Ο Οικονόμου εξήγησε γιατί πήρε αναβολή το 99 για την ΚΑΕ

O Γιώργος Οικονόμου εκ των νομικών που χειρίζονται την υπόθεση υπαγωγής της ΚΑΕ Άρης στο άρθρο 99 μίλησε μεταξύ άλλων για τη σημερινή εκδίκαση της υπόθεσης, για την αιτία της αναβολής και τις συνέπειές της, για την επιπλέον συμφωνίες και για την ομάδα όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι.

Αναλυτικά τα όσα είπε στα “ΑΝ 98,7”:

Στην αρχική του τοποθέτηση, αναφέρθηκε στο αν περίμενε την αναβολή της δίκης: «Όχι. Ήμασταν έτοιμοι να δικάσουμε. Ο φάκελος είναι υπερπλήρης, τα πάντα υπάρχουν μέσα, η συναίνεση του δημοσίου και του ΙΚΑ. Κάθε μέρα είχαμε επικοινωνία μεταξύ μας, ήταν όλα έτοιμα από πλευράς Άρη».

 Για το αν υπήρχε κάποια ένδειξη για την αναβολή, σημείωσε: «Δε μπορώ να πω ότι έπεσα από τον ουρανό. Το θέμα είναι να συμμετέχουν όλοι σε αυτή τη διαδικασία εξυγίανσης. Και οι παλιοί παίκτες. Πλέον όλοι αντιλαμβάνονται ότι γίνεται μια πολύ καλή προσπάθεια».

 Για την αιτία της αναβολής, είπε: «Ήταν ένα τυπικό πρόβλημα του κ. Πετράτου. Ήθελε να παραβρίσκεται ο ίδιος και όχι να εκπροσωπηθεί. Είναι συνηθισμένο κώλυμα των δικηγόρων».

 Για το αν υπάρχουν συνέπειες από την αναβολή, ξεκαθάρισε: «Δεν υπάρχει καμία δυσμενής συνέπεια από την αναβολή. Δεν έχουμε κανέναν κίνδυνο, υπάρχει απόλυτη προστασία και μας δίνει και χρόνο για περισσότερες συμφωνίες. Είναι θετική η αναβολή. Οτιδήποτε άλλο ακούγεται είναι εκ του πονηρού».

 Για το που εξυπηρετούν οι πιθανές επιπλέον συμφωνίες, ανέφερε: «Το ποσοστό του Άρη έχει κλειδώσει. Απλώς, αν έχουμε περισσότερες συμφωνίες, θα τις προσκομίσουμε και θα υπάρχει καλύτερη μεταχείριση. Θα επηρεάσουμε θετικά τον δικαστή. Το σημαντικό είναι ότι συναίνεσαν το ελληνικό δημόσιο και το ΙΚΑ. Ο αγώνας πάντως για τον Άρη είναι διαρκής. Πρέπει να τηρήσουμε τις συμφωνίες. Η ομάδα δεν πάει με αυτόματο πιλότο αν τα καταφέρουμε και επικυρώσουμε τη διαδικασία. Πρέπει να είμαστε συνεπέστατοι, όχι μόνο το πρώτο δίμηνο ή τρίμηνο, αλλά τα επόμενα χρόνια».

 Για το αν έγιναν επιπρόσθετες συμφωνίες μετά το «κλείδωμα» του ποσοστού, τόνισε: «Το ΙΚΑ και υπάρχουν συζητήσεις και με άλλους που δε θέλουμε να ανακοινώσουμε. Το κούρεμα είναι ίδιο για όλους και είναι 50%. Δε μπορούμε να κάνουμε διακρίσεις. Η απόφαση θα εκδοθεί μέχρι τέλος Ιανουαρίου, σε 40-50 μέρες. Τρεις μήνες μετά την απόφαση αρχίζουμε τις πληρωμές. Δε θα έχει τελειώσει η σεζόν τότε, θα παίζουμε πλέι οφ».

 Τέλος, μίλησε και για τα αγωνιστικά και το πώς βλέπει τη φετινή ομάδα: «Μου αρέσει πολύ το πείραμα του Άρη, αυτή η προσπάθεια που γίνεται. Ανεξάρτητα από προβλήματα. Είναι κάτι πρωτοφανές ο Άρης να είναι με δώδεκα Έλληνες. Χάσαμε και χειροκροτούσε ο κόσμος. Έχουμε τα μεγαλύτερα ταλέντα πανευρωπαϊκά. Η μεγαλύτερη επιτυχία της διοίκησης είναι που κράτησε τον προπονητή, τον Βεζένκοφ και τον Μποχωρίδη. Αύριο όλοι στο «Παλέ» να γιορτάσουμε μια ακόμη νίκη».

To Top