Τα καλύτερα από την εμφάνιση ρεκόρ του Γιάννη Αντετοκούνμπο! “To απολαμβάνω πολύ…” (video)

Οι καλύτερες φάσεις του εξαιρετικού Γιάννη Αντετοκούνμπο κόντρα στην Ουκρανία.

Ο 27χρονος άσος σταμάτησε στους 41 πόντους με 13/18 εντός πεδιάς (13/16 δίποντα και 15/18 βολές), πραγματοποιώντας ρεκόρ καριέρας με τη φανέλα της Ελλάδας, ενώ είχε 9 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο και 2 λάθη σε 27:27 συμμετοχής.

Δείτε τις καλύτερες του φάσεις στο ματς:

 

Την απολαμβάνει και με το παραπάνω ο Γιάννης Αντετοκούνμπο φέτος τη συμμετοχή με την Εθνική ομάδα, όπως δήλωσε μετά τη νίκη (99-79) επί της Ουκρανίας.

Από ‘κει και πέρα, ο «Greek Freak» απέδωσε το ροζ φύλλο στη βελτιωμένη άμυνα των διεθνών στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ τόνισε πως εκείνος και οι συμπαίκτες του δεν πρόκειται να χαλαρώσουν και ότι θα συνεχίσουν στη διοργάνωση με την ίδια συγκέντρωση.

«Η ομάδα μου έπαιξε ένα καταπληκτικό παιχνίδι. Αρχίσαμε λίγο νωθρά, δεν είχαμε ενέργεια και ο αντίπαλος έλεγξε το ματς. Όμως ανασυνταχθήκαμε στο ημίχρονο, βελτιώσαμε την άμυνά μας, βρήκαμε εύκολα καλάθια στην επίθεση και είδαμε πως αν παίζουμε καλή άμυνα και κυκλοφορούμε καλά την μπάλα μπορούν να έρθουν καλά πράγματα για μας», δήλωσε αρχικά ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και συνέχισε:

«Δεν προσπαθώ να αξιολογώ τις εμφανίσεις μου. Θέλω να το απολαμβάνω, να φέρνω ενέργεια με κάθε τρόπο και να προσπαθώ να δημιουργώ. Για μένα κάθε παιχνίδι είναι μια νέα εμπειρία. Είναι από τις χρονιές που νιώθω τόσο καλά που είμαι με την Εθνική ομάδα. Δεν ξέρω αν είναι που έχω να παίξω τρία χρόνια ή ο τρόπος που με κινητοποιεί ο κόουτς Ιτούδης, αλλά σίγουρα το απολαμβάνω με τους συμπαίκτες μου».

Για το αν μίλησε με τους ανθρώπους των Μπακς: «Είδα λίγο τους ανθρώπους των Μπακς. Ήμουν τόσο συγκεντρωμένος στο παιχνίδι. Θέλω η ομάδα να χτίζει καλές συνήθειες και να αξιοποιεί κάθε παιχνίδι, ακόμη κι όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά».

Για το τι ειπώθηκε στο ημίχρονο στα αποδυτήρια: «Αν θέλει ο κόουτς, μπορεί να πει ο ίδιος τι είπαμε στα αποδυτήρια στο ημίχρονο. Το βασικό που μας είπε ήταν να αντιδράσουμε σαν ομάδα. Το κάναμε απέναντι και σε άλλες ομάδες, με την Τουρκία, τη Γεωργία… Η ομάδα αντιδρά όταν πάνε άσχημα τα πράγματα και αυτό είναι πολύ καλό».

Για το γεγονός ότι είναι στην Εθνική με τα δύο του αδέρφια: «Είναι απίστευτη εμπειρία να είμαι εδώ με τα αδέρφια μου. Η μητέρα μου είναι περήφανη, θα ήταν και ο πατέρας μου γι’ αυτό. Ίσως 15-20 χρόνια από τώρα, θα θυμόμαστε και θα μοιραζόμαστε την ίδια εμπειρία. Ελπίζω και ο Άλεξ να συνεχίσει να βελτιώνεται, να είναι κι αυτός στην ομάδα και να τη βοηθήσει να γίνει σπουδαία».

Για το που μπορεί να φτάσει η Ελλάδα: «Δεν ξέρω πού μπορεί να φτάσει η ομάδα. Μέρα με τη μέρα προσπαθούμε να γινόμαστε καλύτεροι. Κάποιες φορές μπορεί να χαλαρώνουμε μετά από μια νίκη και να νομίζουμε ότι είμαστε οι καλύτεροι ή τα μυαλά μας να παίρνουν αέρα. Έχω ξαναβρεθεί σε αυτή τη θέση, το 2014, που κάναμε μόνο νίκες στον όμιλο και χάσαμε στο πρώτο νοκ άουτ με διαφορά. Έχουμε βελτιωθεί σαν ομάδα. Τι θα γίνει στα νοκ άουτ μόνο ένας Θεός ξέρει. Άμα ήξερα δεν θα έπαιζα. Δεν είμαστε η ομάδα που θα πάρει αέρα το μυαλό της, θα δώσουμε πάντα το 100% στο γήπεδο. Δεν μας εγγυάται κανένας τη νίκη, τι θα κάνουμε θα το δούμε. Πρέπει να πάμε με συγκέντρωση με την Εσθονία, γιατί αν είμαστε χαλαροί να πάμε έτσι και στα νοκ άουτ. Μακάρι να επιστρέψει και ο αδερφός μου ο Κώστας. Νιώθουμε την αγάπη του κόσμου και τους ευχαριστούμε για αυτό».

Για την Ιταλία: «Απίστευτη ομάδα έχει η Ιταλία. Έχει πολύ ταλέντο, αν έπαιζαν ο Γκαλινάρι και ο Μπελινέλι θα ήταν ένα επίπεδο παραπάνω. Η αγάπη που νιώθουμε από τους Ιταλούς είναι απίστευτη και απολαμβάνω το Ευρωμπάσκετ».

To Top