Ο Μπότας κέρδισε την πολ ποζίσιον στο Σότσι

Σε μια από τις αγαπημένες του πίστες σ’ ολόκληρο το καλεντάρι, ο Βάλτερι Μπότας «έγραψε» τον ταχύτερο χρόνο και πήρε την pole στο Σότσι. Δεύτερος ο Χάμιλτον που συμπλήρωσε το 1-2 της Μερσέντες, τρίτος ο Φέτελ.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με 300+ ειδικά στοιχήματα σε κάθε αγώνα του Άρη!

Συνήθως συμβαίνει το αντίστροφο- δηλαδή, για την ακρίβεια, όχι συνήθως, σχεδόν πάντα: μπροστά του είναι ο team- mate του… τυγχάνει να είναι, ταυτόχρονα, και ο παγκόσμιος πρωταθλητής. Σπανίως βρίσκεται ο ίδιος μπροστά από τον Βρετανό, μ’ εξαίρεση ορισμένες πίστες όπως το Σότσι που τον κερδίζει.

Και σήμερα ο Βάλτερι Μπότας φρόντισε ν’ αποδείξει για ποιο λόγο η Ρωσία του πηγαίνει αγωνιστικό γάντι: ο Φινλναδός έκανε τον ταχύτερο γύρο και πήρε τη δεύτερη pole position μέσα στο 2018 (στην Αυστρία ήταν η άλλη) και θα εκκινήσει αύριο με τα λευκά στη σκακιέρα της νίκης- την οποία, θυμίζουμε, είχε πάρει και πέρυσι εκεί.

Πίσω από τον Μπότας θα βρεθεί ο Χάμιλτον που αυτή τη φορά απέτυχε να είναι στο νούμερο ένα, όμως αυτό ουδόλως τον ενοχλεί, καθώς ο Σεμπάστιαν Φέτελ βρίσκεται πίσω του στην τρίτη θέση.

Ράικονεν, Μάγκνουνσεν (τρομερές κατατακτήριες από τον πιλότο της Χάας), Οκόν, Λεκλέρκ, Πέρεζ, Γκροζιάν και Έρικσον συμπλήρωσαν την πρώτη δεκάδα του Σαββάτου, από την οποία απουσίαζαν και οι δύο Ρεντ Μπουλ (11ος ο Φερστάπεν, 12ος ο Ρικιάρντο).

Αύριο στον αγώνα (ώρα εκκίνησης 14.10), λοιπόν, ο πάντα δυνατός στη Ρωσία Μπότας θα θελήσει να φύγει μπροστά και να πάρει τη νίκη.

Πηγή: sdna.gr

To Top