Ο Ναδάλ βοηθάει δομή φιλοξενίας στην Ελλάδα

Ο Ράφαελ Ναδάλ πρωτοστατεί σε έρανο, τα έσοδα του οποίου θα πάνε στην δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στην Ριτσώνα της Αττικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Tennis24, ο Ισπανός Θρύλος είναι μέσα στους αθλητές που αποδέχθηκαν την πρόσκληση του Ιρλανδού προπονητή τένις, Γουέσλι Ο’Μπράιεν, για να βοηθήσουν με τον δικό τους τρόπο την συγκεκριμένη προσπάθεια.

Ο Ο’Μπράιεν ήρθε σε επαφή με τον Ναδάλ μέσω της Ισπανικής Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης και ο 34χρονος τενίστας συμφώνησε να θέσει σε δημοπρασία μια φανέλα του από κάποιο πρόσφατο, σημαντικό ματς του στο Tour. Τα έσοδα της δημοπρασίας θα χρησιμοποιηθούν για την αγορά ιατρικών μηχανημάτων που στόχο έχουν να ενισχύσουν τον εξοπλισμό της δομής φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στην Ριτσώνα.

Εκεί, φιλοξενούνται περισσότεροι από 4.000 άνθρωποι, με τις συνθήκες διαβίωσης να είναι κάκιστες. Πρόσφατα μάλιστα (τον Απρίλιο), η δομή τέθηκε σε καραντίνα λόγω κρουσμάτων κορονοϊού.

Βασικό μέλημα του Ο’Μπράιεν είναι να ενισχύσει όσο περισσότερο μπορεί το ιατρείο της δομής, που έχει σοβαρές ελλείψεις. Μέσα στους αθλητές που αποδέχθηκαν να θέσουν σε δημοπρασία προσωπικά τους πράγματα, είναι και οι Γιουσέιν Μπολτ και Φραντς Μπεκενμπάουερ.

Πηγή: Tennis24

To Top