Ο Μπαπέ άφησε ανοιχτή την πόρτα στη Ρεάλ και διέψευσε τα σενάρια υπερεξουσιών

Σε συνέντευξή του στους «New York Times», ο Κιλιάν Μπαπέ διηγήθηκε πώς έγινε η ανανέωσή του στην Παρί, τον ρόλο της συνομιλίας του με τον Γάλλο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και ένα πιθανό μέλλον στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Η ανανέωση του Κιλιάν Μπαπέ στην Παρί Σεν Ζερμέν… έγινε κρατικό θέμα. Ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν παρενέβη στις διαπραγματεύσεις και τον πίεσε να παραμείνει στο γαλλικό πρωτάθλημα και να μην αποδεχτεί την πρόταση της Ρεάλ Μαδρίτης, όπως και τελικά έγινε.

Σε συνέντευξή του στους «New York Times», ο νέος αστέρας του παγκόσμιου ποδοσφαίρου διηγήθηκε πώς ήταν η συζήτηση με τον Γάλλο πολιτικό και πώς επηρέασε την απόφασή του. «Ποτέ δεν φανταζόμουν ότι θα μιλούσα στον πρόεδρο για το μέλλον μου, για το μέλλον της καριέρας μου, οπότε είναι τρελό, πραγματικά τρελό», ανέφερε.

«Μου είπε: ‘Θέλω να μείνεις. Δεν θέλω να φύγεις τώρα. Είσαι πολύ σημαντικός για τη χώρα’. Όταν σου το λέει ο πρόεδρος αυτό μετράει», είπε ο Μπαπέ.

Σύμφωνα βέβαια με την αμερικανική εφημερίδα ο Μακρόν θεώρησε δεδομένη, μεσομακροπρόθεσμα, την αποχώρηση του Μπαπέ με προορισμό τη Ρεάλ Μαδρίτης. «Έχεις χρόνο, μπορείς να μείνεις λίγο ακόμα», αναφέρει η εφημερίδα ως μέρος της συνομιλίας του Γάλλου προέδρου με τονποδοσφαιριστή.

Το αστέρι της Παρί τόνισε ακόμα μια φορά ότι τα χρήματα δεν έπαιξαν ρόλο στην τελική του απόφαση «Επειδή όπου κι αν πάω θα μου δώσουν χρήματα». Ενώ εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία για να αποστασιοποιηθεί από τις πληροφορίες που διαβεβαίωναν ότι η Παρί Σεν Ζερμέν θα του παρείχε περισσότερη εξουσία στις αποφάσεις για την ομάδα.

«Αυτή δεν είναι η δουλειά μου και δεν θέλω να την κάνω γιατί δεν είμαι καλός σε αυτό. Είμαι καλός στο γήπεδο και εκτός γηπέδου, δεν είναι αυτός ο ρόλος μου. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που είναι καλύτεροι από εμένα», δήλωσε.

Ο Γάλλος ρωτήθηκε και για ένα πιθανό μέλλον στη Ρεάλ Μαδρίτης και δεν έκλεισε την πόρτα στη «βασίλισσα». «Ποτέ δεν ξέρεις τι πρόκειται να συμβεί. Δεν έχω πάει ποτέ εκεί, αλλά φαίνεται ότι είναι σαν το σπίτι μου ή κάτι τέτοιο», είπε για το κλαμπ που απέρριψε αυτό το καλοκαίρι.

Όσον αφορά τη Χρυσή Μπάλα, αποδέχθηκε τον ρόλο του ως «κληρονόμος» των Κριστιάνο Ρονάλντο και Λέο Μέσι. «Δεν έχω όρια. Λοιπόν, φυσικά, όπως λέτε, είναι θέμα μιας νέας γενιάς. Και ο Ρονάλντο, ο Μέσι, θα σταματήσουν. Πρέπει να βρούμε κάποιον άλλο, κάποιον νέο».

«Όταν είσαι 15 χρονών έχεις φιλοδοξίες. Όλοι έχουν φιλοδοξίες. Αλλά όταν γίνεται πραγματικότητα, είναι τρελό. Για να είμαι ειλικρινής, από τότε που είμαι νέος, δεν είχα ποτέ όρια στις φιλοδοξίες μου».

«Πρέπει να το συζητήσουμε, πρέπει να το τελειώσουμε. Είμαι έτοιμος να βοηθήσω», είπε σχετικά με τον ρατσισμό στο ποδόσφαιρο.

Ενώ αναφορικά στο μέλλον ανέφερε πως: «Θέλω να είμαι κάτι περισσότερο από τον τύπο που κλωτσάει την μπάλα και τελειώνει την καριέρα του και πηγαίνει στο γιοτ και μαζεύει τα χρήματά του. Ο κόσμος μπορεί να πιστεύει ότι είναι υπερβολικό και ότι πρέπει να συγκεντρωθώ στο ποδόσφαιρο. Δεν νομιζω. Ο κόσμος άλλαξε»

To Top