Ο Πανιώνιος έβαλε τέλος στο σερί της Ξάνθης

Με τον αρχηγό του Γιώργο Μασούρα, ο Πανιώνιος «απέδρασε» (1-0) από την Ξάνθη κι έβαλε τέλος στο αήττητο σερί (οκτώ αγωνιστικών) των Θρακιωτών.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Φαρδιά – πλατιά την υπογραφή του Γιώργου Μασούρα έφερε η νίκη του Πανιωνίου στην «Ξάνθη Arena».

Η…φρεσκότατη κλήση στην Εθνική ομάδα «έφτιαξε» τον αρχηγό της νεοσμυρνιώτικης ομάδας, που πήρε από το χέρι την ομάδα του Ζοσέ Ανιγκό και την οδήγησε στη νίκη με αντίπαλο την Ξάνθη.

Ο 24χρονος μεσοεπιθετικός με το κέφι και την ενέργεια που έβγαλε στο χορτάρι, έκανε άνω – κάτω την άμυνα των γηπεδούχων και πέτυχε το «χρυσό» γκολ που έγειρε την πλάστιγγα της νίκης υπέρ του «Ιστορικού».

Η Ξάνθη παρατάχθηκε στον αγωνιστικό χώρο με τον…αέρα του αήττητου των οκτώ αγωνιστικών, των τεσσάρων συνεχόμενων νικών στη φετινή κούρσα του πρωταθλήματος και με ξεκάθαρο στόχο να διευρύνει το σερί που «έχτισε» ούτως ώστε να διατηρηθεί στα υψηλά πατώματα της βαθμολογίας.

Κάτι που δεν κατάφερε γνωρίζοντας την δεύτερη της ήττα, μετά το «διπλό» του Παναθηναϊκού στα Πηγάδια στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Στην αντίπερα όχθη, ο Πανιώνιος προερχόταν από μία εμφατική νίκη (3-0) επί του Παναιτωλικού την περασμένη αγωνιστική που τον έστειλε με ανεβασμένη ψυχολογία στην «Ξάνθη Arena».

Η ομάδα του Ζοσέ Ανιγκό παρά τις σημαντικές απουσίες (Σπιριντόνοβιτς, Κόρμπος) σημείωσε δεύτερη συνεχόμενη νίκη και δείχνει πως ανεβάζει στροφές πλησιάζοντας σε τροχιά – πεντάδας.

Η Ξάνθη είχε μια ευκαιρία από το…πουθενά (έπειτα από παιδαριώδες λάθος του Ντομίνγκες) να ανοίξει το σκορ στο 11ο λεπτό, ωστόσο ο Καντά δεν κατάφερε να κερδίσει από πλεονεκτική θέση τον Κότνικ.

Μετά το πρώτο εικοσάλεπτο οι φιλοξενούμενοι πατούσαν πιο καλά στο γήπεδο και χτύπησαν το «καμπανάκι» του γκολ τρεις φορές, με τον Τσιλούλη (20΄) και δις με τον Μασούρα (27΄- 30΄).

Ό,τι δεν κατάφερε ο Μασούρας στο 27΄βρίσκοντας το δοκάρι το πέτυχε στο 36΄βάζοντας στην θέση του οδηγού τον Πανιώνιο και σημειώνοντας το τέταρτο προσωπικό γκολ στο φετινό πρωτάθλημα.

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι είχαν περισσότερη ώρα την μπάλα στην κατοχή τους, ωστόσο ήταν φλύαροι και δεν απείλησαν ιδιαίτερα την εστία του Κότνικ, μένοντας και με δέκα παίκτες στο 77΄έπειτα από αποβολή του Αλμέιδα.

Οι Νεοσμυρνιώτες έδωσαν χώρο και μέτρα στον αντίπαλο, χωρίς όμως να απειληθούν ιδιαίτερα. Με σωστή τακτική κράτησαν το υπέρ τους αποτέλεσμα στην επανάληψη και «κλείδωσαν» τη νίκη τους, μέσω της οποίας επιβεβαίωσαν πως βρίσκονται σε καλό…φεγγάρι.

ΞΑΝΘΗ (Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Κασάδο, Σιλά (33′ λ. τρ. Αλμέιδα), Κοβάτσεβιτς, Καμαρά, Κίκε (46′ Κάστρο), Τζουρίτσκοβιτς, Καντά (56′ Σαρπόνγκ), Γέντρισεκ.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Ανιγκό): Κότνικ, Κούρντι, Μπανανά, Ντομίνγκες, Κότσιτς, Κεϊτά, Πίρις, Τσιλούλης (86′ Καμαρά), Οικονομίδης (74′ Παπαγεωργίου), Μασούρας, Ντουρμισάι.

To Top