ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Μπουρούσης οδεύει προς ΝΒΑ, έχει πέντε προτάσεις!

Ο Γιάννης Μπουρούσης παραμένει free agent, όμως η προοπτική της Ευρώπης πέρασε οριστικά σε δεύτερο πλάνο. Γιατί; Γιατί έχει πέντε προτάσεις από ομάδες του ΝΒΑ!

Λίγους μήνες πριν τα 33α γενέθλιά του, ο Γιάννης Μπουρούσης βρίσκεται στην καλύτερη κατάσταση της καριέρας του. Αγωνιστικά και πνευματικά. Προέρχεται από μια σπουδαία σεζόν με τη Laboral Kutxa, απολαμβάνει τις διακοπές του μετά την -πιθανότατα τελευταία- συμμετοχή του στην Εθνική Ελλάδας και δεν βιάζεται να αποφασίσει για το μπασκετικό του μέλλον. Ξέρει ότι οι μετοχές του είναι ψηλά, ξέρει ότι η αγορά είναι φέτος πιο ευνοϊκή από ποτέ και εξετάζει προσεκτικά τις προτάσεις που έχει στα χέρια του.

Αυτή τη στιγμή, απόγευμα Δευτέρας 11 Ιουλίου, ο 32χρονος center έχει βάλει σε δεύτερο πλάνο την προοπτική της παραμονής στην elite της Ευρώπης. Ξέρει πως μπορεί ανά πάσα στιγμή να βρει ένα καλό συμβόλαιο σε ομάδα που θα κάνει πρωταθλητισμό στα μέρη μας. Η προτεραιότητά του, όμως, είναι να παίξει στο ΝΒΑ και να δοκιμάσει τις δυνάμεις του απέναντι στους κορυφαίους του πλανήτη. Και αν δεν συμβεί κάτι απρόοπτο, θα τον δούμε στις ΗΠΑ, να κάνει παρέα στον Γιάννη Αντετοκούνμπο, τον Κώστα Κουφό και τον Γιώργο Παπαγιάννη. Και ίσως η ελληνική παροικία να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο…

Ο Παναθηναϊκός λέγεται πως περιμένει την απάντηση του Μπουρούση, όμως ο ίδιος ο αθλητής σκέφτεται το ΝΒΑ. Στα χέρια του υπάρχουν προτάσεις από καλές ομάδες, σύμφωνα με όσα γνωρίζει το NBA Greece. Οι Boston Celtics τον έχουν εδώ και καιρό στο στόχαστρό τους, χρειάζονται έναν ποιοτικό ψηλό μετά την αποχώρηση του Jared Sullinger και ο πολύπειρος center έχει τα χαρακτηριστικά που αρέσουν στον Brad Stevens. Ευέλικτος, με καλό σουτ από μέση και μακρινή απόσταση, αλλά κυρίως καλός πασέρ, δημιουργικός, πολυδιάστατος ψηλός και όχι παίκτης για συγκεκριμένες δουλειές και αποστολές.

Εκτός από τους Celtics, για τον Μπουρούση ενδιαφέρονται οι Thunder (φαίνεται πως ο Kanter θα κατέβει στη θέση του PF και θα την μοιράζεται με τον Ersan Ilyasova, οπότε η ομάδα της Oklahoma City χρειάζεται ένα backup του Steven Adams), οι Raptors (αναζητούν έναν αναπληρωματικό ψηλό που θα πάρει τη θέση του Bismack Biyombo που μετακόμισε στους Orlando Magic), οι Pelicans και οι Spurs (έχασαν τον Boban Marjanovic που μετακόμισε στους Detroit Pistons και άκουσαν τον Tim Duncan να ανακοινώνει πως βγαίνει στη σύνταξη). Προτάσεις υπάρχουν. Μην εκπλαγείτε, όμως, αν στο παιχνίδι για την υπογραφή του Μπουρούση μπουν και άλλες ομάδες.

Η αγορά των center είναι πλέον παγκόσμια. Βλέπουμε ψηλούς να φεύγουν από την Ευρώπη και να βρίσκουν καλά συμβόλαια στο ΝΒΑ και ο Μπουρούσης είναι στην κατηγορία των παικτών που θέλουν να κάνουν αυτό το ταξίδι. Δεν το έκανε το 2009, όταν οι San Antonio Spurs του έδιναν εγγυημένη συμφωνία (μέχρι και ο Gregg Popovich είχε ταξιδέψει για να τον συναντήσει), θέλει να το κάνει φέτος μετά από μια εκπληκτική σεζόν και αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά, θα τον απολαύσουμε την περίοδο 2016-2017 στα παρκέ του ΝΒΑ, απέναντι στους κορυφαίους του αθλήματος.

Πηγή: nba.sport24.gr

To Top