Ο Μπιμπισίδης… αδειάζει Λαναρή για το “θέατρο”

Νέες δηλώσεις έκανε ο τεχνικός σύμβουλος του Άρη, Κυριάκος Μπιμπισίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στον αγώνα του Άρη με τη Βέροια, στα παράπονα του Άρη από τη διαιτησία, στο Γιώργο Λαναρή, αλλά και στον επερχόμενο αγώνα με τον Πλατανιά, στα Περιβόλια.

Αναλυτικά τα όσα είπε στο “Focus”:

Για τον αγώνα με τη Βέροια: Δυστυχώς ο αγώνας δεν πήγε καλά για εμάς. Χάθηκε ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο, στο οποίο τίποτα δεν πήγε όπως το σχεδιάσαμε και έτσι δώσαμε την ελπίδα στη Βέροια ότι μπορεί να πάρει κάτι από τη συγκεκριμένη αναμέτρηση. Στο δεύτερο μισό αλλάξαμε πρόσωπο. Ανεβάσαμε τις γραμμές των μπακ, ώστε να πιέσουμε και χάσαμε δύο πολύ καλές ευκαιρίες με τον Αγκάνθο και τον Τάτο. Πολύ θετικό το γεγονός ότι η ομάδα παρουσιάζει μία αμυντική σταθερότητα στους τελευταίους αγώνες, αλλά για να πάρεις βαθμούς χρειάζεται και βελτίωση της επιθετικής γραμμής, σημείο που ο Άρης πονάει.

Για το πέναλτι: Υπάρχει διπλό πέναλντι στην ίδια φάση. Οι διαιτητές θα πρέπει να σφυρίζουν ότι βλέπουν. Γιατί φέτος όλα κατά του Άρη; Στα Γιάννενα ο διαιτητής έδωσε εναντίον μας πέναλντι για χέρι στο τοίχος πάνω στον Γιάννη Παπαδόπουλο. Στον αγώνα με τον Ολυμπιακό δεν έδωσε πέναλντι και κόκκινη κάρτα στον αμυντικό του Ολυμπιακού, πού σαν τελευταίος παίκτης ανέτρεψε τον Τάτο, ενώ υπάρχουν πολλά ακόμη παραδείγματα. Φυσικά και ο προγραμματισμός της ομάδας από το καλοκαίρι ακόμη, ήταν τραγικός, παρόλ’αυτά κανείς δε σέβεται πλέον μια ομάδα 100 χρόνων, που προσδίδει ομορφιά σε αυτό το πρωτάθλημα. Το πρωτάθλημα δεν παίζεται επί ίσοις όροις, κάθε εβδομάδα εφευρίσκονται διαφορετικοί κανονισμοί για την ομάδα.

Για τους πολύτιμους δύο βαθμούς που χάθηκαν: Εννοείται πως αν η ομάδα κέρδιζε τον αγώνα με τη Βέροια, θα υπήρχε πολύ διαφορετική ψυχολογία. Θα έβαζες μία ομάδα από κάτω, κάτι πολύ θετικό για τη ψυχοσύνθεση των παιδιών. Ελπίζω η ομάδα να μην πληρώσει, ούτε το χθεσινό, αλλά ούτε και τους τρεις χαμένους βαθμούς στη Λιβαδειά, όπου κι εκεί υπήρξε αλλοίωση αποτελέσματος. Γινόμαστε γραφικοί, αλλά η διαιτησία έχει στερήσει πολλούς βαθμούς από τον Άρη. Δηλαδή δε θέλουν τον Άρη, αλλά θέλουν ομάδες που κόβουν 15 και 30 εισιτήρια; Ξαναλέω φταίμε κι εμείς λόγω κακού προγραμματισμού, αλλά ζητάμε και το αυτονόητο. Διαιτησία 50-50, όχι 100-0 για εμάς.

Για τα υπόλοιπα αίτια που έχουν φέρει την ομάδα σε αυτό το σημείο: Δείτε την 11άδα του Άρη στον χθεσινό αγώνα. Πέραν του Αγκάνθο και του Τάτου, που τα παιδιά έχουν αρκετές εμπειρίες, ποιο από τα υπόλοιπα παιδιά έχει αρκετές παραστάσεις σε επίπεδο Super League; Έχει πέσει λοιπόν το βάρος σε αυτά τα παιδιά, από τα οποία εγώ προσωπικά είμαι πολύ ευχαριστημένος, γιατί κάθε Κυριακή δίνουν και τη ψυχή τους μέσα στο γήπεδο. Ένα αυτό. Ένα άλλο είναι ότι τώρα προσπαθούμε να φτιάξουμε ομάδα κι έτσι πέρασε σχεδόν ανεκμετάλλευτος ολόκληρος ο πρώτος γύρος. Υπάρχει πλέον αμυντική σταθερότητα, λείπει όμως το εύκολο γκολ, και γι’αυτό δεν έρχονται εύκολα και οι νίκες. Επίσης, οι τρεις μεταγραφές, που είχε δικαίωμα να κάνει ο Άρης, άφησαν την ομάδα στα μισά της σαιζόν. Συν τα εγκλήματα του καλοκαιριού, όσον αφορά το χτίσιμο της ομάδας και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Επαναλαμβάνω όμως, πως η κατάσταση που βρίσκεται η ομάδα δεν πρέπει να λαμβάνεται σαν αδυναμία και να γίνονται αυτά που βλέπουμε κάθε Κυριακή.

 Για το περιστατικό με το Γιώργο Λαναρή: Έκανε σα να έπαθε εγκεφαλικό. Δέχτηκε ένα πλαστικό καφέ και προσποιούταν πως έχει σπασμούς. Μετά το τέλος του αγώνα, έλεγε πως ότι έκανα το έκανα για το καλό της ομάδας. Αν θέλει ας βγει να το διαψεύσει. Εδώ εμείς κάναμε μια νίκη με τον Πανιώνιο και ξεσπάθωσε όλη η Ελλάδα εναντίον μας.

Για τη συνέχεια του πρωταθλήματος: Στην ουσία ο αγώνας με τον Πλατανιά αποτελεί μπαράζ για εμάς. Θα πρέπει να κερδίσουμε αυτόν τον αγώνα, καθώς αν η ομάδα χάσει τα πράγματα θα γίνουν εξαιρετικά δύσκολα. Τα παιχνίδια λιγοστεύουν και οι βαθμοί πρέπει να έρθουν πάση θυσία.

Ενώ πέρασε και το εξής μήνυμα: Κάτω τα χέρια από τον Άρη, την ιστορία και τον κόσμο του. Εμείς θα παλέψουμε για την αγωνιστική σωτηρία της ομάδας, απαιτούμε όμως από όλους ίση μεταχείριση από εδώ και πέρα.

To Top