ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Η αμυντική λειτουργία του Άρη, η προσοχή του Ένινγκ και η “επιστροφή” του Βέλεθ

Στο ματς με τον ΟΦΗ ο Άρης έδειξε την ποιότητά του μεσοεπιθετικά, όμως αμυντικά υστέρησε, δείχνοντας πως θέλει χρόνο ακόμα και αρκετή δουλειά για να βρει τα πατήματά του στα μετόπισθεν.

Ο φετινός Άρης μπορεί να μην διέθετε πριν την διακοπή την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος, ωστόσο ήταν και εξακολουθεί να είναι στην 5η θέση, αποδεικνύοντας κατά τη διάρκεια της σεζόν, πως σε αριθμούς υπάρχει μία… ισορροπία, επίθεσης και άμυνας. Έχει σκοράρει συνολικά (μαζί με τον αγώνα κόντρα στον ΟΦΗ) 41 γκολ και έχει δεχθεί 33.

Στην πρεμιέρα των πλέι οφ, η απουσία από την αγωνιστική δράση επί τρεις μήνες, έγινε αισθητή κυρίως στην αμυντική λειτουργία της ομάδας.

Δεν υπήρχε η σύνδεση με την μεσαία γραμμή, τα τρεξίματα (που είναι και λογικό λόγω της απουσίας) και κυρίως το καθαρό μυαλό. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης, εκεί όπου οι Κρητικοί με μεγάλη ευκολία πατούσαν στην περιοχή των “κιτρινόμαυρων”. Κάπως η εικόνα βελτιώθηκε στο β΄μέρος, ωστόσο, βοήθησε σημαντικά σε αυτό το γεγονός πως ο Άρης μεσοεπιθετικά ανέβασε ρυθμούς, ενώ ο ΟΦΗ δεν είχε άλλες δυνάμεις για να τον πιέσει στην άμυνά του.

Ενδεχομένως να έγινε περισσότερο αισθητή απ΄ότι θα περίμενε κανείς η απουσία του Χαβιέ Ματίγια στη μεσαία γραμμή, ο οποίος επιστρέφει αρχής γενομένης από τον κυριακάτικο αγώνα με τον Ολυμπιακό. Η επιλογή του Φραν Βέλεθ, δεν δικαίωσε τον Μίχαελ Ένινγκ, που τον γυρίζει στη φυσική του θέση, στο κέντρο της άμυνας του Άρη. Το “πείραμα” δεν πέτυχε, με τον Ισπανό αμυντικό να προσπαθεί, αλλά το αποτέλεσμα να μην αγγίζει καν το επιθυμητό.

Ο Λούκας Σάσα έτρεχε για… δύο, σε μεγάλο μέρος του αγώνα, ενώ δεν υπήρχε η σύνδεση άμυνας και κέντρου, προκειμένου να αναπτύσσεται το παιχνίδι των “κιτρινόμαυρων”.

Από χθες, ο Μίχαελ Ένινγκ ρίχνει το βάρος στην άμυνα, προκειμένου οι ποδοσφαιριστές του να βρουν ρυθμό στο παιχνίδι τους και να είναι πιο αποδοτικοί. Η τετράδα, Ροζ-Βέλεθ-Δεληζήσης-Κόρχουτ, χρειάζεται χρόνο για να επανακτήσει αγωνιστικά την χημεία που είχε πριν την διακοπή, έτσι ώρα να είναι απολύτως έτοιμη για τα ματς του Κυπέλλου.

To Top