Ο Παναθηναϊκός με ανατροπή νίκησε την ΑΕΚ (3-2) – Η βαθμολογία

Ο Παναθηναϊκός σε ένα ματς με πέντε γκολ από τις δύο ομάδες, ένα δοκάρι και αρκετές φάσεις, πήρε τη νίκη επί της ΑΕΚ (πριν από το παιχνίδι με τον Άρη) με ανατροπή σε 21 λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο.

Ο Άρης βρίσκεται πλέον στους 15 βαθμούς και η 3η ΑΕΚ στους 17 βαθμούς.

Την πρώτη του νίκη σε  ντέρμπι, και τι ντέρμπι, μετά από δύο χρόνια πανηγύρισε τη Κυριακή το βράδυ ο Παναθηναϊκός επικρατώντας της ΑΕΚ με 3-2 φτάνοντας στην ανατροπή μέσα σε 21 λεπτά και μπροστά σε 20.000 φίλους που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ για να στηρίξουν την ομάδα του Γιώργου Δώνη.

 Ο Παναθηναϊκός έκανε το εις βάρος του 2-0 απέναντι στην ΑΕΚ 3-2 ανατρέποντας πλήρως τα δεδομένα στο ΟΑΚΑ με μία μεγαλειώδη εμφάνιση μετά το 65ο λεπτό.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες, ο Παναθηναϊκός βρήκε το σθένος για να κάνει την ανατροπή, με την κλάση του Μακέντα να είναι το στοιχείο με το οποίο άναψε η σπίθα. Ο Ιταλός πήρε τη μπάλα εντός περιοχής, ελίχθηκε ιδανικά και με υποδειγματικό διαγώνιο σουτ μείωσε σε 2-1 (67’).

Αυτό ακριβώς χρειάζονταν οι «πράσινοι» για να πατήσουν στα πόδια τους, να βγάλουν νεύρο στο χορτάρι και να φέρουν εν τέλει τα πάνω κάτω. Πριν καλά καλά καταλάβουν οι «κιτρινόμαυροι» τι είχε συμβεί, ο Περέα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα έπειτα από μπαλιά του Χατζηγιοβάνη (71’).

Ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε μάλιστα να πετύχει και τρίτο γκολ μέσα σε 10 λεπτά, αν το πλασέ του Γιόχανσον δεν σταματούσε πάνω στον Διούδη. Οι παίκτες του Γιώργου Δώνη δεν είχαν πει ωστόσο την τελευταία τους λέξη.

Τα δύο γρήγορα γκολ έδωσαν στα πόδια τους φτερά, την ίδια ώρα που οι παίκτες της ΑΕΚ ήταν ανήμποροι να τιθασεύσουν την ορμητικότητά των αντιπάλων τους. Το σκηνικό είχε ανατραπεί πλήρως, με τους «πράσινους» να κερδίζουν όλες τις διεκδικούμενες μπάλες, και να χτυπούν αστραπιαία στην κόντρα επίθεση.

Το 3-2 με το οποίο ολοκληρώθηκε μία από τις μεγαλύτερες ανατροπές όλων των εποχών σε ντέρμπι, ήρθε στο 88’ με σκόρερ τον Κολοβέτσιο. Είχε δεν είχε μπει δύο λεπτά στο παιχνίδι ο στόπερ του Παναθηναϊκού όταν πήρε θέση στην καρδιά της αντίπαλης περιοχής. Το κόρνερ εκτελέστηκε από τον Ζαχίντ, ο Λαρισαίος πήδηξε ψηλότερα απ’ όλους και η μπάλα αναπαύθηκε στα δίχτυα του Μπάρκα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παναθηναϊκός (4-2-3-1): Διούδης, Γιόχανσον, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Ινσούα (46’ Χατζηθεοδωρίδης), Κουρμπέλης, Δώνης, Μπουζούκης (46’ Περέα), Ζαχίντ, Χατζηγιοβάνης (87’ Κολοβέτσιος), Μακέντα.

ΑΕΚ (4-2-3-1): Μπάρκας, Μπακάκης, Σβάρνας, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Κρίστιτσιτς (46’ Σιμάο), Σιμόες, Βέρντε (80’ Γιακουμάκης), Λιβάγια, Μάνταλος, Ολιβέιρα (73’ Αλμπάνης).

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

To Top