ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παπαϊωάννου: “Ιδιοκτήτης ΠΑΕ να αναλάβει πρόεδρος της Φούτμπολ λιγκ”

Απογοητευμένος από τις κινήσεις του ΔΣ της διοργανώτριας δήλωσε ο Πανουργιάς Παπαϊωάννου. Ο μεγαλομέτοχος της Λαμίας έδωσε συνέντευξη στην ΕΡΤ Σερρών και αποκάλυψε ότι έχει μιλήσει με έναν, δύο ιδιοκτήτες ΠΑΕ, οι οποίοι έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για την προεδρία της διοργανώτριας. «Όταν κάποιος δεν μπορεί, είναι προτιμότερο να παραιτηθεί», σχολίασε και σημείωσε ότι θα προτείνει η θέση του προέδρου στη λίγκα να είναι αμισθί! Όπως γίνεται κατανοητό, στο συμβούλιο της Τετάρτης (19/10) αναμένονται νέες προτάσεις μομφής προς το πρόσωπο του Στέλιου Σφακιανάκη.

Έχετε βάλει πολλά χρήματα στην ομάδα…
«Όταν ασχολείσαι με το ποδόσφαιρο, πληρώνεις».

Πώς βλέπετε τις εξελίξεις στο πρωτάθλημα; Εσείς ψηφίσατε ναι, αλλά με την προϋπόθεση να γίνει ΔΣ;

«Ναι, γιατί δεν μπορούμε να καθόμαστε άλλο. Αλλά να προηγηθεί ΔΣ και να είναι ουσιαστικό, να λυθούν προβλήματα. Όχι να κλειστούμε εκεί και να λέει ο καθένας το κοντό και το μακρύ του και να πούμε να ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Υπάρχουν πολλά προβλήματα εκτός από τα οικονομικά. Υπάρχουν και διαδικαστικά. Κάποιες ΠΑΕ δεν έχουν πάρει πιστοποιητικό, δεύτερο είναι το οικονομικό. Εμείς έχουμε τα χρήματα να ξεκινήσουμε, αλλά υπάρχουν ομάδες που δεν μπορούν. Αν δεν ξεκαθαρίσει το θέμα των χορηγιών θα δούμε ένα πολύ χειρότερο πρωτάθλημα από το περσινό».

Σας ανησυχεί που τόσο καιρό τα προβλήματα αυτά δεν λύθηκαν;
«Ασφαλώς και με ανησυχεί. Περίμενα από το νέο ΔΣ να έχουν κάνει κάποιες ενέργειες πιο γρήγορα. Περιμένουν, περιμένουν και δεν βλέπουμε κάτι σοβαρό».

Σας έχει απογοητεύσει ο κύριος Σφακιανάκης;
«Δεν θέλω να μιλήσω προσωπικά, αλλά γενικά είμαι απογοητευμένος από όλο το συμβούλιο, γιατί δεν έχουμε και καλή ενημέρωση. Μη γελιόμαστε, μόνο ένας είναι μέτοχος ομάδας στο διοικητικό συμβούλιο. Οι άλλοι δεν πληρώνουν και κάτι από την τσέπη τους. Εμείς πληρώνουμε, οι ιδιοκτήτες, οι πρόεδροι, άρα εμείς πρέπει να έχουμε άμεση ενημέρωση. Δεν ξέρω αν αυτό το διοικητικό συμβούλιο πρέπει να συνεχίσει. Μακάρι να μπορέσει να συνεχίσει».

Θα καταθέσετε πρόταση μομφής;
«Δεν θέλω να καταθέσω πρόταση μομφής. Θέλω πρώτα να συζητήσουμε δημοκρατικά και να πάρουμε κάποιες αποφάσεις. Δεν είμαι των άκρων, αλλά όταν κάποιος δεν μπορεί ή, κάποιοι δεν μπορούν είναι προτιμότερο να παραιτηθούν και να δούμε τι θα γίνει».

Υπάρχει άνθρωπος που μπορεί να αντικαταστήσει τον κύριο Σφακιανάκη αν χρειαστεί;
«Πιστεύω ότι θα υπάρξει. Κι εγώ είμαι της γνώμης ότι πρέπει να υπάρξουν άτομα που είναι ιδιοκτήτες των ομάδων ή πρόεδροι. Να μην είναι εξωτερικοί παράγοντες που θα είναι μόνο για το μισθό».

Υπάρχει πρόεδρος που θα θελήσει να πάρει αυτή τη θέση;
«Εγώ με έναν, δύο που έχω επικοινωνήσει έχουν εκφράσει ενδιαφέρον. Δεν θέλω να πω ονόματα. Η πρόταση θα είναι να είναι αμισθί η θέση του προέδρου. Να καλύπτονται μόνο κάποια έξοδα μετακίνησης. Πρέπει να κάνουμε οικονομία παντού πλέον. Πρέπει να γίνει, γιατί δεν υπάρχουν έσοδα και τα έξοδα είναι τεράστια. Πρέπει να γίνει ένα συμμάζεμα. Και στις δουλείες μας αυτό κάνουμε. Μαζεύουμε τα έξοδα για να επιβιώσουμε.

Αν προτείνουν εσάς;
«Εγώ δεν ξέρω αν θέλω να αναλάβω πρόεδρος, αλλά σίγουρα θα βρεθεί κάποιος να αναλάβει».

Τα έσοδα πόσα θα είναι;
«Δεν έχουμε καμία ενημέρωση. Μία ράδιο αρβύλα έχω ακούσει για ένα εκ. ευρώ της ΕΡΤ3. Άκουσα και για 500 χιλιάδες. Τι σημαίνει αυτό; Πέρυσι τα έσοδα από ΟΠΑΠ και ΟΤΕ ήταν 5,5 εκ. ευρώ. Κατέληξαν οι ομάδες να πάρουν 200 χιλιάδες μαζί με το ΦΠΑ. Εμείς σα Λαμία και κάποιες άλλες ομάδες έχουν τη δυνατότητα, άλλες όχι.

Δεν θα δούμε καλό πρωτάθλημα, θα δούμε παρατράγουδα. Θα αποχωρήσουν ομάδες και ένα σωρό άλλα θα δούμε. Πέρυσι έβγαιναν κάθε αγωνιστική δύο «στημένα». Φέτος θα βγαίνουν πέντε. Δεν αποδεικνύονται, αλλά έτσι φεύγει ο κόσμος από τα γήπεδα και απαξιώνεται το πρωτάθλημα. Εμείς πληρώνουμε, αλλά κάποια στιγμή θα κουραστούμε κι εμείς. Να ρίχνεις τα λεφτά σου σε ένα βαρέλι χωρίς πάτο δεν έχει ουσία».

Πηγή: flnews.gr

To Top