ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Ο Ντάτκοβιτς και δύο ματς στο βαλκανικό Κύπελλο… συνδέουν Άρη και Ριέκα

Ο Άρης αντιμετωπίζει την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου την Κόλος Κοβαλίβκα και εφόσον κερδίσει την πρόκριση στο “Κλεάνθης Βικελίδης” θα αντιμετωπίσει εκτός την Ριέκα στην Κροατία, στον γ΄προκριματικό γύρο.

Η μοναδική σύνδεση του Άρη με τον κροατικό σύλλογο, είναι δύο παιχνίδια που έδωσαν στο παρελθόν στο βαλκανικό Κύπελλο του 1978 και ο… Τόνι Ντάτκοβιτς.

Ο Κροάτης ξεκίνησε από τις ακαδημίες της Ριέκα την καριέρα του, ενώ έφτασε μέχρι και την πρώτη ομάδα, στην οποία όμως δεν κατέγραψε επίσημες συμμετοχές. Από την Ριέκα έφυγε με ελεύθερη μεταγραφή το 2104.

Για την ιστορία, Άρης και Ριέκα έχουν βρεθεί δύο ακόμα φορές. Στο βαλκανικό Κύπελλο του 1978 με τον Άρη να γνωρίζει την ήττα και στις δύο αναμετρήσεις με 2-0 και 2-1.

Ο Άρης ξεκίνησε με νίκη 2-0 και ήττα 0-2 από την Σκεντέρμπεϊ. Στη συνέχεια ηττήθηκε 0-2 εκτός έδρας από τη Ριέκα, η οποία είχε αποκτήσει καλή διαφορά τερμάτων νικώντας 6-0 την Σκεντέρμπεϊ. Έτσι στο τελευταίο ματς Άρης-Ριέκα, για να προκριθεί ο Άρης χρειαζόταν νίκη με πέντε γκολ διαφορά, κάτι τελείως απίθανο. Τελικά, ηττήθηκε με 1-2 και τερμάτισε στην τρίτη θέση του ομίλου.

Το βαλκανικό Κύπελλο εκείνης της σεζόν το κατέκτησε η Ριέκα, κερδίζοντας στον τελικό Γιουλ Πετροσάνι από τη Ρουμανία με 4-1.

To Top