Ο… «παλιοχαρακτήρας» που άφησε μόνο φίλους (videos)

 Ο Νέρι Αλμπέρτο Καστίγιο αποχώρησε από τον Άρη και τυπικά είναι πλέον ποδοσφαιριστής της Πατσούκα. Ενάμιση χρόνο, 18 μήνες, έμεινε στο Κλεάνθης Βικελίδης και η αλήθεια είναι ότι τη σφραγίδα του την έβαλε. Τόσο αγωνιστικά, όσο κι εκτός γηπέδου.

Η γεύση που αφήνει η φυγή του Μεξικανού είναι γλυκόπικρη. Ενάμιση χρόνο φόρεσε τη φανέλα με τον θεό στο στήθος, ενάμιση μήνα την… τίμησε εντός γηπέδου.

Ωστόσο, τελικά τώρα που φεύγει παράπονο λίγοι να έχουν από τον… έκρυθμο Καστίγιο. Το PRESSARIS ξεφυλλίζει την κιτρινόμαυρη πορεία του Μεξικάνου και γυρίζει τον χρόνο πίσω…

 Η αρχή …

Ήταν μέσα του Ιανουαρίου του 2011 όταν οι άνθρωποι της ΠΑΕ Άρης έρχονταν σε επαφή με τον Καστίγιο και τη Σαχτάρ Ντόνετσκ. Άμεσα κατάφερναν να πείσουν τον Ουρουγουανό με μεξικανική υπηκοότητα και να τον ντύσουν στα «κιτρινόμαυρα». Στις 20 του ίδιου μήνα η διοίκηση καλωσόριζε τον Καστίγιο στον Άρη κι ο ίδιος ήλπιζε μέσα από τα λεγόμενά του να αναγεννηθεί!

Ντεμπούτο σε ντέρμπι και… «αααχ»

Ντεμπούτο ο Νέρι θα κάνει την προτελευταία μέρα του Γενάρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης», στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και μάλιστα στο90’θα έχει μεγάλη ευκαιρία να γίνει… ήρωας με το… καλημέρα. Το σουτ όμως που θα δοκιμάσει αμέσως από την κεφαλιά πάσα του Κόκε, θα πάει στην εξωτερική των διχτύων, κάνοντας τον κόσμο να φωνάξει στην εξέδρα και να ξεφυσήσει αφού περίμενε το γκολ.

Η πρώτη σπουδαία εμφάνιση

Στην Κέρκυρα ο Άρης πήγαινε μέσα του Μάρτη και με νέο προπονητή φιλοδοξούσε να επιστρέψει στις νίκες, μετά από μία σειρά άσχημων αποτελεσμάτων. Ο Σάκης Τσιώλης στο ημίχρονο είδε τον Άρη να παίζει πολύ άσχημα και να χάνει, με μία ήττα που θα τον έβαζε ακόμη και σε περιπέτειες αναφορικά με την παραμονή. Ο Καρδιτσιώτης στην ανάπαυλα σκέφτηκε να βγάλει τον Καστίγιο, αλλά τελικά ρίσκαρε και τον άφησε μέσα κι ο Νέρι με ένα γκολ και μία ασίστ στον Κόκε το πήρε πάνω του, είχε εκτελέσει μάλιστα το κόρνερ από το οποίο είχε προέλθει το γκολ του Φατί κι ο Άρης δραπέτευσε με τη νίκη 3-4 από το νησί των Φαιάκων.

Πρόλαβε να θυμηθεί τον… παλιό καλό Νέρι

Ο Καστίγιο ως το τέλος της χρονιάς και στα υπόλοιπα τέσσερα παιχνίδια που ακολούθησαν, έπαιξε στα τρία, διότι ενώ σκόραρε ακόμη μία φορά, πρόλαβε να αποβληθεί κιόλας. Ο 28χρονος επιθετικός πέτυχε γκολ στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό, αλλά στην Τρίπολη με τον Αστέρα, κόντεψε να γίνει ο μοιραίος, καθώς εκτός φάσης πάτησε τον Μπαστία των Αρκάδων κι αποβλήθηκε. Γενικότερα όμως η θέληση και ο τρόπος που έπαιζε, έδειξαν ότι το θέλει και το πιστεύει πολύ και ο ίδιος πως θα γίνει ο νέος ηγέτης του Άρη. Γι’ αυτό και η διοίκηση το καλοκαίρι έκανε τα αδύνατα δυνατά για να τον αποκτήσει…

Καλοκαίρι υπογραφής κι ελπίδας!

Το καλοκαίρι του 2011 λοιπόν οι διοικούντες την ΠΑΕ Άρης ήρθαν ξανά σε επαφή με τη Σαχτάρ κι εντέλει μετά από πολύ προσπάθεια, απέκτησαν με ελεύθερη μεταγραφή τον Νέρι Καστίγιο, για δύο χρόνια, κάνοντας μία μεγάλη υπέρβαση στα οικονομικά δεδομένα και υπογράφοντας με τον Μεξικανό για δύο χρόνια, στο καθένα από αυτά ο ίδιος θα έβαζε στην τσέπη του (τώρα τι έβαλε όντως είναι άλλο… καπέλο) 550.000 ευρώ!

«Πάμε για πρωτάθλημα…»

Στην πρώτη προπόνηση του Άρη, περισσότεροι από 10.000 οπαδοί της ομάδας βρέθηκαν στις κερκίδες του «Κλεάνθης Βικελίδης» και δηλώνοντας παρών… τσίτωσαν τους ποδοσφαιριστές. Ο Νέρι ενθουσιασμένος από την εικόνα που έβλεπε δήλωσε ξεκάθαρα: «Φέτος πρέπει να κάνουμε πρωταθλητισμό. Είμαστε υποχρεωμένοι να πάμε για την πρώτη θέση…», κάνοντας τους πάντες να νιώθουν έτοιμοι να τα δουν όλα από τον καινούριο Άρη.

Όλα στραβά κι ανάποδα

Κι όμως παρά τη μεγάλη αισιοδοξία, παρά τον ενθουσιασμό ο Άρης ξεκίνησε απλά χάλια. Πρώτος βέβαια υποψήφιος για να δεχτεί τα πυρά του κόσμου ήταν το αστέρι της ομάδας και ο αρχηγός της. Ο Νέρι Καστίγιο στην πρεμιέρα στα Γιάννινα δεν τελείωσε όπως θα έπρεπε στο πρώτο μέρος δύο ευκαιρίες, ενώ αποκορύφωμα ήταν το τετ α τετ με τον Ατρόμητο στην εντός έδρας ήττα της δεύτερης αγωνιστικής. Με την Ξάνθη ο Μεξικανός αποβλήθηκε και η φθίνουσα πορεία του είχε ήδη ξεκινήσει…

Πρόμπιερζ κι ένα βήμα πριν την έξοδο

Ο Τσιώλης αποχώρησε από τον Άρη και τη θέση του πήρε ο Πρόμπιερζ, που σχεδόν άμεσα «τέλειωσε» ορισμένους ποδοσφαιριστές και μαζί με αυτούς η μπάλα πήρε και τον Καστίγιο. Δύο μήνες κράτησε η θητεία του Πολωνού στον πάγκο του Άρη, ο οποίος είχε ζητήσει από τη διοίκηση να αφήσει τον Καστίγιο ελεύθερο να φύγει! Τελικά, αυτός που έφυγε ήταν ο ίδιος ο Πρόμπιερζ κι ο Καστίγιο επέστρεψε αναγεννημένος!

Φουριόζος…

Ο Νέρι επέστρεψε στη βασική ενδεκάδα του Άρη ελέω… Γιάννη Μιχαλήτσου και σε αυτόν αφιέρωσε το γκολ – νίκης επί του ΠΑΣ Γιάννινα, στην πρεμιέρα του δευτέρου γύρου της Σούπερ Λίγκας. «Λίγο ακόμα να έμενε ο Πρόμπιερζ και θα μας έριχνε» ήταν το σχόλιο του Νέρι. Ακολούθησε ένα ακόμη γκολ στο Κύπελλο με τον Ατρόμητο, που συνοδεύτηκε από την αποβολή στο τέλος. Μία αποβολή όμως που κατανόησαν οι οπαδοί του Άρη, αφού ο Σιδηρόπουλος είχε… κυριολεκτικά καρατομήσει την ομάδα στο Περιστέρι και ο Μεξικανός ξέσπασε έχοντας προκληθεί αφάνταστα από τους αντιπάλους του.

Παρά τον αποκλεισμό από το Κύπελλο και την αποβολή του ο Καστίγιο δεν το έβαλε κάτω. Αντιθέτως πείσμωσε… Όπως ο ίδιος διεμήνυε σε φίλους, συμπαίκτες και συγγενείς «Μόνος μου θα βγάλω τον Άρη στην Ευρώπη. Πλέι οφ θα παίξουμε ο κόσμος να χαλάσει…» και θα το κατάφερνε.

Γκολ…

Ο Άρης χάνοντας το μεγάλο στόχο της χρονιάς, δηλαδή το Κύπελλο, του είχε μείνει μόνο ο στόχος της εισόδου στα πλέι οφ.

Όμως ο κόσμος χάλασε, διότι ο Νέρι παρά τα δυο του γκολ στο «Καυταντζόγλειο» με τη Δόξα Δράμας, τα δύο γκολ με τον Λεβαδειακό εντός έδρας, το γκολ με την Ξάνθη στα Πηγάδια, ο Άρης δεν έκανε αυτό που μπόρεσε.

Ο Νέρι τραυματίστηκε και στην Τούμπα ενώ είχε προειδοποιήσει χάνοντας σπουδαία ευκαιρία, τραυματίστηκε –αυτό το άτιμο υγρό στο γόνατο- και δεν μπόρεσε να  ολοκληρώσει αυτό που ήθελε.

Στη συνέχεια ενώ προσπάθησε να επανέλθει, ο τραυματισμός τον είχε αφήσει φανερά πίσω και όσες προσπάθειες και να έκανε, τη φόρμα του διμήνου, Ιανουαρίου – Μαρτίου δεν τη βρήκε ποτέ.

Το τέλος…

Ο Άρης ολοκλήρωσε χωρίς το Νέρι τη χειρότερη χρονιά των τελευταίων ετών και θα ξεκινήσει τη νέα σεζόν αβεβαιότητας δίχως αυτόν, μιας και ο ίδιος επέλεξε να αποχωρήσει για το Μεξικό και την Πατσούκα.

Η προσφυγή στην οποία προχώρησε ήταν μάλλον μια αναπόφευκτη εξέλιξη. Όπως είπε και ο ίδιος αυτός ο χωρισμός δεν είναι για αντίο, αλλά για «εις το επανιδείν…», αφού στο Χαριλάου και στην πόλη του θεού άφησε μόνο φίλους.

To Top