ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Ρεκόρ και στα τρίποντα μέσα στο Ρέθυμνο!

Τα ρεκόρ με το σύνολο νικών και τον αριθμό των εκτός έδρας νικών τα κατέγραψε το PRESSARIS. Σήμερα ο ΕΣΑΚΕ αναλύοντας στατιστικά τον χθεσινό αγώνα στο Ρέθυμνο έδωσε επιπλέον ενδιαφέροντα στοιχεία για τις επιδόσεις των κίτρινων.

Αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ:

Η νίκη του Άρη στο Ρέθυμνο είχε βαθμολογική αφού του επέτρεψε να εξασφαλίσει την 3η θέση μία αγωνιστική πριν το τέλος της κανονικής περιόδου αλλά και στατιστική αξία. Με αυτήν έφτασε τα εννιά «διπλά» που αποτελούν ρεκόρ 9ετίας για την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Οι «κίτρινοι» λοιπόν ολοκλήρωσαν τα εκτός έδρας παιχνίδια τους στην κανονική περίοδο με απολογισμό 9-4. Θα πρέπει να γυρίσουμε πίσω στην περίοδο 2006-2007 για να βρούμε τον προηγούμενο καλύτερο αλλά και συνολικά τον κορυφαίο της ιστορίας τους στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα αφού τότε έφτασαν τις 10 νίκες. Το φετινό 9-4 δηλαδή αποτελεί τη δεύτερη καλύτερη εκτός έδρας επίδοση στην ιστορία του Άρη στην Α1, μία επίδοση που την είχε σημειώσει και την περίοδο 1992-1993.

* Τα τρίποντα διευκόλυναν το έργο του Άρη που σημείωσε ρεκόρ περιόδου σε ποσοστό ευστοχίας έχοντας 54,54% (12/22). Το προηγούμενο ήταν το 47,61% με το οποίο σούταρε πίσω από τη γραμμή του τριπόντου στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Κόροιβο (10/21).

* Παράλληλα οι «κίτρινοι» ισοφάρισαν την κορυφαία φετινή επίδοση τους σε εύστοχα τρίποντα έχοντας 12 όσα και λίγες μέρες πριν κόντρα στον Ολυμπιακό.

* Ο Άρης πλησίασε στην κορυφαία εκτός έδρας επίδοση του με τους 88 πόντους –είχε 90 κόντρα στον Αρκαδικό- αλλά οι 83 που δέχτηκε στην άμυνα αποτελούν αρνητικό ρεκόρ περιόδου. Το προηγούμενο ήταν εκείνο των 80 που δέχτηκε στο ΟΑΚΑ από τον Παναθηναϊκό.

* Ρεκόρ περιόδου είναι για τον Άρη οι 30 πόντοι που σημείωσε στη 2η περίοδο του χθεσινού αγώνα στο Ρέθυμνο. Είχε από 29 στην πρώτη περίοδο του εκτός έδρας παιχνιδιού του με τον Αρκαδικό και στη δεύτερη περίοδο του εντός έδρας αγώνα του με τον Κόροιβο.

To Top