ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

«Ο Μπεναλουάν τα πέρασε, ξέρει τι είναι να μην έχεις να φας – Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας»

Στο Yellow Radio 101,7 φιλοξενήθηκε ο Πέτρος Πετρίδης από το μαγαζί «Φαγανή Πεθερά» που στάθηκε δίπλα στο κοινωνικό κάλεσμα του Γιόχαν Μπεναλουάν.

Αναλυτικά όσα είπε…

Αρχικά για το όνομα του μαγαζιού ανέφερε:

Δεν στιγματίζουμε τις πεθερές μας φυσικά, αλλά μας βοήθησε και μία εταιρία να κάνουμε ένα ωραίο logo. Όλα τα υλικά και όλα τα κρέατα είναι από συγκεκριμένες γωνιές. Η κυρία Σταυρούλα από την Κοζάνη, η κυρία Κατερίνα από την Λάρισα, η κυρία Μαρία από το Ασβεστοχώρι.

Για το πως επικοινώνησε με τον Μπεναλουάν:

Έχω επικοινωνήσει εδώ και δύο μέρες με τον Γιόχαν. Με τον Βόλο τον βρήκα από κοντά και του είπα ότι το κατάστημα είναι δίπλα του για οτιδήποτε χρειαστεί. Μιλήσαμε στο μαγαζί, βγάλαμε ένα πλάνο και δώσαμε 56-57 μερίδες σε ανθρώπους που ζούνε σε άθλιες συνθήκες. Συζητήσαμε, μου είπε ότι εγώ τα πέρασα, δεν ξεκινάμε όλοι από ψηλά. Για να κάνεις κάτι τέτοιο πρέπει να έχεις καταλάβει τι είναι αυτό που λείπει στον άλλον για να μπορείς να το προσφέρεις. Προσπάθησε να το κάνει και στο Λονδίνο αλλά δεν είχε τον χρόνο που έχει, εδώ μένει στο κέντρο. Στο Λονδίνο είναι και το θέμα με τις κακόφημες γειτονιές και έπρεπε να το ψάξει πολύ. Πότε θα τα δώσει, που, σε ποιους. Το έκανε πολύ καιρό, πολύ πριν βγει το βίντεο, είναι ένας άνθρωπος που θέλει να προσφέρει. Βοηθάει ακόμη ανθρώπους από το Λονδίνο.

Για την επιχείρηση του:

Σαν επιχείριση στηρίζουμε τοπικά οικογένειες που δεν έχουν να φάνε και θεώρησα ότι αυτό το κομμάτι θα βοηθήσει και τον Γιόχαν αλλά θα μας δώσει και εμάς την ευκαιρία να δώσουμε μεγαλύτερη χαρά. Από όσο βλέπω αυτό θα γίνει ανεξέλεγκτο. Έχουμε βρει και άλλες περιοχές, και άλλους ανθρώπους.

Για τα επόμενα βήματα:

Σκεφτήκαμε να στήσουμε έναν πάγκο έξω από τα γήπεδα στα παιχνίδια του Άρη για όσους έχουν ανάγκη. Επίσης σκεφτόμαστε μήπως αυτό μπορεί να γίνει καθημερινά. Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.

Για το τι του είπε για το αγωνιστικό:

Μου είπε ότι η ομάδα είναι καλύτερη από πέρυσι, ότι έχουν γίνει ποιοτικές κινήσεις. Πιστεύει και αυτός ότι θα κατακτήσει ένα κύπελλο. Μου είπα ακόμη ότι αυτό που έχει δει στον Άρη δεν το έχει συναντήσει πουθενά αλλού, στην Αγγλία τα πράγματα είναι πολύ πιο απρόσωπα.

To Top