ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σαν σήμερα: O Άρης η πρώτη ομάδα που κερδίζει εκτός έδρας τον Παναθηναϊκό

Δείτε την σημερινή αναδρομή της Super League στο παρελθόν, στο πρωτάθλημα της Α΄Εθνικής.

1962
Ο Άρης γίνεται η πρώτη ομάδα στην ιστορία της Α’ Εθνικής, που νικά εκτός έδρας τον Παναθηναϊκό, αφού οι «πράσινοι» ήταν αήττητοι σε 43 εντός έδρας παιχνίδια. Αυτό το 1-0 (38’ κεφαλιά Κεμαλίδης), και αφού χρειάστηκε να αποκρούσει πέναλτι του Χολέβα ο Πετράκης, έβγαλε τον Άρη από κάθε κίνδυνο υποβιβασμού.

Τα υπόλοιπα του Σαν σήμερα:

1967
Το ντέρμπι του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ είναι η τελευταία ελπίδα της αθηναϊκής ομάδας, για να μείνει στη διεκδίκηση του τίτλου, καθώς ο Ολυμπιακός είναι τέσσερις βαθμούς μπροστά. Τελικά το παιχνίδι τελειώνει 1-1 (15’ σουτ Γκαϊτατζής – 12’ κεφαλιά Παπαϊωάννου) και ο Ολυμπιακός κρατάει τη διαφορά των τεσσάρων βαθμών και είναι μαθηματικά πρωταθλητής.

2000
Στο τελευταίο παιχνίδι των πλέι οφ για ένα εισιτήριο για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, ο Ηρακλής υποδέχεται τον Πανιώνιο και του αρκεί η ισοπαλία για να είναι πρώτος, αφού έχει νικήσει και τον Άρη. Ο Πανιώνιος παλεύει, αλλά το τελικό 2-2 (37’ σουτ Ξενίδης, 69’ σουτ Ντεμπά – 52’ σουτ Σοκολόφσκι, 68’ πέναλτι Κλιάεβιτς) βγάζει στην Ευρώπη τον Ηρακλή.

2001
Στο ξεκίνημα των πλέι άουτ οι γηπεδούχοι επικρατούν. Ο ΟΦΗ τυπικά γηπεδούχος στη Ρόδο νικά τον ΠΑΣ Γιάννινα 1-0 (34’ σουτ Γκόμες) και η Παναχαϊκή τον Πανηλειακό με 2-0 (35’ πέναλτι, 89’ κεφαλιά Βούκτσεβιτς). Από τα δύο ζευγάρια θα παραμείνουν στην κατηγορία οι ομάδες που θα κάνουν πρώτες δύο νίκες.

To Top