Ο Ντε Χέα έχει “φάει” τα τελευταία 38 πέναλτι που του έχουν εκτελέσει!

Ο Νταβίντ Ντε Χέα δεν τα πάει καλά στις αποκρούσεις πέναλτι και αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι οι αντίπαλοι του μετρούν 38 διαδοχικά εύστοχα.

Ήταν ο δίχως αμφιβολία ο μοιραίος για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στον τελικό του Europa League με την Βιγιαρεάλ ο οποίος βρήκε νικητές τους Ισπανούς με 11-10 στη διαδικασία των πέναλτι (1-1 η κανονική διάρκεια και η παράταση).

Μάλιστα, το παιχνίδι ουσιαστικά κρίθηκε στα χτυπήματα των δύο τερματοφυλάκων. Ο Ρούλι ήταν εκείνος που ευστόχησε κάνοντας το 11-10 και στη συνέχεια απέκρουσε εκείνο του Ντε Χέα για να χαρίσει τον τίτλο στην ομάδα του.

Όπως είναι φυσιολογικό ο Ισπανός τερματοφύλακας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βρίσκεται στο επίκεντρο της κριτικής αφού ούτως ή άλλως οι εμφανίσεις του δεν είναι ανάλογες των χρημάτων που δίνουν οι κόκκινοι για εκείνον.

 

Ιδιαίτερα στη διαδικασία των πέναλτι ο Νταβίντ Ντε Χέα δείχνει ότι έχει ένα θέμα, αφού η τελευταία φορά που απέκρουσε ένα ήταν πριν από πέντε χρόνια.

Συγκεκριμένα, στις 23 Απριλίου του 2016 με τον Ισπανό να αποκρούει την εκτέλεση του Ρομέλου Λουκάκου στον ημιτελικό του Κυπέλλου Αγγλίας ανάμεσα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και την Έβερτον.

Έκτοτε ο Ντε Χέα βρέθηκε απέναντι από κάποιον αντίπαλο του στην άσπρη βούλα 38 φορές και δεν μπόρεσε να αποσοβήσει κάποιο τέρμα τόσο με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ όσο και με εκείνη της Εθνικής Ισπανίας.

Μάλιστα, αυτή ήταν η δεύτερη φορά που βρέθηκε σε διαδικασία πέναλτι σε αυτό το διάστημα και πάλι δεν έπιασε κανένα. Η προηγούμενη ήταν με την Εθνική Ισπανίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 όταν οι Ισπανοί είχαν μείνει εκτός συνέχειας από την Ρωσία στα πέναλτι.

To Top