Ο νόμος του… Μέσι και νίκη (3-0) επί της Λίβερπουλ

Ο νόμος του… Μέσι και νίκη (3-0) επί της Λίβερπουλ! Η Λίβερπουλ στάθηκε καταπληκτικά στην Βαρκελώνη κι όμως ηττήθηκε με 3-0 από την Μπαρτσελόνα, που είχε για μεγάλους πρωταγωνιστές Λουίς Σουάρες και Λιονέλ Μέσι.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Ήταν η μοναδική ομάδα που είχε κερδίσει εκεί μέσα. Κι όχι μόνο αυτό. Σε τέσσερις επισκέψεις της δεν είχε χάσει ποτέ της στο «Καμπ Νόου», κάτι που δεν έχουν να επιδείξουν και πολλές ομάδες. Παρά την απουσία του Φιρμίνο η Λίβερπουλ έδειχνε να κάνει ένα υποδειγματικό ματς στο άντρο της Μπαρτσελόνα.

Θαρραλέα, με θράσος τακτικά σωστή, με φάσεις, πίεση ψηλά, κατοχή. Κάποια στιγμή προς τα μέσα του δευτέρου ημιχρόνου το ποσοστό κατοχής της ομάδας του Κλοπ έφτασε το 67%, ο Τερ Στέγκεν μετρούσε τέσσερις σερί σωτήριες επεμβάσεις.

Όταν ο Λιονέλ Μέσι είναι στο γήπεδο, μπορεί ανά πάσα ώρα και στιγμή να βγάλει ψεύτες ακόμα και τους αριθμούς.

Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε με απόλυτη κυνικότητα έφτασε σε ένα εντυπωσιακό σκορ πρόκρισης και πλέον στην ρεβάνς του Άνφιλντ, η ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ ψάχνει ένα μεγάλο θαύμα για να κλέψει το εισιτήριο για τον τελικό της Μαδρίτης.

Το πρώτο ημίχρονο στο “Καμπ Νόου” κρίθηκε στις λεπτομέρειες με τις δύο ομάδες να παίζουν καλό ποδόσφαιρο.

Ο ρυθμός εξαιρετικός, η μπάλα πήγαινε πάνω – κάτω, αλλά η Μπαρτσελόνα ήταν αυτή που πανηγύρισε γκολ χάρη στον Λουίς Σουάρες ο οποίος πλήγωσε την πρώην ομάδα του και το πανηγύρισε -όπως είχε προαναγγείλει ότι θα κάνει- στο 26ο λεπτό, έπειτα από σούπερ ασίστ του Άλμπα, μία πάσα που “πάγωσε” την άμυνα των φιλοξενούμενων και ο χαρισματικός φορ ενήργησε σωστά και έγραψε το 1-0.

Αυτό το τέρμα ήταν σημαντικό για τον ίδιο τον Ουρουγουανό, καθώς πρόκειται για το πρώτο του στο Champions League φέτος, ενώ το αμέσως προηγούμενο το είχε σκοράρει ξανά στον Άλισον Μπέκερ όταν ο Βραζιλιάνος κίπερ υπερασπιζόταν την εστία της Ρόμα.

Βέβαια, τότε οι Ρωμαίοι κατάφεραν να αποκλείσουν την Μπάρτσα στα προημιτελικά της διοργάνωσης με κεφαλιά του Κώστα Μανωλά ο οποίος είχε διαμορφώσει το 3-0 στο “Ολιμπίκο”.

Βέβαια, η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ θα μπορούσε να είχε ισοφαρίσει εάν ο Σάντιο Μανέ έβρισκε στόχο στο πλασέ που επιχείρησε μπροστά από τον Τερ Στέγκεν, εκμεταλλευόμενος την πανέξυπνη πάσα του Τζορτζίνιο Βαϊνάλντουμ στο 35′.

Κάπως έτσι, ολοκληρώθηκε το πρώτο σαρανταπεντάλεπτο στο “Καμπ Νόου”, ενώ άξια αναφοράς είναι η φάση που “φωνάζει” η ομάδα του Βαλβέρδε για πέναλτι. Αναφερόμαστε στο 13′ όταν ο Ρόμπερτσον έκανε ένα καταπληκτικό τάκλιν στον Μέσι και στη συνέχεια ο Αργεντινός σούπερ σταρ, πάνω στη μονομαχία του με τον Μάτιπ, διαμαρτυρήθηκε ότι ο στόπερ των φιλοξενούμενων βρήκε τη μπάλα με το χέρι και έπρεπε να δοθεί η εσχάτη των ποινών.

Στο δεύτερο ημίχρονο δύο ήταν οι πρωταγωνιστές: Ο Τερ Στέγκεν που κράτησε το προβάδισμα της ομάδας του όταν η Λίβερπουλ πάτησε γκάζι και Λιονέλ Μέσι που σκόραρε το 2-0 (75′) και το 3-0 (82′) . Ο Αργεντινός σφράγισε την τεράστια νίκη της ομάδας του, την πρώτη της Μπαρτσελόνα στο “Καμπ Νόου”, μ’ ένα καταπληκτικό φάουλ που ήταν αδύνατο να σταματήσει ο Άλισον. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι το βράδυ της πρωτομαγιάς στην Καταλονία, ο για πολλούς κορυφαίος για πολλούς ποδοσφαιριστής του πλανήτη δεν είχε σκοράρει ούτε ένα τέρμα εναντίον της Λίβερπουλ.

Με τα δύο έφτασε τα 26 σε 23 αναμετρήσεις απέναντι στις έξι μεγάλες της Premier League. Όσον αφορά στους “Κόκκινους”, ο Κλοπ δεν μπορεί να έχει παράπονα από τους παίκτες, γενικά, το μόνο προβληματικό κομμάτι των Άγγλων ήταν το τελείωμα των φάσεων.

Ήταν στο 47′ όταν ο Μίλνερ μέσα από την περιοχή δεν νίκησε τον Τερ Στέγκεν για το 1-1, στη συνέχεια και συγκεκριμένα στο 59′ πάλι ο Άγγλος δεν μπόρεσε με το σουτ του να παραβιάσει την εστία του καταπληκτικού Γερμανού τερματοφύλακα. Επίσης, ακόμη και στο 3-0 η Λίβερπουλ είχε την ευκαιρία να πάει με άλλο ενδιαφέρον να παίξει τον επαναληπτικό στο “Ανφιλντ”, όμως ο Σαλάχ έχασε αυτό που δεν χάνεται κι αυτό διότι ολομόναχος κατάφερε να στείλει τη μπάλα στο δοκάρι.

To Top