επεσήμανε: «Είναι ένα θέμα που θα διευθετηθεί τις επόμενες ημέρες. Υπάρχει ένα πρόβλημα στη μεταγραφή του Χριστοδούλου που προσπαθούμε να το ξεπεράσουμε και να δούμε και το θέμα του Λαρεντζάκη, αν μπορούμε να τον αποκτήσουμε. Το θέμα με τον Χριστοδούλου, δεν έχει να κάνει με τις οικονομικές απαιτήσεις του Μαντουλίδη. Ο Λαρεντζάκης είναι υγιής, δεν έχει πρόβλημα τραυματισμού».

 Για τους Βεζένκοφ και Μποχωρίδη, σημείωσε: «Πρώτα από όλα, πρέπει να σταθούμε στην επιτυχία της διοίκησης του Άρη να κρατήσει στην ομάδα τον Βεζένκοφ. Ένας παίκτης με πολλές δυνατότητες και η ομάδα του δίνει όλα τα εχέγγυα να αναδείξει το ταλέντο του. Για τον Μποχωρίδη, η προσπάθεια του και η μέχρι τώρα παρουσία του στην εθνική και τον Άρη, αλλά και το ότι βρέθηκε να προπονείται με την Εθνική Ανδρών, δείχνει που μπορεί να φτάσει».

 Για την απόφαση του Βεζέκνοφ να μείνει στον Άρη, παρά τις προτάσεις που είχε, είπε: «Αποτελεί επιτυχία του προέδρου κ. Αρβανίτη και του προπονητή, κ. Αγγέλου. Του έδωσαν να καταλάβει ποιο θα ήταν το κατάλληλο περιβάλλον για αυτόν για να ξεκινήσει το ταξίδι του επαγγελματισμού. Η επιμονή των κ. κ. Αγγέλου και Αρβανίτη να πάνε να τον βρουν στη Βουλγαρία και να του που το πλάνο από κοντά, ήταν αυτή που έκανε τον παίκτη και την οικογένειά του να καταλάβουν ότι ο Άρης είναι το καλύτερο για το μέλλον του».

 Για τα φιλικά που θα δώσει ο Άρης, ανέφερε: «Θα γίνει ένα τουρνουά στη Φλώρινα με τη συμμετοχή της Λουκόιλ, των Τρικάλων και της τοπικής ομάδας της Φλώρινας. Το επόμενο είναι στη Γερμανία με ομάδες δυνατές επιπέδου Ευρωλίγκα και το τελευταίο είναι στο Ρέθυμνο με τη συμμετοχή του Παναθηναϊκού, του Πανιωνίου, του Ρεθύμνου και φυσικά του Άρη. Πολύ σημαντικά τουρνουά που θα βοηθήσουν την ομάδα να προετοιμαστεί κατάλληλα».

 

Για το πώς περιμένει να κυλήσει η επόμενη περίοδος και για τους στόχους που έχουν τεθεί, τόνισε: «Η ομάδα θα κοιτάει το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Πέρυσι, ο Άρης ήταν άτυχος αλλά κοιτάμε αυτή τη χρονιά και πρέπει η ομάδα να παίρνει ό, τι παραπάνω μπορεί».

 

Για το πώς βλέπει να αποδίδει το κράμα έμπειρων και νέων παικτών, σχολίασε: «Είναι ένα πλάνο στο οποίο έχει απόλυτη εμπιστοσύνη ο προπονητής. Και όλοι μας πιστεύουμε σε αυτό. Άλλη μεταγραφή δύσκολα θα γίνει».

 

Για τον Ιωακειμίδη που προπονείται με την ομάδα, επεσήμανε: «Απλώς προπονείται με την ομάδα. Δεν υπάρχει θέμα απόκτησής του».

To Top