Ο νέος νόμος “βγάζει” δελτίο στον Κρις Γουάμπα!

Ο νέος αθλητικός νόμος είναι πλέον γεγονός, περνώντας από την ελληνική Βουλή κι ανάμεσα στις διατάξεις που ψηφίστηκαν μια έχει άμεσο αντίκτυπο με τον μπασκετικό Άρη.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Σύμφωνα λοιπόν, με αυτό “ενισχύεται η κοινωνική ενσωμάτωση μεταναστών και προσφύγων μέσω του αθλητισμού επιτρέποντας τη συμμετοχή ομογενών και αλλοδαπών, με νόμιμη διαμονή στη χώρα, στα πανελλήνια διασυλλογικά πρωταθλήματα και αγώνες Κυπέλλου”.

Τι σημαίνει αυτό; Πλέον με την κατάθεση αίτησης για πολιτικό άσυλο, θα μπορεί να γίνεται η έκδοση επαγγελματικού δελτίου σε πρόσφυγα αθλητή, χωρίς να περιμένει η αθλητική αρχή την τελεσίδικη απόφαση!

Πολύ πρακτικά, ο Κρις Γουάμπα θα μπορέσει να αποκτήσει δελτίο με τον Άρη και να είναι και τυπικά ενταγμένος στο κιτρινόμαυρο ρόστερ, έχοντας μάλιστα καταθέσει ο ίδιος αίτηση για να του δοθεί πολιτικού άσυλο στην χώρα μας.

Από κει και πέρα, φυσικά είναι θέμα τεχνικού τιμ να κρίνει εάν είναι στο επίπεδο που επιθυμεί η ομάδα και το κατά πόσο θα ανάψει το πράσινο φως για την ένταξη του στο κιτρινόμαυρο ρόστερ.

Ο Γουάμπα είναι μια κλασική περίπτωση όπου από τη φτώχεια και την πείνα στο Κονγκό, στην Τουρκία, από εκεί στη Λέσβο και τελικά βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη και στον Άρη.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ την συγκλονιστική ιστορία ζωής του Κρις Γουάμπα πατώντας ΕΔΩ

To Top