Ο Μπουτάρης θυμήθηκε Γκάλη, Γιαννάκη αλλά και το… γήπεδο στο Praktiker: “Λάθος μας που δεν καταφέραμε να φτιάξουμε ένα κλειστό…”!

Ο Γιάννης Μπουτάρης είχε όρεξη για κουβέντα μπασκετική στο περιθώριο της παρουσίας του στην γιορτή του πρώην προέδρου της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, Απόστολου Αλεξόπουλου και θυμήθηκε τον Γκάλη, τον Γιαννάκη αλλά και την προσπάθεια για να αποκτήσει η “Αυτοκρατορία” το δικό της γήπεδο.

Σε πηγαδάκι που στήθηκε στο περιθώριο της εκδήλωσης για την γιορτή του κ. Αλεξόπουλου, όπως μεταφέρεται από την εφημερίδα “Goal”, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης τόνισε: “Ήταν λάθος μας που δεν καταφέραμε να φτιάξουμε ένα κλειστό γήπεδο για τον Άρη. Στα μέσα της δεκαετίας του 1980 μάς δόθηκε η ευκαιρία. Βρήκαμε ένα οικόπεδο στην περιοχή της Θέρμης, εκεί όπου βρίσκεται σήμερα το Praktiker. Μας το πουλούσαν 60 εκατομμύρια δραχμές. Το θέμα είχε έρθει και στο συμβούλιο, είπα ότι “δίνω τα μισά”. Συμφωνήσαμε να προχωρήσουμε όμως στην πορεία κόλλησε αφού τέθηκαν άλλες προτεραιότητες. Έπρεπε να το δούμε πιο ζεστά, θα αφήναμε μια παρακαταθήκη για το μέλλον σε αυτή την ομάδα”.

Για τον Γκάλη είπε: “Με είχε εντυπωσιάσει ο τρόπος που διαχειρίζονταν τον εαυτό του, στον τομέα της προπόνησης. Μου έχει μείνει μια εικόνα, αυτή με τον Γκάλη φορτωμένο με βάρη να ανεβοκατεβαίνει τα σκαλάκια του Αλεξανδρείου. Ήταν πάντα λιγομίλητος. Χρειάσθηκε να συναντηθούμε στο σπίτι μου κάποια στιγμή στο παρελθόν και η σύζυγος μου αργότερα μού είπε “αυτός δεν μιλάει;”. Ήταν όμως και παραμένει ακέραιος χαρακτήρας και άνθρωπος, ευθύς και ντόμπρος. Η διαφορά του με τον Γιαννάκη ήταν πώς ο Παναγιώτης ήταν αυτό που λέμε και παιδαγωγός, έδινε συμβουλές στους νεαρότερους, έβλεπε το μπάσκετ αλλιώς και για αυτό δεν μου έκανε εντύπωση που ακολούθησε και καριέρα προπονητή”.

Κάποια στιγμή στην κουβέντα που είχε ο Γιάννης Μπουτάρης με δημοσιογράφους και παράγοντες του ΠΑΟΚ προστέθηκε κι ο πρώην μάνατζερ του μπασκετικού Δικεφάλου Άγγελος Μιχόπουλος: “Δήμαρχε, εσύ τότε συμφωνούσες με τις μεθόδους του Γιάννη Ιωαννίδη;” τον ρώτησε. Ο Μπουτάρης απάντησε: “Ο ρόλος μου ήταν συγκεκριμένος, βοηθούσα και στήριζα οικονομικά την ομάδα, ήμασταν μαζί με Σπύρου, Πεταλόδη μια καλή παρέα, για τα αγωνιστικά άλλοι ήταν υπεύθυνοι, η ομάδα ήταν πετυχημένη, η συνεργασία Ιωαννίδη-Πεταλίδη βοήθησε τον Άρη να κτίσει από το μηδέν αυτό που έχτισε”.

 

To Top