ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο νομικός της Φούτμπολ λιγκ για τις ανοιχτές “πληγές”

Ο νομικός της Φούτμπολ λιγκ εξέφρασε τους έντονους προβληματισμούς του για την όλη κατάσταση που επικρατεί…

Τόνισε κατ’ αρχάς ότι χρειάζεται να γίνει διοικητικό συμβούλιο στη Λίγκα, υποστήριξε ότι τα προβλήματα είναι μεγάλα, καυτηρίασε τη στάση του ΟΠΑΠ, δήλωσε ότι αν προκύψει θέμα με τις αδειοδοτήσεις ίσως να δοθεί παράταση στις ομάδες και εξέφρασε γενικώς τους προβληματισμούς του.

Αναλυτικά όσα είπε στο “Metrosport”:

«Σοβαρά τα προβλήματα»

«Η κατάσταση μόνο εύκολη δεν είναι. Μοιράζονται υποσχέσεις, αλλά στην πράξη δεν γίνεται τίποτα», είπε αρχικά εννοώντας προφανώς το θέμα με τα τηλεοπτικά, συμπληρώνοντας ότι ακόμη δε γνωρίζει αν βρέθηκε λύση στο θέμα με την ΕΡΤ. «Υπάρχει σοβαρή αδυναμία από πολλές ομάδες, που δεν μπορούν να ανταπεξέρθουν. Η εκτίμηση μου είναι ότι και να ξεκινήσει το Πρωτάθλημα δεν θα τελειώσει έτσι. Υπάρχουν προβλήματα, σημαντικά και σοβαρά. Δεν υπάρχει κεντρική χορηγία, δεν έχουν χορηγία οι ομάδες. Υπάρχει μεγάλη αναστάτωση. Ας ελπίσουμε να βρεθούν οι λύσεις», ήταν τα λόγια του.

«Δεν έχει συμβεί ξανά!»

Ταυτόχρονα, άφησε αιχμές και εναντίον του ΟΠΑΠ. Γιατί όμως όλα αυτά δεν έχουν γίνει νωρίτερα; Δεν έπρεπε να είχαν γίνει από νωρίς; «Εχουν γίνει προσπάθειες. Δεν είναι κάτι τωρινό. Εχει υποβαθμιστεί πολύ το προϊόν. Και από τη Super League. Αλλωστε, δεν θα πρέπει να ξεχνάει κανείς ότι ο ΟΠΑΠ για πρώτη φορά φέτος δεν συμμετέχει ως χορηγός

Δεν έχει γίνει ξανά! Είμαι 22 χρόνια. Θυμάμαι ότι ήταν πάντα αρωγός, ακόμη και στο Πρωτάθλημα των νέων. Ειδικά στη Β’ εθνική, που δεν έχει πόρους. Είναι πάντως οξύμωρο. Από το ποδόσφαιρο φτιάχτηκε ο ΟΠΑΠ και με το ελληνικό Πρωτάθλημα στήθηκε. Το ξέχασαν ξαφνικά;», αναρωτήθηκε.

«Ας γίνει ημιεπαγγελματική»

Πώς μπορεί να προχωρήσει αυτό το Πρωτάθλημα; Ποιες είναι οι λύσεις; «Δεν μπορεί να γίνει ερασιτεχνική η κατηγορία. Το υποχρεώνει η Uefa, εξάλλου, ότι πρέπει να υπάρχουν δυο επαγγελματικές κατηγορίες. Μπορεί ωστόσο να βρεθεί μία φόρμουλα και να γίνει ημιεπαγγελματική κατά κάποιο τρόπο. Οποιος μπορεί να είναι επαγγελματίας και όποιος δεν μπορεί να μην είναι. Είναι δυνατόν να αρχίσει το Πρωτάθλημα, να ξεκινήσουν 18 και να τελειώσουν 10; Λέω ένα παράδειγμα».

«Θα δοθεί παράταση»

Οσο για την άποψη του, αν πρέπει να γίνει διοικητικό συμβούλιο στη διοργανώτρια, παρουσία όλων; «Χρειάζεται να γίνει συμβούλιο. Ισως γίνει. Δεν το ξέρω. Πρέπει πάντως να γίνει». Τι λέει για τις αδειοδοτήσεις και την αισιοδοξία του προέδρου, Στέλιου Σφακιανάκη, τη στιγμή, που μόνο πέντε ομάδες έχουν πάρει πιστοποιητικό και υπολείπονται άλλοι 13; «Ο πρόεδρος έχει μιλήσει με την ΕΕΑ. Τον ενημέρωσαν, ότι την Πέμπτη θα υπάρχουν αποφάσεις. Τώρα, αν κάποια ομάδα έχει πρόβλημα ή δεν έχει ολοκληρώσει κάποιες διαδικασίες, θα δοθεί παράταση. Η εκτίμηση του προέδρου είναι πάντως ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα».

To Top