Ο Μπέος επιτίθεται στη δικαιοσύνη

Ο Δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος τοποθετήθηκε σχετικά με την εισαγγελική πρόταση επί της υπόθεσής του, εξαπολύοντας επίθεση κατά της Δικαιοσύνης.

Αναλυτικά η επίσημη δήλωσή του:

“Θα πρέπει να γνωρίζει ο κόσμος ότι ήδη από τον Οκτώβριο του 2014 με αίτηση μου είχα ζητήσει την εξαίρεση του αντεισαγγελέα εφετών Παναγιώτη Πούλιου για λόγους εμπάθειας και μεροληπτική στάση στο πρόσωπο μου. Κατά την κρίση μου η πρόταση του έρχεται να επιβεβαιώσει τις υποψίες μου, καθώς είναι σε μεγάλο βαθμό πιστό αντίγραφο της πρότασης της εισαγγελέως Παπανδρέου. Είναι λοιπόν άξιον απορίας γιατί του πήρε τόσο πολύ χρόνο να την καταθέσει ενώπιον του Συμβουλίου Εφετείου Αθηνών.

Την μόνη αιτία που μπορώ να διαπιστώσω είναι η πρεμούρα στο πώς να προτείνει την απαλλαγή του κ. Μαρινάκη, κάτι που γνώριζε και περίμενε όλος ο κόσμος εδώ και καιρό. Όμως τα γεγονότα και οι εξελίξεις στον χώρο του ποδοσφαίρου τον διαψεύδουν και τον εκθέτουν ανεπανόρθωτα. Αν πραγματικά ενδιαφέρεται να ανακαλύψει την εγκληματική οργάνωση στο χώρο του ποδοσφαίρου, εάν και εφόσον υπάρχει, δεν έχει παρά να την αναζητήσει συγκρίνοντας τα πρόσωπα του τότε και του τώρα. Εγώ πάντως μέσα δεν είμαι.

Χαρακτηριστικό της υπόθεσης είναι και το εξής καταπληκτικό: Με τις από 1/10/14, 8/12/14 και 16/2/15 αιτήσεις μου είχα ζητήσει την άρση των περιοριστικών όρων που μου έχουν επιβληθεί, επί των οποίων ο κος Πούλιος πρότεινε να γίνουν δεκτές . Σήμερα στην ολοκληρωμένη πρόταση του προς το Συμβούλιο προτείνει την διατήρηση των όρων, κάτι που γεννά αμφιβολίες για την ορθή, αν μη τι άλλο, σκέψη του. Εκτός βέβαια αν υπάρχουν άλλες σκοπιμότητες που μόνος ο ίδιος γνωρίζει.

Ο κος Εισαγγελέας πρέπει να γνωρίζει ότι και οι κρίνοντες κρίνονται. Θέλω να του θυμίσω ότι συνεχίζω να πιστεύω ότι υπάρχουν δικαστές με αξία, ήθος, ακεραιότητα, δικαστική συνείδηση και δεν είναι όλοι εργαλεία, όπως τους αποκαλούσαν οι Γερουλάνοι. Είμαι πεπεισμένος ότι, εάν και εφόσον αποφασιστεί τελικά η παραπομπή μου, θα αθωωθώ πανηγυρικά, καθώς το άδικο δεν μπορεί να υπερισχύσει του δικαίου.

Πρέπει βέβαια να γνωρίζει ότι δικονομικές ακυρότητες, παράνομες παραλείψεις και καταστρατήγηση συνταγματικά κατοχυρωμένων ανθρώπινων δικαιωμάτων δε θα μείνουν αναπάντητες, όχι μόνο ενώπιον των Ελληνικών Δικαστηρίων, αλλά είμαστε πλέον υποχρεωμένοι να προσφύγουμε και στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια, ώστε και τα δικαιώματά μας να διασφαλίσουμε και να αναδειχθεί ο τρόπος λειτουργίας της Δικαιοσύνης στη χώρα μας.

Εύχομαι να μου δώσει ο Θεός δύναμη και υγεία ώστε να ανταπεξέλθω σε αυτόν τον λυσσαλέο πόλεμο από το σάπιο σύστημα που συνεχίζει να υπάρχει και κάποιοι λειτουργοί το υπηρετούνε. Για πόσο ακόμα όμως; Ευτυχώς όμως μου δίνει δύναμη η εντυπωσιακή συμπαράσταση των δημοτών του Δήμου Βόλου, οι οποίοι με το αλάθητο κριτήριο των απλών ανθρώπων αποτελούν την μία κολώνα στην οποία στηρίζομαι και η άλλη είναι η οικογένειά μουκαι οι φίλοι μου.

Υ.Γ. Η συγκεκριμένη εισαγγελική πρόταση θα καταγραφεί στη μεταπολιτευτική ιστορία του τόπου, ως μνημειώδης για την ένδεια αποδεικτικών στοιχείων και την ανυπαρξία παθόντων – μαρτύρων.

Ελπίζουμε στην Ελλάδα της Δημοκρατίας να μας επιτρέπεται ακόμα η ελευθερία λόγου και έκφρασης”.

To Top