Ο Πελεκάνος αποφασίζει σήμερα αν μένει ή όχι στον Άρη!

Ημέρα του Μιχάλη Πελεκάνου είναι η σημερινή, καθώς ο έμπειρος φόργουορντ καλείται να αποφασίσει αν θα ενεργοποιήσει ή όχι τον όρο του συμβολαίου που είχε υπογράψει πέρσι με τον Άρη, με τον οποίο έως τις 30 Ιουνίου μπορεί να μείνει ελεύθερος και να μην θέσει σε ισχύ τα άλλα δύο χρόνια της συμφωνίας του με τους κίτρινους.

Ο Πελεκάνος έχει προτάσεις από την Κηφισιά, το Ρέθυμνο και την ΑΕΚ. Σύμφωνα με πληροφορίες τουλάχιστον οι δύο πρώτες ομάδες προσφέρουν περισσότερα από τον Άρη. Έχει μπει σε σκέψεις αποχώρησης από τον Άρη στην διάρκεια της διαδικασίας εξέτασης των προτάσεων αυτών, κυρίως διότι παρατηρεί ότι δεν έχει προχωρήσει ακόμα ούτε το θέμα προπονητή, ούτε το θέμα της άρσης του απαγορευτικού μεταγραφών.

Σήμερα καλείται να αποφασίσει τι θα πράξει για το μέλλον της καριέρας του. Αν δεν συμβεί κάτι, τότε κατά 99% ο Πελεκάνος θα παίξει μπάσκετ στον Άρη τουλάχιστον και την επόμενη χρονιά. Αν δώσει εντολή για να ενεργοποιηθεί ο όρος στο συμβόλαιό του, τότε μένει ελεύθερος και ο Άρης χάνει έναν πολύ καλό Έλληνα παίκτη. Υπάρχει πάντως μια άποψη μέσα στη διοίκηση του Άρη που αναφέρει πως δεν θα κάνει πολύ κακό μια αποχώρηση Πελεκάνου, όχι για αγωνιστικούς λόγους αλλά για οικονομικούς, διότι (αν και) εφόσον αρθεί το απαγορευτικό μεταγραφών από τη FIBA, τότε θα μπορέσει η ομάδα να βρει αντικαταστάτη του 33χρονου φόργουορντ από το εξωτερικό, έχοντας πληθώρα επιλογών. Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι αυτή η τάση θα γίνει και πράξη, ούτε επίσης ότι ο Πελεκάνος είναι οριστικό ότι θα φύγει.

Επίσης, πρέπει να τονιστεί πως τις δύο πλευρές δεν απαγορεύει κανείς να λύσουν τη συνεργασία τους και μετά τις 30 Ιουνίου, αν υπάρξει συναίνεση, εφόσον αυτή η οδός κριθεί η πιο καλή και τον Άρη και για τον Πελεκάνο.

 

To Top