ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Ο Ξανθόπουλος στην πρώτη δεκάδα των… κλεφτών της Α1!

Στην πρώτη δεκάδα των κορυφαίων παικτών στα κλεψίματα βρίσκεται από χθες ο Βασίλης Ξανθόπουλος, ξεπερνώντας τον Γιώργο Καλαϊτζή, ενώ ο Βασίλης Σίμτσακ είχε την πιο παραγωγική του μέρα στην φετινή Α1.

Όπως ανέφερε ο ΕΣΑΚΕ:

* Ο Βασίλης Ξανθόπουλος έκανε τα δύο κλεψίματα που χρειαζόταν για να μπει στην πρώτη 10άδα της ιστορίας του επαγγελματικού Πρωταθλήματος. Έχει πλέον 371 και άφησε πίσω του τον Γιώργο Καλαϊτζή (370).

* Ο Οκάρο Ουάιτ ήταν ο κορυφαίος του αγώνα σημειώνοντας το 4ο του «double-double» με 15 πόντους και 13 ριμπάουντ για να φτάσει στην 4η θέση της σχετικής λίστας τους Μαυροειδή, Ουίλιαμς και Μαυροκεφαλίδη.

* Για τον Αμερικανό φόργουορντ που είναι το φαβορί για τον τίτλο του MVP της κανονικής περιόδου, αποτελούν ρεκόρ τα 13 ριμπάουντ που είχε χθες, δύο περισσότερα από αυτά που μάζεψε στα δύο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

* Πολύτιμη ήταν η προσφορά του Βασίλη Σίμτσακ που όντας αλάνθαστος εντός παιδιάς (5/5 δίποντα) έφτασε τους 13 πόντους που αποτελούν ρεκόρ περιόδου. Είχε οχτώ στο εντός έδρας παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ.

* Παράλληλα ο έμπειρος σέντερ με τα πέντε δίποντα που είχε, ξεπέρασε τα 400 στην καριέρα του στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Έχει 402/724 (55,52%).

* Την καλύτερη φετινή επίδοση του ισοφάρισε ο Ντομινίκ Ουότερς μοιράζοντας έξι ασίστ όσες είχε στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Απόλλωνα Carna και στο εκτός έδρας ματς με την Καβάλα.

* Τις 100 εύστοχες βολές ξεπέρασε ο Σπύρος Μούρτος έχοντας 2/2 στο χθεσινό παιχνίδι. Συνολικά ο αρχηγός του Άρη έχει πλέον 101/172 (58,72%).

* Μακριά από τον καλό εαυτό του έμεινε ο Τζαμέλ Χάγκινς με 2/7 σουτ και πέντε λάθη με τα οποία έφτασε τα 100 στο ελληνικό Πρωτάθλημα.

To Top