ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Ο Ξανθόπουλος έγινε ένα με τα παιδιά στο Aris Basketball Camp! (photos)

Ο Βασίλης Ξανθόπουλος ήταν η… έκπληξη για τα μικρά παιδιά που συμμετέχουν στο Aris Basketball Camp! Ο Έλληνας πλέι μέικερ του Άρη ήταν παρών στο ξεκίνημα του καμπ και τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να τον ρωτήσουν πολλά πράγματα γύρω από την ομάδα και το μπάσκετ.

Ο Ξανθόπουλος μίλησε στα παιδιά για την αξία που έχει η συμμετοχή σε τέτοιες εκδηλώσεις αλλά και για το πως ο ίδιος ξεκίνησε το μπάσκετ, στη συνέχεια δέχτηκε καταιγισμό ερωτήσεων από τα παιδιά και απάντησε με μεγάλη χαρά.

Συγκεκριμένα τα παιδιά ρώτησαν πότε ξεκίνησε το μπάσκετ και από ποια ομάδα, αν είχε την στήριξη από την οικογένεια του, σε ποιές ομάδες αγωνίστηκε, αν δούλευε αρκετά στην προπόνηση, αν προτιμάει το Γιούροκαπ ή την Ευρωλίγκα, αν μπορεί να… καρφώσει, ποιος παίκτης τον δυσκόλεψε περισσότερο από αυτούς που έχει αντιμετωπίσει, πως επέλεξε να έρθει στον Άρη, αν ποτέ τον κυρίεψε το άγχος ακόμα και για το ποιος παράγοντας βοήθησε στη εύκολη επικράτηση με την Νεπτούνας!

Ο έμπειρος πλέι μέικερ αναφέρθηκε σε μια ιστορία για την πρώτη του επαφή με το μπάσκετ. Σύμφωνα με αυτήν…. τα πρώτα του μπασκετικά βήματα έγιναν στο ψιλικατζίδικο συγγενικού του προσώπου και μάλιστα όχι με μπάλα αλλά με πατατάκια τα οποία έριχνε μέσα στη σακούλα πού ήταν τοποθετημένη σε ρόλο καλαθιού!

Ξεκίνησε από την ακαδημία του Ολυμπιακού όπου ο ένας του παππούς τον έγραψε και ο άλλος τον πήγαινε στην προπόνηση μιας και οι γονείς του εργάζονταν.

Είπε επίσης ότι όχι μόνο δούλευε πολύ αλλά συνεχίζει να δουλεύει καθημερινά και να μαθαίνει καινούρια πράγματα. Αναφέρθηκε και σε μια ιστορία από τα νεανικά του χρόνια όταν συμμετείχε στα αναπτυξιακά camp της Εθνικής και τη λαχτάρα του να παίξει μπάσκετ. Τότε ο προπονητής του του είχε πει ότι είναι πολύ καλός αλλά λόγω των σωματικών του προσόντων δε θα τον καλούσε κάτι που τελικά ανατράπηκε αφού ένας αθλητής λόγω ασθένειας δεν κατάφερε να πάει και τον αντικατέστησε εκείνος. “Ίσως λοιπόν όταν κάτι το θέλεις πολύ γίνεται”, όπως είπε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε πως “η Ευρωλίγκα είναι πιο σπουδαία διοργάνωση αλλά και το Γιούροκαπ έχει σπουδαίες ομάδες και ανταγωνισμό”.

Είπε ότι μπορεί να καρφώσει “αν κάνω καλό ζέσταμα”, ενώ τόνισε ότι πιο δύσκολος παίκτης που αντιμετώπισε ήταν “εκτός από τον Σπανουλη και τον Διαμαντίδη, ο (Ρόντρικ) Μπλάκνεϊ”.

Όσον αφορά τον Άρη αναφέρθηκε στην τιμητική επιλογή από τον προπονητή της ομάδας, Δημήτρη Πρίφτη να τον επιλέξει, ενώ για τον παράγοντα άγχος είπε ότι “υπάρχει αλλά δε θυμάται να τον είχε καταβάλλει ποτέ σε υπερβολικό βαθμό”. Για το παιχνίδι με τη Νεπτούνας επεσήμανε πως “κλειδί ήταν η άμυνα”.

aris_akadimies_basket_21 aris_akadimies_basket_22 aris_akadimies_basket_23 aris_akadimies_basket_24

To Top