ΑΠΟΨΕΙΣ

Ο Μπούργος κάνει focus στη μεγάλης σημασίας υπόθεση της Ευρώπης που θα ανεβάσει επίπεδο τον Άρη

Ο Άρης μπαίνει από σήμερα στο τελευταίο δεκαήμερο ενόψει του πρώτου αγώνα με την Γκόμελ, που θα αποτελέσει την αφετηρία της νέας σεζόν σε επίσημο επίπεδο και ο Χερμάν Μπούργος γνωρίζει πολύ καλά, ότι η κιτρινόμαυρη ομάδα έχει μια αποστολή που είναι μονόδρομος: πρόκριση στo Conference League ως ένα πρώτο βήμα, που θα πρέπει να έχει συνέχεια σ΄ ένα μακρύ Ευρωπαϊκό ταξίδι.

Τα δυο προηγούμενα χρόνια ο Άρης αποκλείστηκε από το πρώτο παιχνίδι. Πρόπερσι κόντρα στην άσημη “σταχτοπούτα” της Ουκρανίας, Κόλος Κοβαλίβκα, σ’ ένα και μοναδικό περίεργο παιχνίδι μετά την καραντίνα και χωρίς κόσμο στο Κλεάνθης Βικελίδης και πέρσι στην παράταση από την Αστάνα του Καζακστάν.

Φέτος η κλήρωση έφερε στον δρόμο των κιτρινόμαυρων την Γκόμελ της Λευκορωσίας, με την συγκυρία ότι και τα δυο ματς θα γίνουν στο Κλεάνθης Βικελίδης και μάλιστα το ένα χωρίς κόσμο. Εύκολη υπόθεση; Αν ρωτήσετε τον ίδιο τον Μπούργος θα είναι απόλυτος: καμία υπόθεση δεν είναι εύκολη στο ποδόσφαιρο στην πράξη, παρά μόνο στα λόγια.

Είναι ξεκάθαρο στο μυαλό του Αργεντίνου προπονητή, ότι η υπόθεση της Ευρώπης είναι μεγάλης σημασίας, αυτό λέει, αυτό υπογραμμίζει και τονίζει στους συνεργάτες και τους παίκτες του. Ο Άρης κάνει focus σε πρώτη φάση στα δυο παιχνίδια με την Γκόμελ, αναγνωρίζοντας ότι χρειάζεται μεγάλη προσοχή και δεν επιτρέπεται εφησυχασμός. Παρακολουθεί τα παιχνίδια, έχει εντοπίσει τα προτερήματα και τις αδυναμίες των Λευκορώσων και θέλει να είναι πανέτοιμος ο Άρης στις 21 Ιουλίου αρχικά και στην ρεβάνς της 27ης Ιουλίου.

Υπάρχει και κάτι άλλο που είναι επίσης ξεκάθαρο για τον προπονητή του Άρη κι αποτελεί σημείο αναφοράς στις συζητήσεις του: η κιτρινόμαυρη ομάδα έχει μια σημαντική αποστολή να εκπληρώσει, με το να προχωρήσει όσο το δυνατόν περισσότερο στην Ευρώπη, βάζοντας κάθε φορά τον στόχο της πρόκρισης μέχρι και την είσοδο στους ομίλους.

Έχοντας ο ίδιος φάει με το κουτάλι Ευρωπαϊκά παιχνίδια, πορείες στα κύπελλα της UEFA και δυνατές προκλήσεις, γνωρίζει ότι ο Άρης για να ανέβει επίπεδο και να παρουσιάσει πρόοδο, αποκτώντας υπεραξία, είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διάρκεια της πορείας του στο Europa Conference League.

Πάνω σε αυτόν τον άξονα δουλεύει και “χτίζει”, θέλοντας να “μπολιάσει” τη σημασία της Ευρωπαϊκής αποστολής σε όλους.

To Top