Μποχωρίδης: “Συγκεντρωμένος στην Εθνική ομάδα! Είμαι παίκτης του Άρη, όλα τα άλλα μετά…”

Ο Λευτέρης Μποχωρίδης δεν ασχολείται με το… μέλλον του. Παραμένει παίκτης του Άρη και έχει πλήρως στραμμένη την προσοχή του στην Εθνική ομάδα Νέων και την προσπάθεια του πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Η συνέντευξη του Μποχωρίδη στο basketplus.gr:

–  Χωρίς να μπορούμε να έχουμε ακριβή εικόνα της Εθνικής ομάδας, τα αποτελέσματα δείχνουν ότι είστε σε καλό δρόμο και βρίσκεται την χημεία σας.

«Παρά τις απουσίες κάποιων παικτών, δουλέψαμε πολύ σκληρά, πολύ καλά στην προετοιμασία και αυτό φάνηκε στα θετικά αποτελέσματα που πήραμε στους φιλικούς αγώνες. Ωστόσο αυτά τα αποτελέσματα δεν έχουμε μεγάλη σημασία. Οι αγώνες αυτοί ήταν για να βρούμε την καλή μας φόρμα ενόψει του Πανευρωπαϊκού. Πάντα έχουμε στην σκέψη μας ότι σε μια τόσο μεγάλη και σκληρή διοργάνωση πρέπει να βρεθούμε στο καλύτερο μας σημείο για να πετύχουμε τους στόχους μας».

– Εσύ πάντως δείχνεις να είσαι σε πολύ καλή φόρμα.

«Ο τίτλος του MVP στο τουρνουά της Τζίρονα δεν ήταν κάτι σημαντικό για μένα. Για να κερδίσω αυτή την διάκριση βοήθησε όλη η ομάδα. Γιατί εάν δεν καταφέρναμε να βγούμε πρώτοι δεν θα κέρδιζα αυτή την διάκριση. Αυτό που είναι σημαντικό είναι ότι μέσα στην ομάδα ο καθένας προσπαθεί να δώσει το καλύτερο του εαυτό και να βοηθήσει το σύνολο. Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι τα φιλικά παιχνίδια είναι για να βρεις ρυθμό και ετοιμάζομαι για καλύτερες εμφανίσεις στα επίσημα παιχνίδια. Είμαι έτοιμος και θέλω να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό για να πετύχει η εθνική μας ομάδα».

– Οι… περιπέτειες με τους Παπαπέτρου, Χριστοδούλου και Αγραβάνη του Ολυμπιακού πόσο σας επηρέασαν;

«Κακά τα ψέματα, ήτανι μεγάλες απουσίες που έγιναν ακόμα πιο σημαντικές γιατί αντιμετωπίζουμε και προβλήματα τραυματισμών. Η Εθνική του χρειάζεται και μαζί τους μπορούμε να πετύχουμε τον στόχο μας».

– Έχετε βάλει στόχους ή είναι πολύ νωρίς ακόμα;

«Δεν έχουμε μιλήσει για αυτό το θέμα με όλα τα παιδιά. Εγώ προσωπικά δε θέλω να το κάνουμε. Το είχαμε κάνει πέρσι, είχαμε μιλήσει για μετάλλιο και στην συνέχεια όπως γνωρίζεις αποτύχαμε. Να μην επαναλάβουμε το λάθος αυτό. Φέτος πρέπει να πάμε με διαφορετικό σκεπτικό. Να πάμε με κατεβασμένο το κεφάλι και απολύτως συγκεντρωμένοι στον στόχο μας. Όμως σε κανέναν δεν μπορούμε να απαγορεύσουμε να κάνει όνειρα και σκέψεις. Εγώ φυσικά δεν θέλω να χάνει η ομάδα μου. Όλοι μας θέλουμε να φτάσουμε την ομάδα ψηλά. Ας πάμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε χωρίς να πούμε τίποτα».

– Είστε το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ. Δικαιολογημένα είμαστε αισιόδοξοι για το αύριο του αγαπημένου μας αθλήματος;

«Υπάρχει πάρα πολύ ταλέντο στις μικρότερες εθνικές ομάδες σε όλες τις ηλικίες. Και η δική μου φουρνιά αλλά και οι 90ρηδες που πέρσι κατέκτησαν τα πάντα. Αυτό δείχνει ότι το ελληνικό μπάσκετ συνεχίζει να βγάζει και να αναδεικνύει ταλέντα».

– Μπορείς να έχεις την πολυτέλεια να έχεις στραμμένη την σκέψη σου αποκλειστικά στην Εθνική ομάδα και στην μεγάλη πρόκληση που σας περιμένει; Η ερώτηση είναι γιατί το όνομα σου πρωταγωνιστεί στο μεταγραφικό παζάρι.

«Μέχρι σήμερα έχω καταφέρει να παραμείνω συγκεντρωμένος στην Εθνική ομάδα. Και θα προσπαθήσω να παραμείνω όσο δύσκολο και ακούγεται. Όλα τα υπόλοιπα απασχολούν τον ατζέντη μου. Και όταν ολοκληρωθούν οι υποχρεώσεις μου τότε θα συζητήσω μαζί του και θα ενημερωθώ. Μέχρι τότε είμαι παίκτης του Άρη και δε θα ασχοληθώ με οποιοδήποτε άλλο θέμα γιατί θέλω να μείνω συγκεντρωμένος στην αποστολή που έχει όλη η ομάδα».

- Κατάφερες να κλείσεις τα αυτιά σου σε ό,τι ακούγεται για εσένα όλο αυτό το διάστημα;

«Δεν ασχολούμαι με τίποτα άλλο πέρα από την Εθνική. Ο ατζέντης μου έχει αναλάβει όλα τα υπόλοιπα».

– Στην Εθνική δεν είσαι ο μοναδικός παίκτης από τον Άρη. Έχεις δίπλα σου και τον Στέλιο Πουλιανίτη.

«Είίναι ταλαντούχος παίκτης και επιβραβεύεται η προσπάθεια που κάνει. Γιατί είναι από τα παιδιά που δουλεύουν σκληρά κάθε μέρα γιατί θέλει να βελτιώνεται. Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι άξιζε την επιλογή του στην τελική 12αδα. Είναι μια πρώτη επιβράβευση ή αναγνώριση της σκληρής δουλείας που έκανε όλη την χρονιά».

 

To Top